شب یلدا از غروب امروز، 30 آذر شروع میشود و تا دمیدن خورشید در صبح روز اول دیماه ادامه خواهد داشت.
به گزارش ، جام جم نوشت: ایرانیان باور دارند فردای شب یلدا با دمیدن خورشید، روزها بلندتر میشود و تابش نور ایزدی افزونی مییابد.
پس آخر پاییز و ابتدای زمستان را شب زایش مهر یا زایش خورشید میخوانند و برای آن جشن بزرگی برپا میکنند.
جشن یلدا به خودی خود پیام زیبایی، شادی و سلامت به بار میآورد. پس خوراکی خوشمزه و هوسانگیز این شب نیز باید با رعایت اصول سلامت مصرف شود تا اثرات جشن شروع زمستانی خوش بر جسم و روان مان کامل شود.
در زیر مروری خواهیم داشت بر نکات تغذیهای که باید در جشن یلدا رعایت کنید:
آجیل هفت دانه را قبل از غذا بخورید
آجیل شب یلدا شامل انواع بادام، پسته، گردو، نخودچی و کشمش و باسلوق میشود. بیشک هنگام خرید این آجیل باید به رنگ و مزه آن دقت کنید که تازه باشد.
از سوی دیگر حتما آجیل را قبل از غذا بخورید تا چاق نشوید. بعلاوه خشکبار به دلیل داشتن مواد فیبری، باعث احساس سیری و پرشدن حجم معده شده و به احساس سیری در افراد منجر میشود. افراد دارای چربی و فشار خون نیز به مقدار کم و فقط از نوع خام خشکبار استفاده کنند.
توجه داشته باشید برخی از افراد بویژه کودکان زیر سه سال به خشکبار بویژه بادام زمینی که جزو آجیل شب یلداست، حساسیت دارند که با تهوع، شکم درد و دردهای مزمن خود را نشان میدهد .
انار، طعمی شیرین و ضد سرطان
انار نه تنها سرشار از ویتامین است، بلکه از آنجا که غنی از آنتیاکسیدان است، در برابر بیماریهایی مانند سرطان، بیماری قلبی، سکته مغزی و فشار خون بالا ایمنی ایجاد میکند.
انار برای سلامت قلب و عروق مفید است و از تصلب شریانها، سکته، پیری زودرس، آلزایمر و سرطانها بویژه پروستات جلوگیری میکند.
تحقیقات نشان داده است آبانار میتواند از خطر بیماری قلبی و سکته مغزی بکاهد. برخی مطالعات نشان دادهاند آب انار میتواند فشار خون را پایین بیاورد و به سلولهایی که باعث سرطان پستان میشوند، حمله کند اما به یاد داشته باشید کسانی که سرد مزاج هستند نباید در خوردن انار افراط کنند، زیرا نفخ ایجاد میکند.
خوراکی شب یلدا روی هم خورده نشود
در شب یلدا به دلیل مصرف همزمان بسیاری از مواد غذایی همچون آجیل، دانههای انار باید حتما جویده شوند، در غیر این صورت دور ریخته شوند، چرا که سیستم گوارشی دچار اختلال خواهد شد. همچنین حداقل فاصله خوردن آجیل تا هندوانه نیمساعت باشد.
هندوانه، میوه تابستانی در دل زمستان!
هندوانه دارای خواص درمانی زیادی است. هندوانه فاقد هرگونه چربی، اما حاوی مقادیرزیادی ویتامین و مواد معدنی و 49 واحد کالری است. این میوه میتواند التهاب ناشی از بیماریهایی مانند آسم، التهاب مفاصل، دیابت، سرطان روده و آرتروز را تسکین دهد. هندوانه صورتی رنگ منبع آنتیاکسیدان کاروتنوئیدی موسوم به لیکوپن است.
هندوانه حاوی آنتیاکسیدانی است که به عنوان یک ماده مفید برای قلب مورد تائید قرار داده است. باید دقت کنید هندوانه برای اشخاص سرد مزاج و آنها که دارای معده سرد هستند، مناسب نیست. این اشخاص اگر میخواهند هندوانه بخورند باید آن را با عسل بخورند.