رنو کوئید یکی از ارزان ترین خودروهای جهان است که برخلاف محصولات داچیا، با نشان رنو در بازار کشورهای در حال توسعه به فروش می رسد.
رنو کوئید به عنوان یک هاچ بک یا به عبارت بهتر مینی کراس اوور اقتصادی در هندوستان و برزیل مونتاژ شده و به احتمال زیاد در آینده نه چندان دور به بازار ایران نیز راه خواهد یافت.
مشخصات ایمنی رنو کوئید
به دلیل قیمت بسیار کم، رنو کوئید از تجهیزات رفاهی و ایمنی کاملا ابتدایی بهره می برد. علاوه بر این به خاطر پایین نگه داشتن قیمت نهایی، در ساخت قسمت های مختلف از جمله بدنه حداقل استانداردها رعایت شده است.
این عوامل در کنار هم سبب شده اند که رنو کوئید از لحاظ ایمنی وضعیت بسیار بدی داشته باشد، طوری که نسخه هندی آن سال گذشته تست تصادف NCAP را بدون امتیاز ترک کرد.
تست تصادف رنو کوئید هند نسخه کم آپشن
پس از جنجال هایی که پس از این ماجرا به وجود آمد، رنو قول داد که با ایجاد تغییراتی ایمنی ارزان ترین ساخته خود را در هندوستان ارتقا دهد. بعد از بهبودهای ساختاری و در تست مجدد رنو کوئید در نهایت موفق به دریافت یک ستاره ایمنی شد که البته باز هم راضی کننده نیست.
تست تصادف رنو کوئید هند نسخه مجهز به ایربگ
اما در آن سوی جهان، نسخه برزیلی رنو کوئید عملکرد به مراتب بهتری نسبت به همزاد هندی خود نشان داده است. این خودرو در تست هایی که چند ماه پیش توسط NCAP آمریکای لاتین برگزار شد، توانست سه ستاره کسب کند که در مجموع رضایت بخش است.
تست تصادف رنو کوئید برزیل
کوئید برزیلی در برخوردهای جلو و جانبی در مجموع به خوبی از سرنشینان بزرگسال و خردسال محافظت می کند، هر چند وضعیت حفاظت از قفسه سینه بزرگسالان چندان مطلوب نبوده و باعث از دست رفتن امتیازهایی شده است.
البته سازه مستحکم کوئید مقاومت بالایی داشته و در همکاری با ایربگ های جانبی می تواند از وارد شدن صدمات خیلی شدید و مرگبار به سینه سرنشینان جلوگیری کند.
دیگر عواملی که سبب از از دست رفتن امتیاز شده اند، به عدم تعبیه کلید غیر فعال کردن ایربگ سرنشین جلویی (برای امنیت بیشتر هنگام نصب صندلی کودک) و عدم استفاده از کمربند سه نقطه ای مربوط می شوند.
در مقایسه با نسخه برزیلی، رنو کوئید هندی فاقد ایربگ های جلو و جانبی برای سرنشین کناری بوده و به قابلیت ایزوفیکس نیز مجهز نیست. همچنین رینگ های آن نیز کوچک تر بوده (13 در برابر 14) و تجهیزات و کیفیت مواد به کار رفته در کابین نیز بعضا تفاوت های معناداری دارند.
این خودروی ارزان قیمت فرانسوی در هندوستان با داتسون Redigo، ماروتی آلتو و هیوندای Eon رقابت می کند. تمامی این مدل ها قیمتی در حدود پراید دارند، اما به لحاظ تکنولوژیکی از وضعیت بهتری برخوردار هستند. در برزیل نیز کوئید با مدل های مطرح تری مثل فیات موبی و فواکس واگن آپ رقابت دارد.
مشخصات فنی رنو کوئید
ناگفته نماند کوئید برزیلی در واقع نسخه ارتقا یافته کوئید هندی به شمار می رود. این خودرو در آمریکای لاتین با بدنه تقویت شده و چهار ایربگ به فروش رسیده و نیروی خود را فقط از موتور 1 لیتری دریافت می کند.
با توجه به بهینه سازی ها و تغییرات داده شده، وزن کوئید برزیلی در حدود 90 کیلوگرم (بر اساس برخی منابع 140 کیلوگرم ) سنگین تر از کوئید هندی است.
قیمت رنو کوئید برزیل برای بازار ایران
قیمت رنو کوئید برزیلی از حدود 9000 دلار شروع می شود، حال آنکه در هند برای خرید مدل مجهز به موتور 1 لیتری، باید چیزی در حدود 5500 دلار پرداخت کرد.
به عبارت دیگر در شرایطی که عرضه رنو کوئید هندی با قیمتی کمتر از 30 میلیون تومان در کشورمان قابل تصور بود، در مورد نسخه برزیلی و ایمن رنو کوئید باید انتظار رقمی در حدود 40 میلیون تومان یا حتی بیشتر را داشت.
در چنین صورتی کوئید با رقبای بسیاری در بازار داخلی مواجه می شود و حتی باید با دیگر محصول ارزان قیمت شاخص رنو، یعنی خانواده تندر 90 و ساندرو رقابت کند.
با در نظر گرفتن همه جوانب امیدواریم کوئیدی که در ایران عرضه خواهد شد، عملکردی همانند نسخه برزیلی داشته باشد؛ در غیر این صورت خرید آن با قیمتی بالاتر چندان قابل توجیه نبوده و اعتبار رنو نیز ممکن است در بازار ایران خدشه دار شود.
مشخصات فنی رنو کوئید
|
|
موتور 800 سی سی |
موتور 1 لیتری |
قدرت |
53hp |
67hp |
گشتاور |
72Nm |
91Nm |
مصرف سوخت ترکیبی در یکصد کیلومتر |
4.1 لیتر |
4.7 لیتر |
گیربکس |
پنج دنده دستی یا خودکار (AMT)
|
در ادامه می توانید تست تصادف نسخه های مختلف رنو کوئید را تماشا فرمایید.