ماهان شبکه ایرانیان

فیلترینگ سراسری تلگرام و اینستاگرام

گزارش کاربران به دیجیاتو و اطلاع‌رسانی در توییتر حکایت از آن دارد که تمام نسخه‌های تلگرام اکنون از دسترس خارج شده‌ اند

فیلترینگ سراسری تلگرام و اینستاگرام

گزارش کاربران به دیجیاتو و اطلاع‌رسانی در توییتر حکایت از آن دارد که تمام نسخه‌های تلگرام اکنون از دسترس خارج شده‌ اند. از عصر روز گذشته تا ساعتی پیش، این محدودیت در اینترنت موبایل اپراتورها وجود داشت اما اتصال به تلگرام و اینستاگرام با اینترنت ثابت امکان‌پذیر بود اما از حدود ساعت 18 امروز -10 دی ماه- دسترسی به این دو شبکه اجتماعی/ پیام‌رسان به طور کامل قطع شده است.

روز گذشته وزیر ارتباطات ایران، در توییتر از «پاول دورف» به صورت عمومی درخواست کرد تا جلوی خشونت پراکنی یک کانال تلگرامی را بگیرد. مدیرعامل تلگرام نیز بر اساس قوانین ضدخشونت تلگرام، این موضوع را پذیرفت اما امروز کانال سیاسی مورد بحث دوباره به کار خود ادامه می‌دهد و همین موضوع سبب شده تا ساعاتی قبل دورف در توییترش بنویسد:‌ «مقامات در ایران مشغول مسدودسازی دسترسی کاربران به تلگرام هستند.»

در این میان خبرگزاری «صداوسیما» به نقل از یک منبع آگاه اعلام کرده بود که با تصمیم سطوح عالی امنیتی، فعالیت تلگرام و اینستاگرام فقط به طور موقت محدود می‌شود. خبرگزاری ایلنا نیز به نقل از یک منبع آگاه، اخبار مشابهی را مخابره کرده و از محدودیت‌های نقطه‌ای صحبت کرده‌ است.

همه این‌ها در حالی است که یک ساعت پیش از فیلترینگ سراسری تلگرام و اینستاگرام، «اسماعیل جبارزاده»، معاون سیاسی وزیر کشور در خصوص اختلالات در این دو شبکه اجتماعی گفته بود: «دولت بنای تعطیلی شبکه‌های مجازی را ندارد اما وقتی که ایجاد اختلال می‌شود طبیعی است که از ابزارهای کنترل اجتماعات غیرقانونی استفاده شود و تصمیمات مقطعی گرفته شود.»

درحالی که نشانه‌های فعلی حکایت از موقتی بودن فیلترینگ تلگرام و اینستاگرام در ایران دارد، به نظر می‌رسد موسس تلگرام برای همیشه قید فعالیت در ایران را زده است. او دقایقی پیش در کانال شخصی‌اش نوشته‌ای را منتشر کرد و توضیحاتی را در مورد توقف فعالیت تلگرام در ایران ارائه داد. وی باز هم علت مسدودسازی تلگرام در ایران را امتناع از حذف کانال‌های سیاسی عنوان کرده و خبر می‌دهد که این پیام‌رسان به قوانین خود پایبند است.

از شب گذشته که احتمال فیلترینگ تلگرام افزایش پیدا کرده بود، کانال‌های تلگرامی و کسب‌وکارها مشغول ارائه راه‌های ارتباطی جایگزین با مخاطبان خود بودند اما هیچ‌ اپلیکیشن موبایلی در دوران جدید قادر به کسب موفقیت و محبوبیت به اندازه تلگرام نبوده است. فارغ از دغدغه‌های سیاسی، در صورت ادامه‌دار شدن فیلترینگ تلگرام و اینستاگرام، احتمالاً کسب‌وکارهای زیادی با مشکل مواجه شده و طیف گسترده‌ای از مخاطبان خود را از دست می‌دهند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان