به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان، امید محبی دبیر ستاد ملی صبر در مراسم گشایش "هشتمین همایش شهرداریهای و روسای شورای شهر کشور که با حضور بیش از 1200 شهردار و روسای شوراهای اسلامی شهر برگزار شد با اشاره به همکاری و همافزایی تمامی دستگاهها و نهادها برای ترویج فرهنگ صلح و بخشایش و رضایت گفت: بیش از یک سال از تشکیل این ستاد میگذرد و در گام نخست در "نخستین همایش ملی صبر" در سال گذشته با حضور معاون اول قوهقضاییه و معاون اول رییسجمهور از بانیان صلح و بخشایش تقدیر شد.
محبی افزود: رویکرد همدلانه مسئولان عالی و اتفاقنظر و تعریف مشترکی حاصل شد که این ستاد به عنوان ستادی فراقوهای و ملی کار خود را برای ترویج فرهنگ صلح، بخشایش و رضایت به صورت منسجم دنبال کند.
دبیر ستاد ملی صبر با اشاره به دغدغه مقام معظم رهبری برای کاهش آسیبهای فرهنگی و اجتماعی گفت: نکات کلیدی و محوری در فرمایشات معظم له ناظر بر کار فوقعادت با شتاب متناسب بوده و پیدا کردن سهم و نقشآفرینی هر یک از مجموعهها در بحث کاهش آسیبهای فرهنگی و اجتماعی از اهم انتظارات ایشان است.
دبیر ستاد ملی صبر لزوم توجه بیشتر به بحرانهای اجتماعی را حیاتی دانست و تاکید کرد: بازوی اصلی هر طرح اجتماعی و فرهنگی مجموعه شهرداریها و شوراهای شهر هستند و تردیدی نیست که شوراها، مجلسهای محلی و نمایندگان مستقیم مردم و شهرداران نیز منتخب منتخبان مردم هستند؛ از این رو همه تصمیمات کلان در کشور در نهایت باید با این بازوهای اجرایی عملیاتی شود.
وی با اشاره به ماده اول قانون تشکیل شوراها عنوان داشت: در این بند صراحتاً یکی از اهداف اصلی تشکیل شوراها را سرعت پیشبرد برنامههای فرهنگی، اجتماعی، بهداشتی و موارد دیگر ذکر شده است، لذا با پیوند و تطبیق آن با فرمایشات مقام معظم رهبری در جلسات مذکور به ضرورت نقشآفرینی فرهنگی و کار جهادی و پرشتاب در حوزه مقابله با آسیبهای اجتماعی میرسیم.
محبی ادامه داد: در بندهای 2-4-5-6-7 ماده 71 بررسی وشناخت کمبودها، نیازها و نارساییهای اجتماعی، فرهنگی، آموزشی، بهداشتی، اقتصادی و رفاهی بهداشت ذکر شده که بهداشت روانی نیز بخش اساسی این حوزه است. بهداشتی که در این قسمت قانون آمده است صرفاً منظور ... از بهداشت فیزیکی نیست بلکه بهداشت روانی جزء موضوعاتی است که به صورت ویژه و علمی باید مورد اهتمام قرار گیرد.
دبیر ستاد ملی صبر افزود: در واقع مشکل و کمبود قانون نداریم بلکه میبایست به دنبال مصداق یابی صحیح بر اساس ظرفیت قانونی موجود باشیم.
محبی با طرح این سئوال که چقدر از نمادهای شهری در حال حاضر القای آرامش میکند، گفت: اگر نگوییم که تأکید به مسائل فرهنگی و اجتماعی بیشتر از موضوعات عمرانی و فنی است لااقل همتراز دیده شده است.
وی اظهار کرد: انتظار این است ضمن عنایت به راهاندازی ستادهای صبر در هر یک از استانهای کشور، همگرائی برای نیل به نهادینهسازی صلح، بخشایش و رضایت در نقاط مختلف شکل بگیرد، که شهرداران را میتوان از اعضای تأثیرگذار این ستادها دانست.
دبیر ستاد ملی صبر با اشاره به سبک زندگی ایرانی اسلامی که در فرمایشات مقام معظم رهبری مکرراً تاکید شده است، گفت: استفاده از نمادهای اقتباس شده از فرهنگ اصیل میتواند در تبیین و توسعه سبک زندگی ایرانی اسلامی تأثیر بسزایی داشته باشد.
وی با ذکر بهم تنیدگی بهداشت روانی و میزان مشارکت اجتماعی شهروندان اظهار داشت: اگر به موضوع بهداشت روانی و اجتماعی توجه نشود تعاملات مختلف خود با شهروندان از جمله وفای به عهد مالی نیز دچار مشکل خواهند شد. چراکه افزایش سرمایههای اجتماعی شهرداریها به آرامش روانی و کاهش آسیبهای اجتماعی و روحیه صبر ارتباط مستقیم دارد.
دبیر ستاد ملی صبر با اشاره به کاهش سرمایههای اجتماعی در طول سالیان اخیر همه دستگاهها را در بهبود این روند نقش افرین فراخواند و افزود: شهرداری میتوانند با غالب کردن چهره و ادبیات فرهنگی و اجتماعی موثر عمل کنند.
دبیر ستاد ملی صبر با ذکر برخی اسناد بالادستی مبنی بر ضرورت هویتسازی محیطی و معماری، گفت: "ستاد ملی صبر" طرحی با برخی از هنرمندان و "سفیران صبر" در دست اجرا دارد که با تعامل شهرداریها با سرعت بیشتر جلو خواهد رفت.
وی طرح احداث خیابان صبر در شهرهای مختلف به عنوان اقدامی نمادین در این راستا برشمرد.
دبیر ستاد ملی صبر در پایان سخنان خود به برگزاری "دومین همایش ملی صبر" در ماههای پیش رو اشاره کرد و عنوان داشت: "دومین همایش ملی صبر" در سطح گستردهتری ان شاالله برگزار خواهد شد و یکی از برنامههایی که در نظر گرفته شده است، تقدیر از شهرداریها و شهرداران برتر فعال در زمینه ترویج فرهنگ صلح، بخشایش و رضایت خواهد بود.