به گزارش ایسنا، مسعود بصیری رئیس سازمان بسیج رسانه که در اختتامیه سومین جشنواره رسانهای ابوذر سخن میگفت یادآور شد: حدود 14 هزار اثر به دبیرخانه این جشنواره ارسال شد. خوشبختانه امسال نسبت به سالهای گذشته کیفیت آثار افزایش خوبی داشت.
وی افزود: توجه به اولویتهای اصلی جامعه هدف اصلی برگزاری این جشنواره رسانهای است و خوشحالیم که توانستیم بخشی از دغدغههای خبرنگاران را به سمت و سوی محورهای این جشنواره سوق دهیم.
بصیری با اشاره به اینکه متأسفانه گاهی شاهدیم رسانهها اولویتهای دیگری را برای خود انتخاب میکنند، گفت: مشاهده میکنیم گاهی حادثهای را به حادثه دیگر پیوند میدهند و بحرانی را به بحران دیگر منتقل میکنند در حالی که موضوعاتی همچون خشکسالی، فقر، بیکاری، توجه به نخبگان، معضلات اجتماعی و علمی، بهرهوری پایین و اقتصاد مقاومتی مورد غفلت واقع میشوند.
وی یادآور شد: اکنون که جمهوری اسلامی ایران جایگاه ویژهای در جهان دارد مسئولان باید با مردم به گونهای برخورد کنند که برای آنها پریشانی ذهنی ایجاد نشود.
در ادامه این مراسم علیرضا زاکانی نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در یک جنگ تمام عیار به سر میبریم، گفت:این جنگ تمام سطوح جامعه را دربرگرفته است. نقش رسانه در این شرایط بسیار مهم است چرا که در جبهههای نابرابری وارد جنگ شدهایم. اکنون باید امیدها را در جامعه زنده کنیم و مدافع حقوق مردم، شفافیت و خودآگاهی در متن جامعه باشیم.
وی ادامه داد: مردم باید به حقایقی که در جامعه وجود دارند آگاه باشند و رسانه باید موارد این چنینی را احیا کند. شناخت پیامها، شناخت محیط افکار عمومی، تنظیم، مدیریت و گرفتن بازخورد از پیامهایی که رسانهها منتشر میکنند باید مورد توجه قرار بگیرند تا رسانهای پیشبرنده و فعال داشته باشیم.
این رزمنده دوران دفاع مقدس با اشاره به برخی از اهداف انقلاب گفت: استقلال، آزادی، عدالت و درمسیر پیشرفت قرار گرفتن اهداف اصلی ما در داخل کشور هستند. در بیرون نیز مظلومنوازی و ظلمستیزی را دنبال میکنیم بنابراین باید همواره بکوشیم که این موارد زنده و پویا باقی بمانند در این صورت است که میتوانیم به پیشبرد انقلاب کمک بزرگی کنیم.
زاکانی یادآور شد: اشرافیت سیاسی، فساد اقتصادی و اداری، تلفیق اشرافیت و فساد، تنگنای معیشتی، ولنگاری فرهنگی، اجتماعی، گسستهای نسلی، قومی و مذهبی، افراطیگری احساسی، درجا زدن کشور و فراموشی خودباوری انقلابی 9 رنج انقلاب هستند که باید برای آنها رسانه طرح و برنامه داشته باشد.
وی افزود: دشمن سعی میکند با القای نیازهای کاذب در جامعه فاصله را بیشتر کند. ما باید ظرفیتها را بشناسیم و آنها را به جامعه بگوییم و کارآمدی و ثبات را به جامعه عرضه کنیم. اکنون خدماتی به جامعه ارائه میشود که مردم آن را احساس نمیکنند. ما میتوانیم با بیان نیازهای واقعی جامعه آنها را به درستی هدایت کنیم.
زاکانی با اشاره به اینکه ما رسالتمان را به درستی انجام ندادهایم، خاطرنشان کرد: این در حالی است که جامعه خوب عمل کرده است و مقام معظم رهبری مدیریت ممتازی را داشتهاند. ممکن است برخیها بپرسند که چرا ایشان مستقیم دخالت نمیکنند، به آنها باید گفت که رهبری به دنبال ایجاد یک مکانیزم درست در جامعه هستند که مردم با خودآگاهی کارها را پیش ببرند و در حقیقت رهبر انقلاب به دنبال بست و گسترش این منطق هستند.
در بخش پایانی این جشنواره، وکیلی نماینده مجلس شورای اسلامی و مدیرمسئول روزنامه ابتکار با اشاره به وقایع اخیر که در کشور رخ داد، خاطر نشان کرد: تغییرطلبی و اعتراض در هیچ جامعهای نشان ضعف و ناکارآمدی یا مشروعیت نیست مشروط به اینکه ما با منطق پسااعتراض آشنا باشیم و آن را رعایت کنیم اما به دلایلی ما مسائل پیش آمده را تبدیل به کاری کردیم که نارضایتیها را به کلیت حاکمیت نسبت دادیم. از این میزان صدای اعتراض نباید تابو میساختیم. متأسفانه در طی پروسهای نیز تلاش کردیم که در یک ماراتن یک نوع پشیمانسازی را در فرهنگ عمومی مردم رواج بدهیم که در آینده موجب فروپاشی اعتماد اجتماعی خواهد شد. گسلهای نارضایتی در جامعه ما شکل گرفته است و برای اینکه آن را مدیریت کنیم نیاز به اجماع داخلی داریم و نباید محرک این گسلها باشیم بلکه میتوانیم محلل آنها باشیم. هرچقدر فاصله بین مسئولان و مردم بیشتر باشد تغییرخواهی تبدیل به تهدید خواهد شد.
به گزارش ایسنا، در اختتامیه سومین جشنواره رسانهای ابوذر از خانواده شهیدان علیرضا و غلامرضا حیدریان از شهدای رسانه و جمعی از برگزیدگان این جشنواره تقدیر شد.