به گزارش ایسنا به نقل از داکا تریبون، 74 کشور از جمله ایران در گروه اقتصادهای نوظهور و 29 کشور هم در گروه اقتصادهای پیشرفته قرار دارند. شاخص توسعه فراگیر، عملکرد 103 کشور را در 11 بعد اندازه می گیرد که 10 بعد آن را شاخصهای پیشرفت اقتصادی و یک بعد دیگر را تولید ناخالص داخلی آنها، تشکیل میدهد. این ابعاد شامل: نرخ اشتغال، بهروهوری نیروی کار، درآمد خانوارها، درآمد سرانه، پس انداز خالص، امید به زندگی، نرخ فقر، توزیع ثروت، بدهی عمومی و ابتکارات سازگار با محیط زیست است. در این شاخص، یک نمره عددی از 1 تا 7 به هر کشور تخصیص داده میشود که یک به معنای بدترین و 7 به معنای بهترین عملکرد است.
در بین کشورهای نوظهور، ایران، در رده 27 قرار دارد و کشورهای لیتوانی، مجارستان، آذربایجان و لتونی، به ترتیب در ردههای اول تا چهارم کشورهای نوظهور قرار دارند و پس از این کشورها لهستان، موزامبیک، لسوتو، مالاوی، زیمباوه و مصر هستند.
مجمع هم چنین 29 اقتصاد توسعه یافته را نیز بر اساس شاخص توسعه اقتصادی آنها رتبه بندی کرده است که بر این اساس، نروژ در صدر جای گرفته و پس از آن کشورهای ایسلند، لوکزامبورگ، سوئیس و دانمارک، یونان، پرتغال، ایتالیا و اسپانیا قرار دارند.