به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری میزان، احمد شکیب مستغنی عصر شنبه در نشست مطبوعاتی گفت که افغانستان امروز در این نشست خواستار توضیح طرف پاکستانی پیرامون مدارک ارایه شده گردید و هیأت پاکستان نیز با اشاره به آغاز بررسی این اسناد، اطمینان داد که در این مهم جدی است.
چهارشنبه هفته قبل وزیر کشور و رئیس اداره امنیت ملی افغانستان در سفری یک روزه به اسلام آباد مدارک امنیتی جمع آوری شده در ارتباط با حملات خونین تروریستی در کابل و اطلاعات پناهگاه های آنها در خاک پاکستان را به مقامات ارشد آن کشور ارایه دادند و این خبر از سوی سفیر افغانستان در اسلام آباد همان روز در صفحه اجتماعی منتشرشد.
اشاره سخنگوی وزارت امور خارجه افغانستان به این مدارک بود و افزود که اسناد و شواهدی که در ارتباط مستقیم با عملیات های اخیر تروریست ها در شهر کابل بود در جریان سفر مسئولان افغان به مقامات بلند پایه پاکستان تحویل شد و قرار بود هیأتی برای بحث درباره برنامه اقدام مشترک پاکستان و افغانستان برای این موضوع به کابل سفر کنند و همچنین درباره مدارک و شواهد توضیح دهند.
مستغنی در حالی این سخنان را درباره هیات پاکستانی و موضوع سفرش مطرح کرد که سفارت پاکستان در کابل روز جمعه ( روز گذشته ) با صدور اطلاعیه ای مطبوعاتی اعلام کرد سفر امروز هیات پاکستان به افغانستان یک برنامه از پیش تعیین شده است و ارتباطی با سفر مقامات امنیتی افغان به اسلام آباد ندارد.
سخنگوی امور خارجه افغانستان به خبرنگاران گفت که هیأت پاکستانی در برابر درخواست کشورش پاسخ داده است که ملاقات های صورت گرفته مسئولان امنیتی افغانستان با مقامات پاکستان سازنده بوده و بررسی روی آنچه تحویل شد آغاز شده است.
وی گفت که برای آن که گام های آینده موثر باشد، همکاری های لازم صورت خواهد گرفت و دولت پاکستان حاضر است با طرف افغان بررسی مشترک انجام دهد و میزبان هیأتی از افغانستان در همین ارتباط باشد.
مستغنی اعلام کرد که قرار است نشست بعدی بین مقامات افغانستان و پاکستان در 20 و 21 بهمن ماه جاری ( نهم و دهم فوریه) در اسلام آباد برگزار شود.
وی تأکید کرد که افغانستان مدارک و شواهدی را از مراکز و پناهگاه ها و اماکن برنامه ریزی و طراحی حملات تروریستی در کابل و دیگر مناطق افغانستان جمع آوری و آن را در اختیار پاکستان قرار داده است که این مهمترین مبادله اطلاعات است و برخی از این اطلاعات از مهاجمان انتحاری بدست آمد که در محل حملات زنده دستگیر شده اند.
مستغنی گفت که برنامه ریزی برای اقدام مشترک در حوزه مبارزه با تروریست ها، کاهش خشونت، ایجاد صلح و آشتی، برگشت مهاجران و توسعه مشترک اقتصادی متمرکز هستند.
به گفته وی در این نشست هر دو طرف روی یک برنامه عملی برای پیشرفت مناسب دست یافته اند و البته او در مورد نوع و اندازه پیشرفت ها توضیح نداد اما یادآور شد که مسائل مهم دیگری ماند که نیاز به بحث دارند و قرار شد در نشست های آتی روی آنها صحبت شود.
امروز یک هیات از پاکستان به ریاست «تهمینه جنجوعه» قائم مقام امور خارجه پاکستان به کابل آمد که به گفته مستغنی در این هیات دو مقام عالی رتبه نظامی پاکستان شامل فرمانده عملیات نظامی و یک ژنرال عضو دستگاه اطلاعات نظامی پاکستان آی. اس. آی. حضور داشتند.
بعد از اعلام راهبرد جدید آمریکا برای جنوب آسیا که دونالد ترامپ رئیس جمهوری این کشور از آن در اواخر مرداد ماه سال جاری رونمایی کرد روابط میان پاکستان و افغانستان رو به تیرگی گذاشته است.
جرقه این تنش از آن جا زده شد که آمریکا در چارچوب این راهبرد، پاکستان را به بهانه وجود پناهگاههای گروه طالبان در خاک این کشور و حمایت هایش از آنها تحت فشار سیاسی قرار داد که البته همواره این اتهام از سوی پاکستان رد شده است.