نائب رئیس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان آذربایجان شرقی خواستار رفع معضلات ریشهای در بازار کار برای بهبود وضعیت معیشیتی کارگران شد.
به گزارش به نقل از ایلنا، حبیب صادقزاده تبریزی (نائب رئیس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان آذربایجان شرقی) گفت: در سالهای گذشته علیرغم تلاش شورای عالی کار در همراهی دولت با کارگران برای افزایش دستمزد؛ چند درصد بیشتر از نرخ تورم نتوانسته کارساز باشد لذا قدرت خرید کارگران نسبت به سالهای گذشته کاهش چشمگیری داشته است.
عضو کمیته دستمزد کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان آذربایجان شرقی با بیان اینکه باید دنبال این باشیم که وضعیت معیشتی خانوارهای کارگری نسبت به گذشته به مرور بهتر شود، افزود: در حال حاضر هر روز شاهد فقیرتر شدن کارگران هستیم و این نشان میدهد کارگران در کشور از دریافت مزد واقعیشان به دور هستند.
به گفته وی، برای تامین معیشت کارگران؛ شرایط اقتصادی موجود قابل تحمل نیست بر همین اساس لازم است به دنبال تغییرات دیگری در شرایط اقتصادی باشیم تا وضع معیشت کارگران بهطور جدی و حتمی تقویت شود.
صادقزاده تبریزی افزود: بررسی مجموع تورم از سال زمان آغاز هدفمندی یارانهها در آذر ماه 1389 تا آخر سال 95 طبق آمار رسمی؛ دقیقا بیانگر محاسبه عقبماندگی مزدی کارگران است.
وی با تأکید بر اینکه اختلاف فاحش در هزینه تمام شده برای بقای جامعه کارگری حداقلی با دستمزد حداقلی نیاز به اتخاذ تصمیم اساسی دارد، خاطرنشان کرد: طبقه دستمزدبگیر هرگز توان زندگی با این حقوقهای ناچیز و در واقع زیر خط فقر را ندارد.
عضو کمیته دستمزد کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه اگر ماده 41 قانون کار به درستی اجرا شده بود فاصله فاحش بین دستمزد و سبد معیشت حداقلی به میزان 150 درصدی کنونی ایجاد نمیشد، گفت: مسئولان به این نکته اذعان دارند که به مرور میبایستی قدرت خرید جامعه کارگر و اقشار کمدرآمد جامعه را افزایش داد. قاعدتا در صورت وجود اراده لازم در مدیران؛ امید داریم شاهد افزایش حقوق حداقلی جامعه کارگری به بیش از 50 درصد از شرایط سال 96 باشیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: جامعه کارگری از شنیدن مطالب تکراری و افرایش یکی دو درصدی حقوقشان علاوه بر نرخ تورم اعلامی دولت خسته و بیاعتماد شدهاند و انتظار دارند دولت به این قشر همواره جان بر کف و پیرو خط انقلاب و شهدا و رهبری توجه ویژهای داشته باشد.
نائب رئیس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه حداقل حقوق سال آینده کارگران میبایستی با افزایش حداقل 35 درصد نسبت به سال قبل باشد تا بتوانیم بگوییم که وضعیت کارگران در سال 97 نسبت به سال 96 ثابت بوده و رشدی نداشته است، افزود: درصد افزایش دستمزد کمتر از این رقم پیامدهای خوش آیندی نمیتواند در پی داشته باشد.
صادقزاده تبریزی با بیان اینکه اختلاف فاحش در هزینه تمام شده برای بقای جامعه کارگری حداقلی با دستمزد حداقلی نیاز به اتخاذ تصمیم اساسی دارد، گفت: عدم اصلاح واقعی دستمزد کارگران سرآغاز آسیبهای اجتماعی در جامعه است چراکه حقوق حداقل کارگران کفاف زندگانی آبرومندانه را نمیدهد و باعث افسردگی و شرمندگی آنها نزد خانواده میشود. درنهایت کارگران به چند شیفته کار کردن جهت امرار معاش زندگیشان روی میآورند و عملا حضور سرپرست در کنار کانون خانواده کمرنگ میشود.