ماهان شبکه ایرانیان

اسپیس اکس یکشنبه دو ماهواره آزمایشی از شبکه اینترنت فضایی خود را به مدار می فرستد

حالا که هیجانات از پرتاب موفقیت آمیز نخستین موشک «فالکون هوی» اسپیس اکس فروکش کرده، این شرکت دوباره به روال پرتاب موشک های فالکون ۹ خود باز گشته و قرار است به زودی همراه با یکی از این راکت ها دو نمونه اولیه از ماهواره های خود برای ارسال اینترنت از فضا را به مدار بفرستد.

اسپیس اکس یکشنبه دو ماهواره آزمایشی از شبکه اینترنت فضایی خود را به مدار می فرستد

حالا که هیجانات از پرتاب موفقیت آمیز نخستین موشک «فالکون هوی» اسپیس اکس فروکش کرده، این شرکت دوباره به روال پرتاب موشک های فالکون 9 خود باز گشته و قرار است به زودی همراه با یکی از این راکت ها دو نمونه اولیه از ماهواره های خود برای ارسال اینترنت از فضا را به مدار بفرستد.

پرتاب مورد بحث قرار است صبح روز یکشنبه به وقت کالیفرنیا انجام بگیرد و طی آن موشک چند بار مصرف SpaceX ماموریت دارد تا علاوه بر دو ماهواره این شرکت، یک ماهواره سنجش از راه دور اسپانیایی با نام Paz را نیز روانه جو زمین کند.

دو ماهواره آزمایشی Microsat-2a و Microsat-2b جزوی از یک برنامه بزرگ و بلند مدت برای تحت پوشش اینترنت قرار دادن کل سطح کره زمین با استفاده از 12 هزار ماهواره هستند. از این تعداد، 4425 ماهواره قرار است در ارتفاع 1130 کیلومتری و 7518 فروند نیز در ارتفاع 321 کیلومتری از سطح زمین قرار بگیرند تا محدوده های فرکانسی مختلفی را پوشش دهند. با ناوگانی به این بزرگی از ماهواره ها می توان تمام نقاط موجود روی کره زمین را تحت پوشش قرار داد.

ارسال ماهواره اینترنت فضایی اسپیس اکس

کمپانی تحت مدیریت ایلان ماسک امید زیادی دارد تا در آینده شبکه اینترنت فضایی اش موسوم به Starlink به یک منبع درآمدزایی واقعاً بزرگ تبدیل شود. بر اساس پیش بینی ها این شبکه تا سال 2025 بیش از 40 میلیون کاربر و 30 میلیارد دلار درآمد سالیانه خواهد داشت.

البته هنوز پیچیدگی ها و دشواری های بزرگی بر سر راه اجرای پروژه بلند پروازانه Starlink وجود دارد. مدیریت هماهنگ 12 هزار ماهواره در حال گردش به دور زمین و تضمین رسیدن سیگنال های قدرتمند و پایدار به همه نقاط به هیچ وجه آسان نیست.

فراهم نمودن و رواج دادن تکنولوژی دریافت امواج اینترنت از آسمان نیز خود چالش دیگری است. برای این کار قرار است آنتن هایی روی زمین نصب شوند که همانند موبال ها تحت یک شبکه سلولار ماهواره ای کار کنند. به این معنی که آنتن های مورد بحث می بایست در هر لحظه دریابند کدام ماهواره در موقعیت بهتری برای دریافت سیگنال قرار دارد. کاربران زمینی نیز به این آنتن ها وصل خواهند شد.

ارسال ماهواره اینترنت فضایی اسپیس اکس

چالش بعدی برای اسپیس اکس دریافت مجوزهای لازم از دولت های مختلف دنیا برای در اختیار گرفتن محدوده هایی از فرکانس جهت ارسال امواج از ماهواره هایش و همچنین نصب آنتن های زمینی است. تا امروز رگولاتوری کشور آمریکا از برنامه های این شرکت فضایی خصوصی استقبال کرده، اما باید دید واکنش دیگر دولت ها چگونه خواهد بود.

طبق برنامه نخستین ماهواره های شبکه Starlink در میانه های سال آینده میلادی به فضا پرتاب خواهند شد. این همان تاریخی است که شبکه رقیب یعنی OneWeb نیز قصد دارد ماهواره های اینترنتی خود را به جو زمین ارسال نماید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی