همه ساله میلیون ها انسان به دلیل نوشیدن آب آلوده دچار بیماری شده و از بین می روند. حال محققین با استفاده از فیلم های بسیار نازکی از ماده گرافن موفق به توسعه روشی شده اند که می توان با کمترین هزینه آب های آلوده را به آب قابل شرب تبدیل نمود.
در این روش که توسط محققین استرالیایی توسعه یافته، با استفاده از علم نانو فیلتری از جنس گرافن ساخته شده است که دارای نانو کانال هایی میکروسکوپی برای برای جلوگیری از عبور هر مولکولی جز مولکول آب است.
ویژگی برتر فیلتر مورد بحث این است که علاوه بر امکان استفاده برای تصفیه هر نوع آب با هرگونه آلودگی ممکن، قابل تولید با کمتری هزینه ممکن و آلودگی زیست محیطی است. ضمن این که استفاده از آن نیز نیاز به تجهیزات خاص و پیچیده ای ندارد.
علاوه بر این ها، به طور معمول سامانه های تصفیه فعلی امکان جداسازی آلودگی های نفتی را از آب ها ندارند، بنابراین می بایست قبل از آغاز عملیات تصفیه در فرایندی جداگانه این آلودگی را از آب جدا ساخت. اما فیلتر گرافنی جدیدی که محققین استرالیایی توسعه داده اند این آلودگی را نیز تنها در یک مرحله فیلتراسیون از بین می برد.
تصفیه آب به طور معمولا فرایندی طولانی و چند مرحله ای است، اما فیلتر گرافنی جدید می تواند همه این فرایند ها را در یک مرحله به اتمام برساند و موقعیتی را فراهم کند تا بتواند برای بیش از 2 میلیارد انسانی که در حال حاضر به آب سالم دسترسی ندارند اقدامی اساسی و فوری کرد. تنها چیزی که نیاز است مقداری حرارت، فیلتر گرافنی، یک فیلتر برای حذف آلودگی های فیزیکی چون سنگریزه ها و یک پمپ آب ساده است.
قرار است سال آینده میلادی نخستین نمونه دستگاه تصفیه آب بر پایه فیلتر گرافنی تولید و در نقاط مختلف دنیا مورد آزمایش قرار بگیرد.