خیلی از کشورهای دیگه به جز ایران، نوروز رو گرامی می دارن. این کشورها به واسطه ی فرهنگ غنی و قدیمیشون جشن نوروزو برگزار می کنن. با نزدیک شدن به نوروز بد نیست که با این کشورا آشنا شیم و یکمی ازشون بدونیم... با مجله ی همگردی همراه باشین تا با این کشورها آشنا بشین. در این مطلب نوروز در ترکیه و نوروز در ترکمنستان رو بازگو می کنیم.
نوروز در ترکیه
از قدیم و ندیم در ترکیه، که در امپراتوری عثمانی قرار داشته، جشن نوروز برگزار می شده، پادشاه ها و درباریان شربت نوروزیه می خوردن و همه ی مردم به جشن و پایکوبی می پرداختن. مردم ترکیه نوروزو در کنار شب قدر مقدس می دونن. نوروز در این کشور کاملا رسمیِ و در سال های اخیر در همه جا، حتی مدارس، آیین های نوروزی برگزار میشه. در جنوب شرقی ترکیه، شهر های دیاربکر، شانلی اورفا، ماراش و مرسین، جشن های بزرگ و آیین های نوروزی بسیار زیادی برگزار می شه که معروفترین این آیین ها، نواختن سورنا و دهل و سخنرانی کنار بوته های آتش در میدان های بزرگ و اصلی شهرها و روستا هاست، همچنین پخت شیرینی های خونگی و غذا های خاص نوروزی هم از مراسمای بزرگداشت های همین روزاست. چندین سالی بود که نوروز در ترکیه به دست فراموشی سپرده شده بود، طوریکه تنها بخشی از مردم ترکیه این عید رو جشن می گرفتن، ولی از سال 2005 با رونق مجدد نوروز در سیستم آموزشی این کشور، دوباره نوروز در این کشوررواج پیدا کرد و به یکی از اصلی ترین و پر سر و صداترین جشن های این کشور تبدیل شده.
نوروز در ترکمنستان
از ایام قدیم تا به امروز، در ترکمنستان نوروز نماد زندگی دوباره، برکت، ثروت، سعادت و رفاه بوده. در سراسر ترکمنستان، مردم نوروزو جشن می گیرن و 21 و 22 مارس که همون اول و دوم فروردینِ، اوج برگزاری جشن های نوروز در ترکمنستانِ. اون ها غذاهای خاصی (نوروزکجه، نوروز بامه و سمنی و...) رو در نوروز میخورن، مسابقات و بازی های زیادی (اسب دوانی، کشتی، پرش برای گرفتن دستمال از بلندی و...) رو برگزار می کنن و کل روز های عید رو به شادی سپری می کنن. نوروز در این کشور تقریبا به فراموشی سپرده شده بود، اما پس از استقلال این کشور، این سنت دیرین احیا شد و امروزه به عنوان یکی از اعیاد ملی شناخته می شه.