ماهان شبکه ایرانیان

آمادگی برای صعود به «دنا»

۳۰ نفر از کوهنوردان متخصص هلال احمر در منطقه پادنای سمیرم حضور و آمادگی دارند تا به محض پایداری هوا، عملیات انتقال پیکر جانباختگان حادثه سقوط هواپیمای تهران - یاسوج را از سربگیرند. منصور شیشه فروش دیروز با بیان این مطلب اظهارداشت: این کوهنوردان با تجهیزات کامل در منطقه حضور دارند، اما در وضعیت فعلی امکان انجام عملیات وجود ندارد.

مدیر کل مدیریت بحران استان اصفهان گفت: 30 نفر از کوهنوردان متخصص هلال احمر در منطقه پادنای سمیرم حضور و آمادگی دارند تا به محض پایداری هوا، عملیات انتقال پیکر جانباختگان حادثه سقوط هواپیمای تهران - یاسوج را از سربگیرند.منصور شیشه فروش دیروز با بیان این مطلب اظهارداشت: این کوهنوردان با تجهیزات کامل در منطقه حضور دارند اما در وضعیت فعلی امکان انجام عملیات وجود ندارد.
 
 
آمادگی تیم های عملیاتی برای صعود به «دنا»
 
وی آخرین وضعیت آب و هوایی منطقه پادنای سمیرم را وزش باد شدید، مه آلودگی، ابر ضخیم و بارش باران و برف اعلام و تصریح کرد: یک دستگاه خودروی هواشناسی آنلاین دراین منطقه مستقرشده و وضعیت آب و هوا را به‌صورت لحظه‌ای گزارش می‌کند.شیشه فروش با اشاره به آمادگی تیم‌های امداد در منطقه سی سخت در استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: عوامل امدادی با پشتیبانی بالگردها و کوهنوردان حرفه‌ای در دو یال رشته کوه دنا مترصد پایداری هوا برای ادامه عملیات امداد هستند.
 
وی اضافه کرد: به محض پایدار شدن شرایط آب و هوایی، عملیات امداد و انتقال پیکر جانباختگان حادثه سقوط هواپیما با دستور سازمان مدیریت بحران کشور و سازمان امداد و نجات هلال احمر آغاز می‌شود.

آیا 35 جسد شناسایی شده است؟
رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور درباره شناسایی پیکر جانباختگان سقوط هواپیمای تهران- یاسوج توضیحاتی ارائه کرد. احمد شجاعی دیروز گفت: به محض اینکه حادثه اتفاق افتاد از همان روز اول اعلام کردیم که در قدم اول خانواده‌های آنها مراجعه کنند و نمونه از آنها استخراج و در بانک نگهداری شد و تمام خانواده‌ها مراجعه کردند و نمونه‌ها اخذ شد.

وی افزود: باید اجساد را نمونه‌برداری کرده و دی ان‌ای را استخراج و تطبیق دهیم تا شناسایی شوند، زیرا اجساد سالم نمانده‌اند و قطعات باید شناسایی و تجمیع شوند و در پایان که تجمیع شد به صورت هویتی که کاملاً شناسایی شده است به خانواده‌ها اعلام کرد. رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور در پاسخ به سؤالی درباره اینکه آیا 35 جسد شناسایی شده است، گفت: در بحث حادثه نظر نهایی پزشکی قانونی مهم است، چگونه است که 35 جسد تحویل داده شده است.
 
در هواپیمایی که تکان خورده و همه متلاشی شده‌اند آیا جسدی سالم باقی مانده است؟ فعلاً تعدادی قطعات است که ما آن را شناسایی کردیم و آنچه که تحویل داده شده است تعدادی قطعات است که این قطعات شناسایی و هویت آن مشخص است، اما باید قطعات تجمیع شوند و بعد آنها را تحویل دهیم.

زمان تحویل اجساد
مدیرکل پزشکی قانونی کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: این سازمان اعضای کشف شده را تا اطلاع ثانوی و تا رسیدن دیگر اعضا و پیکرهای متوفیان تحویل بازماندگان نخواهد داد.کامروز امینی افزود: احراز هویت و تعیین تکلیف اعضای کشف شده سانحه هوایی تهران_یاسوج تنها بخشی از کار این سازمان است که تشخیص آن از طریق «دی ان ای» مشخص شده است و این مرحله تا رسیدن اجساد و اعضای تکمیلی سانحه دیدگان این اتفاق منتظر خواهد ماند.
 
این سازمان اعضای کشف شده را تا اطلاع ثانوی و تا رسیدن دیگر اعضا و پیکرهای متوفیان تحویل بازماندگان نخواهد داد و این امر را تا مراحل تکمیلی موضوع با جدیت و تلاش شبانه روزی همه مسئولان، امدادگران و سازمان پزشکی قانونی پیگیری خواهند نمود.
 
مدیر کل پزشکی قانونی کهگیلویه و بویراحمد گفت: از ملت ایران و بخصوص مردم فهیم و همیشه صبور استان کهگیلویه و بویراحمد استدعا داریم همان‌طور که از بدو این حادثه دلخراش همراه و همیار همه ما بوده‌اند، تا حصول نتیجه نهایی آرامش خاطر خود را حفظ نمایند و مطمئن باشند همه ما تلاش دو چندان خود را به خرج داده و می‌دهیم که در کمترین زمان ممکن آنها را از دلواپسی در بیاوریم.

ایجاد 4 کمپ ارتش درارتفاعات دنا
فرمانده تیپ تکاوران 65 نیروهای ویژه هوابرد ارتش گفت: با طرح‌ریزی انجام شده، چهار کمپ در ارتفاعات مختلف دنا برای دستیابی به محل سقوط ایجاد می‌شود.سرهنگ ستاد، سیروس امان اللهی با بیان این خبر افزود: با توجه به شرایط جوی که در منطقه داریم و جلسه‌ای که دیروز به مدت 8 ساعت در فرمانداری دنا انجام شد، برنامه‌ریزی شد که عملیات متوقف نشود و مقرر شد با طرح‌هایی که داریم از طریق هوایی و زمینی اقدامات عملیاتی انجام شود.

وی گفت: برای اینکه زمان را از دست ندهیم، احداث 4 کمپ در منطقه کوه گل به سمت ارتفاعات دنا را در دست داریم که هم‌اکنون تعداد 9 نیروی تیپ 65 و هلال احمر و کوهنوردی در حال صعود به ارتفاعات دنا هستند و آخرین تماس نشان از حضور آنها در ارتفاعات 3300 متری دارد.فرمانده تیپ تکاوران 65 نیروهای ویژه هوابرد ارتش افزود: ضرورت ایجاد این کمپ‌ها این است که با توجه به شرایط بد جوی که در منطقه وجود دارد، ما نیاز داریم که یکسری تجهیزات خاص در ارتفاعات مناسب به سمت قله را داشته باشیم.وی اظهار کرد: یک کمپ در کوه گل، در ارتفاع 2200 متر ، یک کمپ در ارتفاع 3200 متر و در 3800 تا 3900 متری نیز آخرین کمپ باید ایجاد شود که بلافاصله پس از پایداری هوا عملیات رسیدن به منطقه سقوط و تخلیه اجساد جانباختگان از منطقه انجام خواهد شد.

امان اللهی گفت: تمام تلاش نیروهای ما برای جابه جایی پیکرهاست و همه از این حادثه تلخ ناراحت هستیم و تلاش ما بر این است که این مهم در کوتاه‌ترین زمان انجام شود و با همت و غیرت نیروها این مهم در آینده‌ای نزدیک انجام خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: خانواده این عزیزان از دست رفته اعلام کرده‌اند راضی نیستیم که شخص دیگری در این مسیر آسیب ببیند، اما ما تمام راهکارهای تخصصی را طرح‌ریزی کرده‌ایم و حوزه‌های مختلف پای کار آمده‌اند و با پایدار شدن شرایط جوی عملیات اصلی در منطقه انجام خواهد شد.

زمان تحویل پیکرهای جانباختگان
پرواز شماره 3704 شرکت هواپیمایی آسمان با 60 مسافر و 6 خدمه پروازی ساعت هشت صبح روز یکشنبه 29 بهمن ماه تهران را به مقصد یاسوج ترک کرد اما به دلیلی نامعلوم قبل از رسیدن به‌مقصد در کوه‌های دنا در شهرستان سمیرم سقوط کرد.امدادگران روز سه‌شنبه گذشته (یکم اسفند) موفق به یافتن لاشه هواپیما شدند و برای یافتن و انتقال پیکر سرنشینان این هواپیما و جعبه سیاه آن اقدام کردند اما شرایط نامساعد جوی در منطقه بویژه از روز پنجشنبه هفته گذشته تاکنون مانع از ادامه فعالیت آنان شده است.


امدادگران: برای ما دعا کنید
یکی از بستگان جان باختگان هواپیمای «تهران-یاسوج» با حضور در پای قله نغل محل عملیات امدادی از تلاش‌های چند روزه امدادگران قدردانی کرد. یکی از نیروهای امدادی نیز به خانواده جان باختگان گفت: واقعاً این بچه‌ها همدرد شما هستند و انگارکه عزیزی از خانواده خود را از دست داده‌اند. این را بدانید تمام توان خود را برای جمع‌آوری و انتقال پیکرها به‌کار می‌گیرند.
 
وی با بیان اینکه امدادگران جمعیت هلال احمر از جای جای کشور به صورت داوطلبانه به دنا آمدند، افزود: باورتان نمی‌شود همکاران امدادگر در نقاط مختلف کشور تماس می‌گیرند که کی برای امداد‌رسانی بیاییم و من می‌گویم باید منتظر مساعد شدن وضعیت جوی باشیم.این امدادگر هلال احمر تأکید کرد: این قول را می‌دهیم تمام تلاشمان را برای جمع‌آوری و انتقال پیکرها انجام دهیم و هر موقع پایداری باشد کارمان را انجام می‌دهیم شما نیز برای ما دعا کنید.


خطر ریزش بهمن در محل سقوط «آسمان»
فاتح دو قله 8 هزار متری و سه قله 7 هزار متری دنیا که برای کمک‌رسانی به منطقه سقوط هواپیما اعزام شده است، از سختی‌های عملیات در «دنا» گفت.

آرمان شهپری دیروز گفت: هواپیمای تهران - یاسوج در منطقه‌ای از قُله «نول شمالی» از سلسله قله‌های کوه دنا به ارتفاع سه هزار و 900 متر سقوط کرده و عملیات ما در این محدوده برای انتقال پیکرهای جانباختگان حادثه آغاز می‌شود. اما بی‌تردید انتقال پیکرهای همه جانباختگان این حادثه با وجود بارش برف و احتمال سقوط بهمن در این شرایط بسیار سخت است.

شهپری اظهار کرد: هواپیما 200 متر پایین‌تر از قُله سقوط کرده است و چون محل سقوط دارای شیب بسیار تند و صعب العبور است برای انتقال پیکرها زمان بیشتری نیاز است.وی افزود: پس از بارش برف امکان سقوط بهمن زیاد است از این‌رو باید پس از اینکه برف‌ها یخ زدند ادامه عملیات را شروع کرد و حداقل باید پنج روز از زمان بارش برف گذشته باشد تا امدادگران گرفتار ریزش بهمن نشوند.

شهپری گفت: من و هفت کوهنورد دیگر از استان فارس، نخستین گروهی بودیم که به‌ لاشه هواپیما رسیدیم و تعدادی از پیکرهای هموطنان عزیزمان را به پایین انتقال و تحویل مراجع مربوطه دادیم. حالا هم آماده‌ایم تا بقایای سایر قربانیان را کشف کنیم وبه جعبه سیاه برسیم.

منبع: روزنامه ایران
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان