به گزارش ایسنا، در کنفرانس ملی اقتصاد مقاومتی و برجام که امروز در محل دفتر مطالعات وزارت امور خارجه برگزار و به حوزه مالی و بانکی اختصاص دارد علیاکبر کمیجانی به تشریح شرایط اقتصادی ایران در فضای قبل از تحریمها و دوران اجرایی شدن آن و همچنین در پسابرجام پرداخت.
وی در اظهارات خود به سختی کار بانکها در دوران تحریم و تغییر شرایط آنها در پسابرجام اشاره داشت.
قائم مقام بانک مرکزی با بیان اینکه تحریمها به تدریج به کشور ما و البته نظام بانکی تحمیل شده، اظهار کرد: اما در این شرایط با وجود اجرایی شدن برجام برگشت به دوران قبل نمیتواند با سرعت انجام گیرد و چنین انتظاری هم نداریم به هر حال هرچند که اکنون رضایتمندی کافی از اجرای برجام وجود ندارد، اما به سمت آن در حال حرکتیم و میتوان گفت که حال برجام خوب است.
کمیجانی به دو دسته مشکلات اصلی در توسعه روابط بانکی در سطح بینالملل اشاره داشت و گفت: دسته اول به بانکهای بزرگ خارجی بر میگردد چرا که آنها در طی دوران تحریم مشکلات بسیار و جریمههای سنگینی را بابت ایجاد روابط با بانکهای ایرانی داشته و بعد از لغو تحریمها نیز این شرایط موجب شده تا بسیار محتاط عمل کنند.
وی به سمت دیگر ایجاد روابط و موانع آن اشاره داشت و افزود: در سویی دیگر بانکهای ایرانی هستند که اکنون وضعیت خاص ترازنامهای، سرمایه پایین و عدم تطابق با ضوابط و قوانین بینالمللی موجب شده تا در وضعیت چندان مناسبی قرار نداشته باشد این در حالی است که باید گفت بانکهای بزرگ در ارزیابیهای خود از بانکهای ایرانی لزوما رضایت چندانی ندارند.
قائم مقام بانک مرکزی یادآور شد: با این حال ما از قوانین کافی برای حضور در عرصه بینالملل برخورداریم و بانکها در حال اجرایی کردن آنها هستند.