بیایید صادق باشیم و قبول کنیم که هر یک از ما دوست یا دوستانی داریم که همیشه عکسهای مربوط به فعالیت باشگاه ورزشی خود را در فیسبوک میگذارند و یا شاید شما نیز یکی از همین افراد باشید!
چند کیلومتر دویدن پیش از رفتن به سر کار هم میتواند انگیزه بدهد و هم میتواند به شکلی باورنکردنی روی اعصاب آدم برود. کلیت قضیه بستگی به این داردکه شما چقدر از استفاده مفرط از شکلک یا آدمکی که در فضای مجازی عضلاتش بیرون زده متنفر هستید.
Credit: Business Insider
پژوهشگران دانشگاه برونل در لندن مطالعهای انجام دادند تا دریابند چرا بسیاری از مردم هر کاری که میکنند را در رسانههای اجتماعی قرار میدهند. یافتهها و نتایج این تحقیق بیپرده بگوییم زیاد خوشایند نیست.
افرادی که همیشه به دنبال ثبت و ضبط فعالیتهای ورزشی خود هستند و حتی از یک دویدن ساده خود هم عکس و تصویر تهیه میکنند تمایل به خود شیفتگی دارند.
براساس گفته پژوهشگران، هدف اولیه چنین افرادی در وهله نخست به رخ کشیدن قدرت و زور بازوی خود به دیگران است. ظاهراً انتشار چنین مطالبی علاوه بر دیگر انواع رسانههای اجتماعی بیشتر در فیسبوک جریان دارد.
Credit: Business Insider
این تحقیق نتیجه میگیرد: «افراد خودشیفته بیش از دیگران دستاوردها و کارهای انجام داده خود را به اطلاع سایرین میرسانند که این امر ناشی از نیاز آنان به توجه افراد فعال در فیسبوک برای گرفتن انگیزه است.»
با این همه، این که شمار لایکهای مطلبی با چنین موضوعی بسیار زیاد باشد لزوما به این معنی نیست که همه از دیدن و خواندن مطالب افراد خودشیفته خوششان میآید.
دکتر تارا مارشال در اینباره میگوید: «یافتههای ما حاکی از آن است که افراد خودشیفته فقط رجزخوانی میکنند چون با این کار لایک بیشتری میگیرند و نظرات زیادی زیر مطالب آنها نوشته میشود. این در حالی است که دوستان چنین کسانی اگرچه به صورت مؤدبانه صفحه فیسبوک آنها را پیگیری میکنند اما در نهان و در دل خود از چنین نمایشهای خودخواهانهای بیزار و متنفرند.»
Credit: Business Insider
بنابراین، فرد خودشیفته باید بداند مادام که در صفحه فیسبوک خود خلاقیت به خرج ندهد و فقط به ذکر و درج مطالب روزمره خود از باشگاه ورزشی بسنده کند هیچ یک از دوستان او واقعاً آن گونه که باید او را مورد تحسین قرار نمیدهند.
در همین زمینه مطلب هنگامی که حالت روحی خوب ندارید، با احتیاط ورزش کنید حاوی نکات مشترک و مفیدی است.