به گزارش خبرنگار مهر، همانگونه که از تصویر طرح جلد مجله مشخص است، پرونده اصلی این شماره با عنوان «منطق سکوت» به معرفی شخصیت و اندیشه آیتالله سیستانی مرجع بزرگ عراق اختصاص دارد و در مصاحبه با سیدجواد شهرستانی، وکیل و نماینده آیتالله سیستانی در ایران و شماری از شخصیتهای داخلی و خارجی ابعاد مختلفی از سلوک شخصی آیتالله، خط فکری او در چارچوب مکتب نجف و نقش برجسته وی در مدیریت و معماری عراق پس از صدام را بررسی میکند.
«زندهیاد / زندهباد استقلال» نام پرونده دیگر عصر اندیشه است که بازخوانی مفهوم استقلال در گفتمان انقلاب اسلامی را در دستور کار دارد. مصاحبه با پروفسور مایکل والزر اندیشمند مشهور علوم سیاسی آمریکا از نقاط برجسته این پرونده به شمار میآید.
پرونده «بحران اعتبار منبع» نیز در گفتگو با اساتید علوم ارتباطات و روزنامهنگاری، وضعیت منابع خبری و اعتبار آنها در جامعه ایرانی تحتتأثیر رشد رسانههای غیررسمی مجازی را بررسی کرده است.
پرونده «بازخیزش راستگرایان» در عرصه سیاست بینالملل به موضوع مهم افراطگرایی در اروپا و پیوند آن با ترویسم تکفیری پرداخته و مصاحبه اختصاصی با دکتر هانس تیل اشنایدر از اعضای حزب راستگرای آ. اف. د آلمان در میان مطالب آن جالب توجه به نظر میرسد.
پرونده «روانشناسی بازاری» رویکردی انتقادی به شاخه روانشناسی مثبتگرا دارد که کتابهای آن در ایران نیز از محبوبیت و رواج چشمگیری برخوردار است. بخش اقتصادی عصر اندیشه با نام «معاش» که به تازگی اضافه شده است، موضوع داغ این روزها یعنی پولهای مجازی مانند بیتکوین را در پرونده «پولِ رمزیِ مرموز» با اقتصاددانان به بحث گذاشته است. نهایتاً پرونده هنری مجله نیز با عنوان «بهار سینمایی» به مرور و بررسی تحولات سینمای ایران در دهه هفتاد اختصاص دارد.