نیویورک در تحویل "دختر شایسته" به آمریکا گوی سبقت را از دیگر ایالات این کشور ربوده است. برنده مسابقات این دوره نیز دختری از این ایالت است که نخستین زنی با تبار هندی به شمار میرود که تاکنون تاج این مسابقات را بر سر گذاشته است.
دختر شایسته امسال آمریکا هندی است
اما اندکی از این پیروزی نگذشته، موجی از انتقادها روانه دنیای مجازی شدند که نینا داوولوری، 24 ساله و برنده این مسابقه را به دلیل تبار خارجی شایسته کسب چنین عنوانی نمیدانند. یکی از کاربران توئیتر مینویسد: «اگر دختر شایسته آمریکا هستی، باید هم آمریکایی باشی.»
یکی دیگر از کاربران این شبکه اجتماعی کمی فراتر رفته و میپرسد: «دختر شایسته آمریکا یا دختر شایسته القاعده؟»
تاد استارنز، مفسر شبکه تلویزیونی محافظهکار "فوکس" نیز با اشاره به پیروزی نینا داوولوری مینویسد: «داوران لیبرال مسابقه دختر شایسته آمریکا این را به زبان نمیآورند، اما دختر شایسته ایالت کانزاس به این دلیل باخت که حقیقتا ارزشهای آمریکایی را نمایندگی میکرد.»
در این میان بسیاری از کاربران و نیز رسانهها نظیر شبکه تلویزیونی "سی ان ان" بر خود لازم دانستند که این اظهار نظرهای نژادپرستانه را محکوم کرده و بر این نکته تأکید ورزند که خانم داوولوری هر چند تباری هندی دارد اما شهروند آمریکا محسوب میشود و بر عکس انتقادهای تحقیرآمیزی که نسبت به وی بیان شده، در خانوادهای با تحصیلات دانشگاهی عالی به دنیا آمده است.
نینا داوولوری تا کنون از اظهار نظر نسبت به این اعتراضات نژادپرستانه خودداری کرده است.
انتخاب دختر شایسته آمریکا در این دوره پس از شش سال بار دیگر در آتلانتیک سیتی انجام شد. این مسابقات در اصل هر ساله در ماه ژانویه برگزار میشوند. اما دستاندرکاران تصمیم گرفتند تا این دوره را کمی زودتر و در ماه سپتامبر برگزار کنند تا به این ترتیب جنب و جوش فصل تابستان را در این شهر توریستی به مدت یک هفته تمدید کنند. از همین رو نینا داوولوری عنوان دختر شایسته آمریکا در سال 2014 را از آن خود کرده است.
در مجموع 53 دختر به نمایندگی از 50 ایالت آمریکا و نیز سه نماینده از پورتو ریکو، ناحیه کلمبیا و جزایر ویرجین (مناطق خودگردان ایالات متحده) در این دوره بر سر کسب تاج با یکدیگر رقابت داشتند.
ترزا ویل، نماینده ایالت کانزاس، در جریان این مسابقات چشمهای بسیاری از بینندگان را به خود خیره کرده بود. او نخستین زنی است که در مسابقه انتخاب دختر شایسته آمریکا روی بدنش خالکوبی داشته و آن را نیز به نمایش گذاشت. او متن یک دعای مذهبی را روی سمت چپ بالاتنه خود و تصویر یک نماد ارتشی را روی سمت دیگر بدنش خالکوبی کرده است. دختر شایسته ایالت کانزاس همچنین عضو گارد ملی آمریکاست و در بیشتر عکسهایی که از وی گرفته شده در لباسی ارتشی یا در حال تیراندازی یا دست دادن با افسران ارتش دیده میشود.
ترزا ویل پیش از دور نهایی انتخاب دختر شایسته آمریکا گفته بود که چه این مسابقه را ببرد چه ببازد، به هدفش دست یافته است: «من به زنان جسارت بخشیدم و چشمها را باز کردم.»
منبع: DW