یکی از آجیل های خوشمزه و گرانقیمت با خواص بسیار زیاد چلغوز می باشد. در این مطلب خواص چلغوز را مورد بررسی قرار خواهیم داد. تا بیشتر با ارزش ها و ویژگی های این دانه پرخاصیت آشنا شوید.
چلغوز یکی از دانه های چرب و سرشار از اسید آمینه و اسید چرب اشباع نشده مفید است و اغلب به عنوان آجیل در نظر گرفته می شود. این دانه قیمت بسیار بالایی دارد. در این مطلب به بررسی خواص چلغوز و مزیت های درمانی مصرف چلغوز خواهیم پرداخت.
این دانه از نوعی کاج که بیشتر در هیمالیا، پاکستان و افغانستان پرورش می یابد بدست می آید. این دانه سرشار از پروتئین، فیبر، آنتی اکسیدان، پتاسیم، ویتامین E، چربی و انرژی بالا می باشد که دارای فواید سلامتی و خواص بیشمار است. در ادامه مهمترین خواص چلغوز آجیل اشرافی را بیان می کنیم.
خواص چلغوز که همه را شگفت زده می کند
طعم چلغوز همانند طعم پسته و بادام است. این میوه دارای طبعی گرم است و همچنین سرشار از مواد معدنی و پروتئین، چربی و اسید آمینه می باشد. روغن چلغوز کلسترول بد موجود در خون را کاهش می دهد و باعث حفظ سلامت سرخرگ ها می شود. در ادامه دیگر خواص و فواید چلغوز این آجیل گرانقیمت و خوشمزه را مورد بررسی قرار می دهیم.
- این دانه به دلیل وجود مقدار زیاد فیبر و چربی بالا اشتها را کاهش می دهد و برای کاهش وزن بسیار مفید است.
- پتاسیم و منیزیم موجود در چلغوز باعث تنظیم فشار خون می شود و در درمان بی خوابی های شبانه بسیار موثر است.
- از آنجا که سرشار از اسید اولیک نوعی تک چربی اشباع شده می باشد باعث می شود میزان تری گلیسرید موجود در بدن کاهش یافته و سلامت کبد را حفظ می کند. این چربی اشباع شده همچنین دارای خواصی مشابه با خواص روغن زیتون می باشد و فواید زیادی برای قلب دارد. از دیگر خواص چلغوز می توان به کاهش کلسترول بدن و محافظت از رگ های خونی در برابر آسیب دیدگی ها اشاره کرد. همچنین برای پیشگیری از حملا قلبی مصرف چلغوز توصیه می شود.
- در طب سنتی مصرف این دانه برای درمان درد عضلانی، خستگی مفرط، تنش و اضطراب توصیه می گردد.
- وجود آنتی اکسیدان ها به مقدار زیاد از خاصیت های چلغوز محسوب می شود که سلامت سلول ها را در برابر آسیب رادیکال های آزاد حفظ می کند. و از آنجا که سرشار از آهن است باعث افزایش تعداد گلبول های قرمز در بدن می شود.
- وجود ویتامین های A,E در این دانه آن را برای حفظ سلامت پوست و چشم به ماده ای ارزشمند تبدیل کرده است.
- از آنجا که در این دانه نیاسین وجود دارد مصرف آن باعث افزایش حافظه و کاهش فشار خون می شود.
همانطور که ویژگی ها و خواص چلغوز بیان کردیم این دانه دارای طبعی گرم می باشد و به همین دلیل مصرف آن به افرادی با طبع خشک مثل صفراوی ها و سوداوی ها توصیه نمی گردد. تنها افرادی با مزاج های مرطوب همانند مزاج های دموی و بلغمی می توانند از این دانه یا آجیل گرانقیمت استفاده کنند. برای آشنایی با خواص دیگر آجیل ها می توانید به بخش خواص دانه ها رجوع کنید.