شناسه : ۸۱۷۵۵۷ - چهارشنبه ۱۶ اسفند ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۰۶
مدیرمرکز حافظشناسی:
جهان امروز بیش از همیشه به همدلی فرهنگوران نیاز دارد
مدیرمرکز حافظشناسی اعتقاد دارد که جهان امروز بیش از همیشه به پیوند و همدلی فرهنگوران نیاز دارد و اگر پیوند میان اهل هنر و ادب کشورهای گوناگون استوارتر شود، شاید بتوانند سیاستمداران را مهار کنند.
به گزارش ایسنا، کاووس حسنلی سهشنبه 15 اسفند در آیین افتتاحیه همایش بینالمللی "ادبیات؛ زبان همدلی" در شیراز با تصریح بر این نکته که این همایش یک همایش غیرسیاسی و غیردولتی است که محوریت آن فرهنگی است و استقبال زیادی از خارج از کشور برای حضور در این همایش شد، خاطرنشان کرد: به علت کمبود اعتبارات نتوانستیم از همه متقاضیان برای حضور در همایش دعوت کنیم .
وی با بیان اینکه از پیشنهاد اولیه طرح همایش بینالمللی"ادبیات زبان همدلی" بیش از یک سال میگذرد افزود: زمانی که موضوع این طرح پیشنهاد شد، با استقبال ریاست دانشکده خبر شیراز روبهرو و با پشتیبانی انجمن ترویج زبان و ادبیات فارسی و کرسی حافظ در مرکز حافظشناسی پیگیری شد .
دبیر علمی همایش بینالمللی ادبیات؛ زبان همدلی ادامه داد: پس از اعلام فراخوان همایش 100 مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شد که 24 مقاله پذیرفته شد و در یک کتاب به چاپ رسید .
حسنلی همچنین تاکید کرد که رسانهها باید به سمتی بروند که کمتر به انعکاس اخبار خشونتآمیز بپردازند، بلکه به دنبال وفاق و ایجاد همدلی و همچنین القای امید و نشاط در جامعه باشند.
بعدازظهر امروز در نشست سوم شرکتکنندگان در این همایش به این موضوعها میپردازند: همدلی ادبی میان ایران و ارمنستان، نقش سعدی در ایجاد همدلی میان مردم ترکیه و ایران، صلح و همدلی در شعر جنگ، مطالعه تطبیقی شعر ایران و انگلیس، نگاهی به نقش ادبیات فارسی از سده هفدهم میلادی تا عصر حاضر در پیشرفت فرهنگ بشری.
مهمانان خارجی این همایش را پروفسور وارتان وسکانیان "رییس دپارتمان ایرانشناسی دانشگاه ایروان" از ارمنستان، پروفسور گزلیوز "رییس مرکز شرقشناسی دانشگاه استانبول" از ترکیه، رحیم غایی و عباس داوودی از عراق تشکیل میدهند .
همچنین مهمانان داخلی استادانی از پژوهشگاه علوم انسانی، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه همدان، دانشگاه تبریز، دانشگاه اصفهان، دانشگاه یزد، دانشگاه کردستان، و دانشگاه شیراز هستند .