فیلم سینمایی «خوب، بد، جلف» به عنوان اولین فیلمی که توانست جواز اکران نوروز را بگیرد از هفته قبل، اکران خود را آغاز کرده و توانسته طی تنها یک هفته اکران خود در گیشه بیش از یک میلیارد تومان بفروشد. با بنیتا همراه باشید و هرچه دوست دارید دربارهی اولین فیلم پیمان قاسمخانی و گروه دوست داشتنیاش بدانید را در مطلب «فیلم هفته» اولین هفته از اسفند ماه بخوانید. در هفتهی گذشته به نقد فیلم هفت ماهگی پرداختیم که این مطلب را نیز میتوانید در بنیتا بخوانید.
خلاصه داستان:
یک کارگردان هنری سینما (مانی حقیقی) از طرف تهیهکنندهاش (ویشکا آسایش) تحت فشار است تا از دو بازیگر تجاری (سام درخشانی و پژمان جمشیدی) برای بازی در نقشهای اصلی فیلمش استفاده کند. از نظر کارگردان، آنها بدترین انتخابهای ممکن هستند، اما اگر میخواهد فیلم را بسازد مجبور است در مدت کوتاهی آنها را به نقشهایشان نزدیک کند و این کار آسانی نیست...
عوامل فیلم:
نویسنده و کارگردان: پیمان قاسمخانی/ بازیگران: حمید فرخنژاد، سام درخشانی، پژمان جمشیدی، ویشکا آسایس، مانی حقیقی، حسین پاکدل، آزاده صمدی و با حضور مجید مظفری و رضا رویگری/ فیلمبرداری: علی تبریزی/ تدوین: مصطفی خرقه پوش/ موسیقی: آریا عظیمی نژاد/ تهیه کننده: محسن چگینی.
صحبت های عوامل فیلم:
پیمان قاسم خانی :انتخاب اولم برای کارگردانی این فیلم رامبد جوان بود و من خیلی شانسی این کار را قبول کردم. با این حال الان فکر میکنم برای ساخت فیلم اولم این کار انتخاب خوبی نبود اما دستگرمی سنگینی بود. برنامهام این بود که فیلم یک هجو سینمایی معمایی ـ پوآرویی باشد و یک فضای تیمارستانی در آن وجود داشته باشد. فیلم بعدیام که در آینده نزدیک هم ساخته نخواهد شد یک کمدی رمانتیک است و قرار است حمید فرخنژاد آن را کارگردانی و تهیه کند. از همکاری با همهی افراد گروه بسیار لذت بردم، به ویژه بازیگران خوب بد جلف که اصلا نیازی به من نداشتند، اگر دوربین را جلویشان قرار میدادیم خودشان کمدی معرکهای به وجود می آوردند.
حمید فرخ نژاد: هر بازیگری طبیعتا باید در روند کاری بازیهایش آثاری در ژانرهای مختلف را داشته باشد. مدتها قرار بود با پیمان قاسمخانی کار کنم که سال قبل این اتفاق افتاد، امسال به طور اتفاقی «گشت ارشاد 2» شروع شد و حتی فیلم «بیحساب» به کارگردانی مصطفی احمدی هم که بازی کردم (و در جشنواره امسال نیست) باز هم کمدی است. به طورکلی همزمانی این سه فیلم کمدی خیلی اتفاقی رخ داد، با اینحال فکر میکنم ژانرهای مختلف باید در سبد بازیگری یک بازیگر وجود داشته باشد.
سام درخشانی: اینکه با خودمان شوخی کنیم شاید در نگاه اول کمی ریسک بهنظر برسد اما معمولا وقتی با خودت شوخی میکنی، مردم بازخورد بدی نشان نمیدهند و حتی دوست دارند. همچنین باید بگویم من بر اساس اعتماد به پیمان، وارد این کار شدم و وقتی نتیجه را دیدم، از آن خوشحال هستم.
آنچه منتقدان گفتند:
سایت سینما سینما: «خوب، بد، جلف» کمدی بی ادعایی است که فرصت نفس کشیدن به سینما میدهد. سینمایی که اگر گاهی نفس نکشد خفه میشود. این کمدی با سبک کارگردانی و قصه روانش یک سر و گردن از نمونههای سخیفی که در سالهای گذشته با نام کمدی به سینمای ایران عرضه میشدند بالاتر است.
فردا نیوز: اولین فیلم سینمایی پیمان قاسمخانی ادامهی یک فرمول موفق است. ادامهی یک موفقیت تیمی در خنداندن و جذب مخاطب. قاسمخانی و گروهش در خوب، بد، جلف تجربهی موفق سریال پژمان را ادامه میدهند. هرچند این اولین تجربه برای نسخهی سینمایی از یک سریال یا برنامهی تلویزیونی مشهور نیست اما در نهایت پختگی انجام شده است.
فرهنگ نیوز: اصلیترین وجه سینما سرگرمی است و سینمای کمدی از این جهت ارتباط وسیعی با عنصر فرحبخش بودن و سرگرمکنندگی سینما پیدا میکند. فیلم خوب، بد، جلف بدون آنکه به شوخیهای اروتیک و سیاسی پناه ببرد میتواند مخاطب را بخنداند.
نظر کاربران چیست:
ناهید کاربر سایت سلام سینما: فیلم بسیار خنده داری بود, من که خیلی لذت بردم. دو ساعت خندیدم. در حدی بود که خیلی جاها نمیتونستم جلوی خنده و قهقههام رو بگیرم, لایک داری قاسمخانی!
محمدرضا کاربر خبرگزاری خبر آنلاین: یک فیلم کاملا خانوادگی. خانوادگی از این منظر که شما حتی با بچه کوچیکتون هم میتونید فیلم رو ببینید و همگی لذت ببرید. فیلم مخصوص همهی ردههای سنی است.
حسین دانش کاربر سلام سینما: من که اصلا خوشم نیومد ولی فکر کنم اکثر کسایی که فیلم رو دیدن خیلی خندیدن، فیلم خیلی سطحیتر از اون چیزی که تصور میکردم بود.
حواشی:
حواشی فیلم از همان روزهای ابتدایی پیش تولید شروع شد. ابتدا قرار بود فیلم دنبالهای باشد بر سریال موفق «پژمان» اما خط داستانی عوض شد.
این فیلم ابتدا قرار بود آذر ماه و پیش از جشنواره اکران شود اما قاسمخانی ترجیح داد از ابعاد تبلیغاتی جشنواره استفاده کند و فیلم را راهی این رویداد هنری کرد.
فیلم «خوب، بد، جلف» ابتدا برای بخش مسابقه انتخاب نشد اما با انصراف دو اثر در نهایت این فیلم توانست به بخش سودای سیمرغ راه پیدا کند.
سام درخشانی، پژمان جمشیدی، رضا رویگری، مانی حقیقی و مجید مظفری همگی با نام واقعیشان در فیلم بازی کردهاند.
فیلم در دو روز ابتدایی اکران 300 میلیون فروش داشت و هرشب به سانس ویژه رسید.
پیمان قاسمخانی گفته است احتمالا «خوب، بد، جلف2» را هم خواهد ساخت که با توجه به فروش بسیار خوب قسمت نخست امری محتمل به نظر میرسد.
نظر من را بخواهید:
«خوب، بد، جلف» انتظاری که از اولین فیلم پیمان قاسمخانی با آنهمه پیشینهی نویسندگی انتظار میرفت را برآورده نکرد. فیلم داستان و ایده خوبی دارد اما در اجرا بیشتر شبیه اپیزودها و آیتمهای نمایشی یک برنامه مفرح مانند «ساعت خوش» یا «دورهمی» از آب درآمده است.
در کنار اینها اما اولین فیلم قاسمخانی اثری شاد و مفرح و دلنشین است که مملو از شوخیهای کلامی و موقعیتهای کمدی بامزه است که در سراسر فیلم بدون خساست پخش شدهاند و در هر لحظه خنده را به روی لب مخاطب مینشانند.
نکتهی قابل توجه و جذاب در فیلم درکنار لحظات بامزه و مفرح، حضور بازیگران پیشکسوت در فیلم است که علاوه بر نام حقیقیشان در قالب خلافکارانی جاعل ایفای نقش میکنند. رضا رویگری و مجید مظفری که با نامهای حقیقیشان در فیلم حضور یافته اند نقش این جاعلان را بازی میکنند. در کنار این بازیگران، بازی سام درخشانی و پژمان جمشیدی در نقش دو بازیگر تجاری دست و پا چلفتی هم بسیار دیدنی و بامزه است.
«خوب، بد، جلف» قرار نیست فیلمی روشنفکرانه و دارای مانیفستهای اخلاقی و پیامرسان باشد یا حرفهای بزرگ بزند. همین که اثری آبرومند و متوسط تولید شده است که مخاطب را به دیدن فیلمی در سالنهای سینما ترغیب کند، کاری است کارستان.