آرامگاه سید حسن الحسینی مشهور به سید واقف دارای برجی مرتفع و 8 ضلعی با گنبد دوپوش و فیروزه رنگ و زیبا است که بر روی تپهای مشرف بر محله افوشته قرار گرفته است.
گنبد این مقبره به صورت برجی 8 ضلعی آجری و فاقد تزئینات کاشیکاری و گچبری بوده و طول هر یک از اضلاع خارجی آن در حدود 3.57 متر و هر ضلع دارای طاقنمای جناقی تزئینی است که عرض طاقنما به ترتیب 2.25 متر است.
گنبد که رو به شمال شرقی دارد دارای ایوانی است به ابعاد 2.5 در 3 متر با طاق رومی نسبتا مرتفع که بلندی آن تا هره در حدود 7 متر است.
دیوارهای ایوان نیز در طرفین هر یک دارای 2 طاقنمای تزئینی در 2 مرتبه بوده که طاقنمای پایینی به عرض 83 سانتیمتر و طاقنمای بالایی که در حدود 1 متر بالاتر قرار گرفته و دارای عرض دهنهای در حدود 1 متر است.
به گزارش تسنیم، پیرامون زندگی نامه سید حسن الحسینی یا همان سید حسن واقف، باید این چنین گفت که در سال 786 هجری قمری، خداوند فرزندى به میر شرف الدین حسین فرزند ابومحمد افوشتهاى عطا فرمود که نامش را سید حسن نهادند و سپس به تاج الدین هم ملقب شد.
چون دوران خردسالى را پشت سر نهاد پدر، او را به مکتب عالم ربانى وپیر روشن ضمیر بابا شیخ على عارف بزرگوار نطنز رهنمون گردید تا به کسب علوم متداول زمان بپردازد و به عالم بى پایان عرفان نیز آشنایى حاصل کند.
وی از دلبستگیهاى دنیوى چشم پوشى نمود و تمام دارایى خود را به سال 857هجرى قمرى وقف کرد و مردم زمان نیز کارهاى خیر و خداپسندانهاش را معرف او قرارداده و به سید واقفش خواندند وبه این نام مشهور شد.
سید واقف با یازده واسطه به امام سجاد(ع) نسب مىرساند و سید حسن حسینى یا تاج الدین حسن بهطور آشکار به تبلیغ مذهب تشیع پرداخت و براى این کار نه تنها از وجود سخنرانان بهره گرفت، بلکه تبلیغ تشیع را با صرف هزینه زیاد، با پذیرایى از مردم توام ساخت.