به گزارش مشرق، رونمایی از کتاب اسرائیل آن شرِ مطلق مجموعه سخنان امام موسی صدر، دوشنبه (23 تیر 1404) در سالن کنفرانس ایرنا برگزار شد. در این نشست حورا صدر دختر امام موسی صدر، حسین جابریانصاری مدیرعامل ایرنا، و کوروش علیانی منتقد و روایتپژوه به بررسی این کتاب پرداختند.
این کتاب بهگزینی از سخنرانیها، پیامها، مصاحبهها و محتواهای آموزشی امام موسی صدر است که از مجموعه 12 جلدی گام به گام با امام انتخاب شده است. اسرائیل، آن شر مطلق عبارتی است که امام موسی صدر برای نخستین بار در تبیین ماهیت اشغالگری و تجاوزطلبیها و بیرحمی اسرائیل مطرح میکند.
در پشت جلد این کتاب نقل قولی از امام موسی صدر آمده است:
رسالت ما در لبنان با رسالت اسرائیل در تضاد است. رسالت اسرائیل نژاد پرستی، مذهب گرایی و رد همزیستی است و رسالت ما برای همگان همزیستی، گشودگی و بشردوستی مؤمنانه است. وجود ما نقیض وجود آن هاست.
در نقل قول دیگری در بخشهای پایانی مقدمه آمده است:
دیدگاه ما درباره مقاومت فلسطین روشن است، چه بخواهند چه نخواهند، چه آنها خوب باشند چه خوب نباشند. ما بر این باوریم که اسرائیل شر مطلق است. اسرائیل ضد اسلام و ضد مسیحیت، ضد ایمان، ضد قومیت عرب، ضد میهن و ضد انسانیت است. اسرائیل شر مطلق است. در این نقطه و در این میدان، مقاومت فلسطین دشمن اسرائیل است، آن کس که بر ضد شر مطلق است، خیر مطلق است. بنابراین مقاومت باید باقی بماند.
کتاب اسرائیل آن شرِ مطلق نوشته امام موسی صدر در قطع پالتویی، با 562 صفحه و جلد شومیز برای نخستین بار در سال 1404 توسط انتشارات امام موسی صدر منتشر شده است.
سید موسی صدر 14 خرداد (4 ژوئن) در شهر قم در خانوادهای شهره به علم متولد شد. نَسب خانوادگی او به سید صالح اهل روستای شحورِ منطقۀ جبل عامل در جنوب لبنان میرسد. آنها از نسل امام موسی بن جعفر (ع) هستند. پدر او آیتاللّه سید صدرالدین صدر، از مراجع ثلاث قم و مادرش بیبی صفیه، دختر آیتاللّه حاجآقا حسین قمی، مرجع عالیقدر شیعیان بودند.
تحصیلات ابتدایی را در قم آغاز کرد، در سال 1326 دبیرستان را به پایان رساند، در 1320 شمسی وارد حوزه علمیه قم شد و تحصیلات حوزوی را تا نیل به درجه اجتهاد ادامه داد. همچنین 1329 شمسی وارد دانشکده حقوق دانشگاه تهران شد و در رشته اقتصاد تحصیلش را آغاز کرد و در سال 1332 فارغالتحصیل شد. او از نخستین روحانیونی بود که در دانشگاه به تحصیل علوم جدید پرداخت. در همین دوره در کنار تحصیل دانشگاهی به تحصیل و تدریس در حوزه نیز مشغول بود.
امام موسی صدر 1333 شمسی برای تکمیل تحصیلات حوزوی به نجف رفت و به «جمعیه منتدی النشر» پیوست و به عضویت کادر علمی آن درآمد چهار سال بعد به قم بازگشت و با همکاری عدهای از فضلای این شهر، مجله مکتب اسلام را پایهگذاری کرد و خود سردبیری آن را به عهده گرفت. او در چند مقاله درباره رویکرد و شیوه اقتصادی اسلام نوشت. مکتب اسلام نخستین مجله فرهنگی اسلامی بود که حوزه علمیه قم منتشر میکرد. اواخر سال 1338 با دعوت اهالی صور به این شهر لبنان مهاجرت و فعالیت خود را در جایگاه عالم دین و جانشین علامه سید عبدالحسین شرفالدین آغاز کرد.
وی بعد از این بارها به ایران و شهرهای مختلف سفر و برای اقشار مختلفی از مردم سخنرانی کرد. امام موسی صدر مرداد 1357 شمسی به دنبال حمله اسرائیل به لبنان، در سفری دورهای به دیدار عدهای از رهبران عرب رفت تا برای اجرای قطعنامه 425 شورای امنیت سازمان ملل بحران را پایان دهد. همچنین سوم شهریور در ادامه سفر دورهای همراه شیخ محمد یعقوب و سید عباس بدرالدین، به دعوت رسمی مقامات لیبی، وارد این کشور و نهم شهریور در لیبی ربوده شد.
لیبی ادعا کرد مهمانانش خاک لیبی را ترک کرده و به ایتالیا رفتهاند. اما دستگاههای قضایی ایتالیا و لبنان پس از تحقیقاتی طولانی، این ادعا را رد و ورود هریک از این سه نفر به مرزهای دریایی، خشکی و هوایی ایتالیا را نفی کردند.
از آن زمان تا کنون، خانواده امام و دوستان و دوستداران او با بهکارگیری همۀ ابزارها، بهویژه راهکارهای قانونی و قضایی ممکن، برای پایان دادن به ناپدیدسازی اجباری امام و دو یارش در لیبی تلاش کردهاند.