کاهش وزن در بزرگسالی یک امر طبیعی می باشد و باید بدانید که در برخی از موارد ممکن است این مورد ممکن است ناگهانی رخ دهد و این ناگهانی بودن می تواند هر فردی را نگران نماید. بهتر است با علت های این مورد بیش تر آشنا شده و آگاهی خود را در این زمینه ها بهبود بخشید.
دلایل کاهش وزن در بزرگسالی
کاهش وزن می تواند بی دلیل باشد و یا دلیل هایی دیگر نیز در این زمینه داشته باشد. برخی از بیماری ها هستند که باعث خواهد شد تا شما در سنین بالا وزن زیادی را از دست دهید و اگر فکر می کنید که این کاهش وزن دلیلی دارد باید به دنبال آن باشید در غیر این صورت ممکن است جان شما در خطر باشد. به صورت کلی اگر مقدار بسیار زیادی از وزن خود را یعنی بیش تر از 5 درصد آن را در طی 6 الی 12 ماه از دست بدهید باید به متخصص مراجعه نمایید. دلایلی که باعث این مورد می شود را در ادامه به شما خواهیم گفت.

پرکاری تیروئید
تیروئید نقش بسیار زیادی در بدن دارد و می توان گفت پر کار شدن این غده در بدن باعث خواهد شد تا شما کاهش وزن شدید را تجربه نمایید و باید بدانید که تیروئید سوخت و. ساز بدن را کنترل می کند و اگر این غده هورمون های زیادی را ترشح نماید سرعت کالری سوزی شما به شدت افزایش پیدا خواهد کرد و شما حتی اگر دارای اشتهای خوبی باشید باز هم لاغر خواهید شد و وزن از دست می دهید. درمان این مورد به سن و شدت نشانه های موجود بستگی دارد و معمولا این مورد با دارو های ضد تیروئید و یا ید رادیواکتیو و همچنین جراحی درمان خواهد شد.
روماتیسم
روماتیسم یکی از بیماری های خود ایمنی می باشد و سلول های ایمنی بدن سلول های خودی را بیگانه تلقی می کنند و علیه ان ها پادتن هایی را ترشح می کنند و این مورد به مفاصل آسیب می رساند و آن ها را درگیر التهاب خواهد کرد. التهاب مزمن می تواند باعث بالا رفتن سوخت و ساز در بدن شده و به صورت کلی این مورد باعث می شود تا شما وزن زیادی را از دست خواهد داد.
از دست دادن عضله های بدن
از دیگر علت هایی که باعث می شود شما در سن بالا وزن از دست دهید از دست دادن عضلات می باشد و آن هم طبیعی می باشد. در واقع مهم ترین نشانه این مورد ضعف عضلانی می باشد و ممکن است شما شاهد کوچک تر شدن عضلات خود در بدن خواهید بود. بدن از چربی و توده های ماهیچه ای و استخوان ها و عضلات و آب تهیه شده است و باید بدانید که تحلیل رفتن عضلات باعث می شود تا شما کاهش وزن شدیدی را تجربه نمایید.
این مورد در افرادی که ورزش نمی کنند بسیار بیش تر دیده می شود و اگر فردی هستید که اکنون کار های پشت میزی دارید بهتر است بعد از کار فعالیت های خود را زیاد تر نمایید و در نهایت با این کار مانع از این مشکل در بزرگ سالی خواهید شد. به صورت کلی باید بدانید که ورزش کردن و تغذیه مناسب می توانید روند از دست دادن عضلات را برعکس نمایید.

افسردگی
کم شدن وزن می تواند دلیلی بر بیماری روحی افسردگی باشد و باید بدانید که این بیماری می تواند سرشار از حس بد و ناکافی بودن و احساس پوچی برای بیش از دو هفته و به صورت مداوم تا شش ماه باشد گفته می شود و این احساسات می تواند بر روی فعالیت های زندگی تان تاثیر داشته باشد و تداخلاتی ایجاد می شود. افسردگی می تواند بر روی مغز و بخشی که مسئول اشتها می باشد اثر دارد و آن را کاهش می دهد و بسیاری از افراد هستند که به این دلیل وزن بالایی را از دست می دهند.
دیابت
از دیگر علت های کاهش وزن در بزرگسالی دیابت می باشد و باید بدانید که معمولا بیش ترین نوع دیابت که باعث این مورد می شود دیابت نوع یک خواهد بود و باید بدانید که در این بیماری سیستم ایمنی بدن به سلول های پانکراس حمله خواهد کرد و بدون انسولین در بدن قند خون به مقدار بسیار زیادی بالا تر خواهد رفت و بدن نمی تواند از گلوکز برای تولید انرژی استفاده نماید و کلیه ها گلوکز هایی که در بدن استفاده نشده است را از طریق ادرار دفع خواهند کرد و این مورد باعث می شود که کالری زیادی نیز از دست برود و همین مورد باعث کاهش شدید وزن می شود. دیابت نوع یک درمانی ندارد و فرد باید به صورت مداوم از انسولین و دارو های خاص استفاده نماید ولی با رژیم غذایی درست و ورزش کردن می توانید نقش زیادی در کنترل این مورد داشته باشد.
بیماری انسداد ریوی
یکی از بیماری های مزمن ریه انسداد آن می باشد و شامل برونشیت مزمن نیز خواهد شد. در واقع بسیاری از افراد که در سن بالا دچار مشکلات کاهش وزن می شوند درگیر این بیماری ها می باشند و باید از این نظر نیز مورد بررسی قرار بگیرند. در واقع برونشیت التهاب های مزمن می باشد و راه های هوایی را می بندد. این روند باعث می شود تا خلط و سرفه های شدید را تجربه نمایید.

بیماری های التهابی روده
کاهش وزن شدید و ناگهانی می تواند نشانه ای از بیماری التهابی روده باشد. بیماری التهابی روده می تواند شامل کرون و یا کولیت اولسراتیو باشد. در واقع این بیماری می تواند بدن را در وضعیتی قرار دهد که دائما در حال سوخت و ساز می باشد و می تواند در هورمون گرسنگی و هورمون سیری تاثیراتی داشته باشد و در نهایت یک سری از غذا های خاص می تواند باعث تشدید آن شود. درمان هایی که در این زمینه انجام می شود شامل داشتن رژیم غذایی خاص و استفاده از دارو و یا حتی جراحی می باشد.
نارسایی احتقانی قلب
کاهش وزن می تواند نشانه ای از بیماری های قلبی باشد و یکی از این بیماری ها نارسایی قلبی می باشد. در واقع در این حالت قلب نمی تواند به اندازه ای کافی پر از خون شود و قلب نمی تواند پمپاژ خون را به خوبی انجام داده و این بیماری می تواند بخشی از قلب و یا هر دو طرف قلب را درگیر نماید. این بیماری باعث می شود که سیستم گوارشی تان نتواند به خوبی عمل نماید و در نهایت شما درگیر تهوع و یا سیری شدید خواهد شد. همچنین این بیماری می تواند باعث ایجاد مشکلات شدید تنفسی در حین غذا خوردن شده و همین مورد به مرور زمان باعث می شود که کاهش وزن رخ داده و منجر به نگرانی خواهد شد.
عفونت قلبی
عفونت قلبی یکی از بیماری های خاص دیگر می باشد که می تواند باعث شود تا بدن به طور ناگهانی وزن زیادی را از دست دهد. در واقع میکروب هایی که وارد قلب می شود و در آن تجمع پیدا می کند باعث بروز مشکلات شدید خواهد شد.
بیماری سل
یکی از علت های نامعلومی که باعث کاهش وزن شدید می شود بیماری سل می باشد. این بیماری مسری می باشد و معمولا بر روی ریه ها اثر دارد. این بیماری توسط باکتری مایکو باکتریوم توپر کلوزیس ایجاد می شود ولی می توان گفت که این بیماری هنوز ابهامات و ناشناخته هایی را با خود به همراه دارد و از طریق تنفس و هوا نیز منتقل می شود.

سرطان علتی برای کاهش وزن در بزرگسالی
سرطان یکی از نام هایی می باشد که معمولا برای تقسیم شدن سلولی و گسترش سریع از حد سلول های بدن در هر ناحیه ای که باشد گفته می شود. یکی از نشانه هایی که این بیماری دارد این است که فرد وزن زیادی را در مرحله هایی از بیماری از دست می دهد و این ون حدودا 5 کیلوگرم در چند ماه می باشد. معمولا این کاهش وزن در سرطان هایی مانند پانکراس، ریه، معده و مری معمول تر از سایرین می باشد. سرطان می تواند باعث بالا رفتن التهاب های بدنی شود و بر روی هورمون های تنظیم اشتها نیز تاثیراتی دارد از این رو این مورد دارای اهمت زیادی خواهد بود.
به صورت عامیانه تر ممکن است این سلول های سرطانی سوخت و ساز بالایی داشته باشند از این رو حتی اگر شما در حال استراحت باشید باز هم بدن شما فعال می باشد. البته که غیر از سرطان ممکن است بیماری های دیگر نیز این مورد را ایجاد نمایند.
بیماری آدیسون
آدیسون زمانی برای فاراد ایجاد می شود که سیستم ایمنی بدن به غده های فوق کلیه حمله کرده و باعث شود که این غدد هورمون های کافی ایجاد نکند. در واقع هورمون هایی که از غده فوق کلیه ترشح می شود اهمیت بالایی دارد و می توان گفت که اگر هورمون هایی مانند کورتیزول ترشح نشود شما کم تر دچار گرسنگی می شوید و بنابراین بعد از مدتی وزن خود را از دست خواهید داد. این بیماری بسیار نادر می باشد و از هر صد هزار نفر یک نفر به این مشکل درگیر خواهد شد. البته که این بیماری درمان دارد و درمانش دارو هایی می باشد که می تواند ترشح هورمون ها از غدد فوق کلیه را تنظیم نماید.
سایر بیماری هایی که می تواند باعث بروز کاهش وزن در بزرگسالی شود عبارت است از :
- بیماری سلیاک
- بی اشتهایی عصبی
- تغییرات در رژیم غذایی
- تغییرات در حس بویایی
- بیماری کرون
- مشکلات دندانی
- کم کار شدن تیروئید
- استفاده از دارو های خاص
- پارکینسون
- زخم معده
- استفاده بیش از اندازه از الکل
- تغییرات در حس چشایی
- بیماری اچ آی وی

نوسان داشتن وزن در بدن می تواند بسیار طبیعی باشد به خصوص اگر در خانه و خانواده خود دارای چنین بیماری هایی باشید باید بیش تر مراقب خود و سلامتی تان باشد. با این حال اگر بیش از از 5 درصد از وزن بدن خود را از دست داده اید بهتر است به یک دکتر داخلی یا دکتر عمومی مراجعه کرده و اگر مشکلی در این زمینه دارید این مورد را رفع نمایید.