ماهان شبکه ایرانیان

در نشست انجمن زنان ناشر چه گذشت؟

مسائل و مشکلات زنان جامعه‌ ایران در نشست روز جهانی زن که توسط انجمن زنان ناشر برگزار شده بود، مطرح شد.

در نشست انجمن زنان ناشر چه گذشت؟

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی انجمن صنفی-کارفرمایی زنان ناشر، روز پنج‌شنبه هفدهم اسفندماه، نشستی به مناسبت روز جهانی زن(هشتم مارس)، ازسوی انجمن صنفی-کارفرمایی زنان ناشر در محل سالن اجتماعات اتحادیه‌ ناشران تهران، برگزار شد.

اعظم کیان‌افراز، مدیر انتشارات «افراز» و عضو هیات‌مدیره و سخنگوی این انجمن، تاریخچه‌ای از حادثه‌ هشتم مارس 1978 پاریس و وقایع مربوط به زنان کارگر و مسائل آنان رخ داد، بیان کرد.

سپس چکیده‌ای از فعالیت‌های حق‌طلبانه و برابری‌جویانه‌ زنان برای داشتن حقوق مساوی در جهان، ارائه داد و از زنانی که در طول تاریخ جان خود را در راه احقاق حقوق خود نثار کرده‌اند، یاد کرد.

او همچنین با اشاره به تاثیر فعالیت‌های زنان آزادی‌خواه ایران از تغییرات جهانی اظهار کرد: اخبار این تغییرات و جنبش‌ها و اصلاحات اجتماعی اروپا از راه‌های مختلف از روزنامه و مجلات گرفته تا مسافران و تاجران به ایران رسید و نقش زنان در این جنبش‌ها تاثیر خود را بر جنبش زنان در ایران گذاشت. در اواخر سال‌های حکومت قاجار از جنبش‌های جدید فکری که برخاسته از تغیبرات اجتماعی و اقتصادی بودند زمزمه‌های برابری حقوق زنان و مردان شنیده شد و تاثیرش تا آن‌جا بود که دیگر چندهمسری امری زشت به‌حساب می‌آمد. زرین‌تاج، رستمیه، زینب پاشا و بی‌بی‌خانم همسر موسی‌خان میرپنج از نخستین رهبران جنبش زنان به‌شمار می‌آیند.

او سپس خاطر نشان کرد: از یاد نمی‌بریم با تلاش و مبارزه مستمر زنان برابرخواه طی دهه‌های گذشته که ما امروز این‌جا گرد هم آمده‌ایم، گرچه هنوز راه‌های نرفته بسیاری پیش روی ما مانده‌ است چراکه اوضاع برای ما زنان با صدسال پیش هم چندان فرقی نکرده و هنوز ما زنان از بسیاری حقوق طبیعی و بدیهی‌مان چون حق حضانت فرزند، ارث، طلاق، خروج از کشور و... محروم‌ هستیم. این را اضافه کنید به آخرین آمارها که 66 درصد زنان ایرانی، در زندگی مشترکشان، حداقل یکبار مورد یکی از خشونت‏‌های زبانی، روانی، فیزیکی، حقوقی، جنسی، اقتصادی، فکری و آموزشی و مخاطرات خشونت قرار گرفته‌اند. اما فراموش نکنیم تنها حدود 110 سال از تعطیلی نخستین مدرسه دخترانه که به چه دشواری آغاز شده بود می‌گذرد و تازه امروز دختران و زنان ایرانی با اکثریتی بیش از مردان راه خود را به مراکز آموزش عالی کشور باز کرده‌اند.

 در ادامه مراسم پروین صدقیان، مدیر انتشارات گل‌آذین و رئیس هیات‌مدیره انجمن صنفی زنان ناشر، درباره‌ی انجمن صنفی-کارفرمایی زنان ناشر- با بیان تاریخچه‌ انجمن و خلاصه‌ای از فعالیت‌های اعضا تاکنون گفت: فقط پاره‌ای از مشکلات زنان ناشر باعث شد که به تأسیس انجمن روی آوریم و چهره‌ مردانه‌ نشر ایران را تعدیل کنیم. اولین‌بار در سال 1376 انجمن زنان ناشر تشکیل شد. شاخص این عرصه خانم شهلا لاهیجی بودند که از پایه‌گذاران این جمع هستند. انجمن زنان ناشر برآمده از جمع صنفی-فرهنگی ناشران زن است که در سال 1392 در وزارت کار به ثبت رسید. در مدت 4-5 سال انجمن فعالیت‌های بسیاری چون نقد و بررسی کتاب، برگزاری نمایشگاه‌ها و برگزاری مراسم این‌چنینی در مناسبت‌ها را به انجام رسانده‌ است. یکی از فعالیت‌های مهم انجمن برگزاری نشست زن، کتاب و توسعه بوده ‌است. 

سپس  فاطمه سادات مقیمی، کارآفرین برتر کشور، رییس انجمن زنان کارآفرین موفق و رییس کانون بازرگانی زنان، درباره وضعیت زنان و کار و کارآفرینی و فضای موجود صحبت کرد.

مقیمی نیز با اشاره به پیشینه فعالیت‌هایش، با ایجاد امید و انگیزه در حاضرین، فضای موجود را فضای کار و فعالیت زنان در همه عرصه‌ها برشمرد و تأکید کرد: در دنیای امروز در کشورهایی مثل ما که در حال گذار هستیم، هنوز مردان برای ما قواعد را می‌نویسند، اما طبیعتاً امروز با موج جدیدی از کارآفرینی زنان مواجهیم که با حداقل سرمایه، آغاز به فعالیت و ارائه محصول و خدمات می‌کنند.

او خاطرنشان کرد:  تقریبا یک‌دهم سرمایه به دست زنان و یک‌صدم مالکیت در دست زنان است. زنان به‌سختی می‌توانند وارد بازار کار شوند. نخستین چیزی که برای رشد و شکوفایی زنان لازم است، اعتماد به نفس است. زنان نباید از زیان‌دیدن در آغاز کار بترسند، باید خطر کنند و پیش بروند. با وجود ممانعت‌هایی که ازسوی خانواده و جامعه وجود دارد، فرهنگ نیاز به زمان دارد و باید در طول زمان نهادینه شود.

 مقیمی با اشاره به تجارب شخصی خود در صنعت حمل‌ونقل که چهره‌ای مردانه دارد، تأکید کرد: که هیچ کاری زنانه یا مردانه نیست و اگر زنان اراده کنند کاری را انجام دهند، می‌توانند و باید از الگوهای موفق پیروی کرد.

زهرا قاسمی، استاد جامعه‌شناسی و آسیب‌شناسی زنان و مددکار اجتماعی، درباره وضعیت و شرایط روانی و اجتماعی حاکم در جامعه نسبت به خانواده و زن هشدار داد و شرایط موجود را نامساعد برشمرد و بر بنیان‌های خانوادگی تأکید کرد اما با وجود تمام مشکلات، بر قدرت و استواری زن ایرانی در برابر ناملایمات صحّه گذارد.

قاسمی در ادامه افزود: ما زنان مشکل برنامه‌ریزی و تعیین مسیر زندگی و نقشه راه و اهداف هستیم. متأسفانه الگوهای ما نامناسب است، حتی اکنون یک زن شاغل، الگوی خود را یک زن خانه‌دار می‌داند. نداشتن الگو در مسیر یکی از مشکلات در فضای ذهنی ماست.

او پس از توجه دادن به مشکلات فرهنگی بوجود آمده در کشور تأکید کرد: در مناسبات جدید اجتماعی آنچه صدمه می‌بیند، قدرت انتخاب دختران ما برای ازدواج است.

حسن کیائیان، مدیر نشر «چشمه» و عضو پیشین هیات‌مدیره‌ی اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در این مراسم با اشاره به قدمت و تبریک به هیات مدیره و تأکید نقش زنان در جامعه و نیز در اتحادیه ناشران، نیاز همبستگی و اتحاد بیشتر برای موفقیت‌های آتی را بیان کردند و گفت:  اوایل دهه‌ هفتاد فقط یکی دو ناشر زن بود ولی امروز در کشور ناشران موفق و بزرگی از بین زنان هستند.

مراسم با اهدای شاخه گل به مهمانان و پخش خبرنامه داخلی انجمن پایان یافت.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان