ماهان شبکه ایرانیان

دمنوش جعفری در درمان عفونت مجاری ادراری و دیگر بیماریها

درمان عفونت ادراری با گیاهان دارویی در خانه عفونت ادراری یا سیستیت یکی از مشکلات رایج به خصوص در بین خانم‌هاست

درمان عفونت ادراری با گیاهان دارویی در خانه

عفونت ادراری یا سیستیت یکی از مشکلات رایج به خصوص در بین خانم‌هاست. در موارد ساده این مشکل بعد از چند روز خود به خود از بین می‌رود و مشکل حل می‌شود؛ اما اگر فرد دچار عوامل خطرسازی مانند دیابت، رفلاکس ادرار به سمت کلیه‌ها، بارداری و سنگ باشد باید حتما به پزشک مراجعه کند چون امکان دارد مشکل ساده عفونت ادراری، کلیه‌ها را نیز درگیر کرده و تبدیل به مشکلی جدی شود. برای راحت شدن از این بیماری علاوه بر مصرف داروهای تجویزی پزشک می‌توانید میوه‌هایی که در این بخش از دلگرم اشاره می‌شود را نیز میل کنید؛ چون علاوه بر ویتامین‌دهی، شما را از عفونت موجود خلاص می‌کنند.

دمنوش جعفری در درمان عفونت مجاری ادراری

درمان خانگی عفونت دستگاه ادراری

درمان عفونت ادراری با گیاهان دارویی

عفونت ادراری نوعی عفونت باکتریایی است که بر بخشی از دستگاه ادراری تأثیر می‌گذارد.

زنان بیشتر از مردان در معرض خطر ابتلا به عفونت ادراری هستند زیرا دستگاه ادراری آنها کوچک تر و امکان تهاجم و تکثیر باکتری بسیار زیاد است. زمانی که عفونت باکتریایی، دستگاه ادراری تحتانی را درگیر کند به آن عفونت مثانه (سیستیت ساده) و هنگامی که بر دستگاه ادراری فوقانی تأثیر بگذارد به آن عفونت کلیه (پیلونفریت) گفته می‌شود.(برای درمان عفونت ادراری با گیاهان دارویی با ما همراه باشید.)

این باکتری ها می توانند بر پوست ناحیه دستگاه ادراری اثر کرده و موجب سوزش و ناراحتی در این ناحیه شوند. اگر این باکتری ها در همان مراحل اولیه نابود نشوند، بر نواحی دیگر اثر می کنند و منجر به وخامت بیماری می شوند. عفونت ممکن است در هر قسمتی از دستگاه ادراری که وظیفه آن حذف و فیلتر ضایعات بدن است رخ دهد.به طور کلی این عفونت ها توسط میکروب ها و باکتری ها ایجاد می شوند. این باکتری ها از روده که نزدیکی مهبل و مقعد قرار دارند، وارد مثانه می شوند و اگر در این مرحله درمان نشوند به سمت بالا حرکت خواهند کرد و مثانه را آلوده می کنند و اگر باز هم درمان صورت نگیرد، در این مرحله آنها وارد کلیه ها می شوند و آنها را عفونی می کنند.

---------------------------------------------------------------------

دلایل عفونت ادراری

عامل اصلی عفونت نوعی باکتری به نام اشرشیا کولی ‌است که به طور شایع در روده جانوران خونگرم وجود دارد و به‌ طور معمول از طریق مجرای خروجی مثانه وارد آن می‌شود. ندرتاً باکتری‌ های دیگر، ویروس‌ها یا قارچ نیز ممکن است موجب آن شوند.اولین علت عفونت ادراری در زنان عبارت است از رابطه جنسی (در زنان جوان فعالیت جنسی علت 75 تا 90 درصد عفونت‌های مثانه است).

دیگر علت عفونت ادراری در زنان مصرف انواع خاص وسایل پیشگیری از بارداری است نظیر استفاده از اسپرم‌ کش و دیافراگم.علت دیگر عفونت ادراری در زنان این است که بعد از دوران یائسگی، عفونت ادراری به دلیل کمبود استروژن ممکن است شدیدتر شود. همچنین استفاده از شوینده‌ها مانند شامپو، صابون و مواد خوشبو کننده نیز باعث ایجاد عفونت می‌شود زیرا باکتریهایی مفیدی که مانع فعالیت باکتریهای مضر می‌شوند را از بین می برد.

استفاده از سوند ادراری نیز خطر ابتلا به عفونت‌ های دستگاه ادراری را افزایش می‌دهد.از علل دیگر عفونت ادراری می‌توان به سابقه خانوادگی، دیابت و سایر بیماری‌ های مختل کننده سیستم ایمنی بدن اشاره کرد.از علل عفونت مجاری ادراری مردان می‌توان به ختنه نشدن، داشتن پروستات بزرگ و سنگ کلیه اشاره کرد.

---------------------------------------------------------------------

علائم عفونت ادراری

شایع ترین علائم عفونت ادراری در زنان و مردان عبارت است از احساس ناراحتی هنگام ادرار کردن. احساس ناراحتی می‌تواند به صورت سوزش، قلقلک مجرای ادرار، درد در انتهای دفع ادرار و درد در ناحیه استخوان زیر شکم خود را نشان دهد.از نشانه های عفونت ادراری در زنان و مردان می‌توان به تکرر ادرار همراه با درد، ادرار بدبو، ادرار تیره رنگ و وجود خون واضح در ادرار همراه با دفع لخته اشاره کرد.در مواردی که عفونت ادراری به سمت کلیه‌ ها برود، علایم عفونت ادراری در زنان و مردان عبارت است از تب و درد پهلو.

---------------------------------------------------------------------

پیشگیری از عفونت ادراری

  • هیچ گاه ادرار کردن را به تأخیر نیاندازید.
  • همیشه به درستی خودتان را تمیز کنید و از جلو به سمت عقب خود را بشویید تا باکتری ها وارد دستگاه ادراری نشوند.
  • از اسپری و یا عطر زنانه در دستگاه تناسلی استفاده نکنید.
  • خوردن آب آلبالو و آب نارگیل به کشتن باکتری در دستگاه ادراری کمک می کند.
  • الکل و کافئین با تحریک مثانه احتمال ابتلا به عفونت را افزایش می دهند.
  • از پوشیدن لباس های تنگ و شورت های نایلونی برای مدت طولانی خودداری کنید. سعی کنید لباس زیرتان همیشه خشک باشد.
  • مصرف آلرژن ها، نگهدارنده ها و افزودنی ها را کاهش دهید.
  • به جای گوشت قرمز، ماهی و سویا بخورید.
  • حداقل 30 دقیقه و 5 بار در هفته ورزش کنید.
  • چای سبز به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد سرطانی، ایمنی بدن را افزایش می دهد.
  • برخی کمبودهای تغذیه ای زمینه ساز عفونت مجاری ادراری هستند. ریز مغذی هایی همچون منیزیم، کلسیم، روی، سلنیوم، ویتامین C و اسیدهای چرب امگا 3 را حتماً در رژیم غذایی خود بگنجانید.
  • سعی کنید مصرف مایعات را زیاد کنید تا زودبه‌زود به دستشویی بروید تا عفونت های موجود در دستگاه ادراری‌ تان خارج شود.
  • مصرف مرکبات و غذاهای حاوی ویتامین ث را در برنامه غذایی خود قرار دهید.
  • حداقل سالانه یک بار به پزشک مراجعه کنید تا مطمئن شوید به هیچ بیماری مبتلا نیستید.

---------------------------------------------------------------------

درمان عفونت ادراری

برای کسانی که به عفونت‌های مکرر دچار می‌شوند استفاده از آنتی بیوتیک‌ها به‌ طور روزانه و برای دوره‌ طولانی مؤثر است. داروهایی که اغلب مورد استفاده قرار می‌گیرند عبارتند از نیتروفورانتوئین و تری‌متوپریم و سولفامتوکسازول. متانامین نیز ماده دیگری است که غالباً برای این منظور استفاده می‌شود.گاهی اوقات در طول چند روز اول علاوه بر آنتی بیوتیک، فنازوپیریدین تجویز می‌شود تا به تسکین سوزش و رفع اضطرار ناشی از عفونت مثانه کمک کند. با توجه به مشکلات ایمنی ناشی از استفاده از آن استفاده مداوم از آن توصیه نمی‌شوددر زنان یائسه، استفاده از استروژن واژنی موضعی باعث کاهش بروز عفونت می شود.ممکن است استامینوفن نیز برای تب استفاده شود.

---------------------------------------------------------------------

برای درمان عفونت ادراری در بارداری چه باید کرد؟

خانم‌های باردار به محض مشاهده علائم باید به پزشک مراجعه کنند. آزمایش ادرار کم‌هزینه و ساده است و می‌تواند وجود باکتری در ادرار را ثابت کند. به محض اثبات وجود عفونت ادراری در مادر باردار و قبل از دریافت جواب آزمایش، درمان باید شروع شود. راههای درمان عفونت ادراری در دوران بارداری ،اغلب دارویی است. دارو از نوع آنتی‌ بیوتیک است و بیمار باید حداقل هفت روز به‌طور مرتب دارو مصرف کند. درمان گیاهی عفونت ادراری در بارداری در همین مطلب آورده می شود.


درمان عفونت ادراری در طب سنتی

اگر قصد درمان عفونت ادراری با طب سنتی را دارید موارد زیر می‌توانند به شما کمک کنند.برای درمان عفونت ادراری در بارداری با طب سنتی به جای ژیلت و تیغ، از نوره یا همان واجبی برای نظافت مو های ناحیه تناسلی و زیر بغل استفاده نمایید. نوره خواص فراوانی دارد که یکی از آنها از بین بردن عفونت و قارچ است. از نوره طبیعی استفاده نمایید و از مصرف نوره های شیمیایی خودداری کنید.یکی از بهترین روش‌ها برای درمان عفونت ادراری با گیاهان دارویی عبارت است از عسل طبیعی که می توانید آن را هم به صورت موضعی و هم به صورت خوراکی استفاده کنید. مقداری عسل را به قسمت بیرونی ناحیه تناسلی بمالید و پس از چند دقیقه آن را با آب گرم بشویید.

روش دیگر برای درمان عفونت ادراری در بارداری با طب سنتی این است که زمانی که از عفونت های بارداری رنج می برید از پیاز پخته جهت درمان عفونت بارداری استفاده کنید. در زمان بارداری بهتر است از پیاز پخته استفاده شود نه پیاز خام. هر غذایی که برای مادر باردار مشکلی نداشته باشد و در عین حال حاوی مقادیر زیادی پیاز پخته باشد بهترین غذا برای درمان عفونت بارداری مخصوصا عفونت ادراری در زمان بارداری محسوب می گردد.

نمک طبیعی یا نمک دریا و سنگ نمک طبیعی نیز پس از خرد کردن و آسیاب کردن می تواند به عنوان یک داروی گیاهی برای عفونت ادراری در زنان و مردان مورد استفاده قرار گیرد. کمی آب نمک طبیعی را با پارچه ای به قسمت خارجی ناحیه تناسلی بمالید و پس از مدتی با آب گرم بشویید. در غذاهای خود هم از نمک طبیعی استفاده نمایید. قبل از هر غذا و بعد از هر غذا مقداری نمک طبیعی میل نمایید.

به منظور درمان عفونت ادراری کودکان در طب سنتی می‌توانید یک ظرف پر از میوه‌های خوشمزه و البته دارای خواص ضد عفونت ادراری را برای کودکان بیاورید تا میل کنید. از جمله این میوه‌ها عبارتند از کران بری، زغال اخته، پاپایا، آب پرتقال و آب لیموترش، آب آناناس، آب انگور قرمز. دقت کنید که آب این میوه‌ها را به صورت طبیعی و از میوه طبیعی تهیه کنید.همچنین به منظور درمان خانگی عفونت ادراری در کودکان از مصرف مواد غذایی حاوی خواص آنتی بیوتیکی مانند سیر، دمنوش زنجبیل، جعفری، مارچوبه، خیار، کرفس، چغندر، دمنوش های آویشن، بابونه، دارچین و رزماری غافل نشوید.

---------------------------------------------------------------------

نسخه های شفا بخش جعفری

دمنوش جعفری در درمان عفونت مجاری ادراری و دیگر بیماریها

1- دم کرده جعفری برای مقابله با مشکلات گوارشی:

از دل درد، سوزش و ترش کردن معده شکایت دارید؟ این مشکلات معمولاً بعد از صرف غذا به وجود می‌آیند به خاطر اینکه نمی‌توانید به درستی غذا را هضم کنید. در این صورت هیچ‌چیز به اندازه‌ی این گیاه راه گشا نیست.

روش استفاده

یک قاشق غذاخوری آن را در 25 میلی‌لیتر آب ریخته و اجازه دهید به مدت حدود 10 دقیقه بجوشد. محلول را صاف کرده و بعد از غذا بنوشید. اگر علائمتان رفع نشد به پزشک مراجعه کنید.

2-برای مقابله با روماتیسم:

درد مفاصل بسیار آزاردهنده است و متأسفانه این روزها خیلی‌ها از آن شکایت دارند. برای تسکین این قبیل دردها جعفری را امتحان کنید.

روش استفاده

یک دسته از این گیاه را در نیم لیتر آب داغ کنید. وقتی آب به جوش آمد زیر آن را کم کرده اجازه دهید به مدت 2 دقیقه به آرامی بجوشد. جعفری‌ها را با یک قاشق غذاخوری روغن زیتون در مخلوط‌کن بریزید تا به صورت خمیر دربیاید. سپس این خمیر را روی یک پارچه‌ی نخی پهن کنید و مرهم را روی مفاصل دردناک بگذارید. بعد از دو ساعت پوست را شستشو داده و دوباره این کار را تکرار کنید.همچنین می‌توانید 1 قاشق غذاخوری جعفری را در 250 میلی‌لیتر آب ریخته، به مدت 10 دقیقه بجوشانید و در فواصل روز از این دمنوش میل کنید.

3-این گیاه می‌تواند از ابتلا به سرطان کبد، معده، پوست، مغز، سینه و همچنین سرطان تیروئید پیشگیری کند. این سبزی معطر حاوی میزان قابل‌توجهی آنتی‌اکسیدان‌ است که با سرطان مقابله می‌کنند

4-برای درمان سرفه:

یکی از علائم برونشیت، سرفه‌های مکرر است. در این صورت این گیاه مانند اکسپکتورانت یا همان خلط‌ آور طبیعی عمل می‌کند.

روش استفاده

این گیاه را به مدت 5 دقیقه دم کرده و میل کنید.

5-جعفری هم‌یار لاغری:

جعفری خواص دیورتیک دارد یعنی ادرارآور است. از این گذشته حاوی فیبرهایی است که انباشتگی چربی‌ها را کم می‌کند. این سبزی معطر همچنین باعث کنترل اشتها می‌شود. برای همین اگر قصد لاغری دارید و می‌خواهید از شر سلولیت‌های مزاحم نیز خلاص شوید این گیاه را دریابید.

روش استفاده

به تمام سالادها و غذاهایتان جعفری اضافه کنید. برای اینکه از خواص آن نهایت استفاده را ببرید از آب جعفری غافل نشوید. برای این کار یک دسته جعفری را پاک کرده و بشویید. سپس آن را به تنهایی یا با سبزیجات دیگر در مخلوط کن بریزید و آب آن را میل کنید. تخم این گیاه نیز خواص دیورتیک فوق‌العاده‌ای دارد. برای این کار به مدت 15 دقیقه نصف قاشق چای‌خوری تخم جعفری را در یک فنجان آب بخیسانید و میل کنید. مدت زمان ادامه‌ی این دوره 15 روز است.

6-جعفری برای کاهش خطر سکته‌ی مغزی:

آنتی‌اکسیدان‌های موجود در جعفری باعث کاهش آسیب‌های رادیکال‌های آزاد می‌شود که باعث ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی می‌شوند. این سبزی معطر همچنین به کاهش خطر سکته‌ی مغزی نیز کمک می‌کند.

روش استفاده

برای پیشگیری از این مشکل توصیه می‌کنیم به طور مرتب از جعفری تازه، آب یا دم کرده آن استفاده کنید. البته حواستان باشد که جعفری سرشار از ویتامین k می‌باشد برای همین مصرف آن برای افرادی که داروهای ضد انعقاد مصرف می‌کنند توصیه نمی‌شود مگر اینکه تحت نظر پزشک متخصص باشد.

7-جعفری خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد:

جعفری می‌تواند از ابتلا به سرطان کبد، معده، پوست، مغز، سینه و همچنین سرطان تیروئید پیشگیری کند. این سبزی معطر حاوی میزان قابل‌توجهی آنتی‌اکسیدان‌ است که با سرطان مقابله می‌کنند. این گیاه همچنین از رشد و تکثیر سلول‌های سرطان‌زا نیز جلوگیری می‌کند.

روش استفاده

توصیه می‌کنیم مصرف جعفری را به برنامه‌ی غذایی‌تان اضافه کرده و از خواص آن استفاده کنید.

8-جعفری خواص دیورتیک دارد یعنی ادرارآور است. از این گذشته حاوی فیبرهاییاست که انباشتگی چربی‌ها را کم می‌کند. این سبزی معطر همچنین باعث کنترل اشتها می‌شود. برای همین اگر قصد لاغری دارید و می‌خواهید از شر سلولیت‌های مزاحم نیز خلاص شوید جعفری را دریابید

9-جعفری خوش‌آب‌ورنگتان می‌کند:

اگر رنگ پوستتان کدر شده است به سراغ جعفری بروید. لوسیون تهیه‌شده از جعفری کثیفی پوست را از بین می‌برد و رنگ و رویتان را باز می‌کند. باید بدانید که جعفری خاصیت ضدالتهابی دارد برای همین برای پوست‌های خشک و حساس بسیار مناسب است و قرمزی پوست را از بین می‌برد.

روش استفاده

یک فنجان آب بجوشانید و یک دسته جعفری به آن اضافه کنید. حرارت را کم کنید و اجازه دهید به مدت 15 دقیقه بجوشد. محلول را صاف و در یخچال نگهداری کنید. هر روز صبح و شب از این لوسیون طبیعی استفاده کنید. می‌توانید لوسیون‌تان را به مدت 5 تا 6 روز در ظرف شیشه‌ای در بسته و در یخچال نگهداری کنید.

10-جعفری برای تنظیم سیکل ماهیانه خانم‌ها:

جعفری حاوی ترکیبات قاعده‌آور است. در واقع این سبزی معطر خواصی دارد که روی دستگاه جریان خون تأثیر می‌گذارد و به این ترتیب جریان خون را در منطقه‌ی رحم تحریک می‌کند. جعفری همچنین دردهای این دوره را کاهش می‌دهد.

روش استفاده

2 تا 3 قاشق غذاخوری جعفری را در یک تا دو فنجان آب جوش ریخته و به مدت 10 دقیقه دم کنید. محلول را صاف کرده و میل کنید.


11-جعفری علیه ورم مثانه و سنگ کلیه:

اگر از مشکلات ادراری مانند ورم مثانه (در حالت خفیف آن) رنج می‌برید این گیاه کمکتان می‌کند به خاطر اینکه خواص دیورتیک دارد. همچنین این سبزی معطر می‌تواند باعث پیشگیری و درمان سنگ کلیه شود. چون باعث دفع ضایعات از کلیه‌ها می‌شود. باید بدانید که همین ضایعات باعث ایجاد درد و گرفتگی عضلات می‌شوند.

روش مصرف

توصیه می‌کنیم روزانه حداکثر 6 گرم برگ و ریشه‌ی جعفری میل کنید (به صورت سبزی یا دمنوش). برای تهیه‌ی دم کرده آن 2 گرم این گیاه را در 150 میلی‌لیتر آب جوش ریخته و به مدت 10 دقیقه دم کنید. روزانه 3 مرتبه از این دمنوش میل کنید. توجه داشته باشید که اگر علائمتان رفع نشد حتماً به پزشک مراجعه کنید.

12-خانم‌های شیرده و مصرف جعفری:

جعفری جزو گیاهانی است که باعث کند شدن یا قطع ترشح شیر می‌شود. برای همین توصیه می‌شود که خانم‌های شیرده در مصرف این گیاه زیاده‌روی نکنند. اگر به هر دلیل می‌خواهید شیرتان قطع شود روزانه 2 تا 3 مرتبه دم کرده جعفری میل کنید.

13-درمان آسم (تنگی نفس) با جعفری:

افرادی که دچار حملات آسمی می شوند، چنانچه مدتی هر روز مقداری برگ تازه این گیاه را خرد نموده و در کمی شیر گرم بریزند و صبح ناشتا میل کنند تنگی نفس آنها به خوبی بر طرف شده و گرفتگی صدا را نیز بر طرف می کند.

14- نقش جعفری در التیام دادن سریع زخمها:

برگ های این گیاه به دلیل داشتن خاصیت ضد عفونی کننده، میکروب کش و التیام دهندگی سریع زخمها در درمان جراحات کم عمق و التیام زخم ها به کار می رود. برای این کار برگ های تازه جعفری را له کنید و بر روی جراحات ضماد نموده و ببندید.

15- درمان یرقان (زردی) با جعفری:

کسانی که از بیماری یرقان رنج می برند چنانچه 40 گرم ریشه دو ساله این گیاه را در یک لیتر آب جوشانده و آب صاف شده آن را با کمی عسل یا نبات شیرین کنند و میل نمایند در درمان بیماری آنها موثر است.

16- درمان کم خونی و لاغری با جعفری:

این گیاه یک منبع خوب کلروفیل، آهن، مواد آلی، کلسیم، فسفر، منگنز و ویتامین های A و B و C است. این مواد، این گیاه را برای کم خونی و ضعف بدن مفید ساخته است. در این مورد استفاده از آب جعفری تازه، پودر قاووت و جوشانده آن توصیه می شود.

17- درمان بیماریهای پوستی با جعفری:

این گیاه به صور مختلف از قبیل ماسک، مرهم، پماد، کرم، روغن و کمپرس در بر طرف نمودن برخی ضایعات پوستی استفاده می شود که در زیر به برخی از آنها اشاره می کنیم:

الف- رفع جوشهای قرمز صورت: مالیدن روغن برگ جعفری به پوست موجب رفع جوشهای قرمز پوست می گردد. همچنین شستشوی پوست با آب صاف شده دم کرده ریشه این گیاه در دو وعده صبح و شام در از بین بردن این گونه جوشها موثر است.

ب- معالجه زبری و ترک دست و پا: استفاده از کرم نرم کننده پوست علاوه بر رفع زبری و خشنی موجب درمان ترک پوست می گردد. برای تهیه آن 20 گرم پودر برگ و ریشه این گیاه را در کمی کره کاکائو ذوب شده بریزید، خوب به هم زده و هر بار کمی از آن را به محل ترک بمالید.

پ- از بین بردن غدد دردناک زیرپوست: یک مشت برگ تازه این گیاه را کوبیده و له نمایید، سپس آن را با کمی روغن زیتون و نمک مخلوط نموده و خوب مالش داده و بر روی غدد دردناک بگذارید و اثر شفابخش آن را در تسکین درد و تحلیل ورم ببینید.

ت- تحلیل ورم چرکی چشم: استفاده از ضماد کمپرس برگ های له شده این گیاه بر روی ورم چشم، در تحلیل ورم آن و سر باز کردن چرک و عفونت زیر پوست بسیار مفید است. همچنین مصرف آب جعفری تازه همراه با آب هویج در درمان بیماریهای چشم موثر است.

ث- تحلیل ورم کوفتگی و ضرب دیدگی: 100 گرم برگ این گیاه را با 50 گرم آرد جو و 20 گرم پودر گل ارمنی مخلوط کرده کمی لعاب ختمی را نیز به آن افزوده و خوب به هم زده و بر محل کوفته شده و ضرب دیده بمالید و ببندید. (در صورت سفت بودن مرهم کمی آب به آن اضافه کنید.)

18- دفع سنگ کلیه و مثانه با جعفری:

عصاره جعفری تازه، سموم را از بدن دفع کرده و به شکستن سنگ های کلیه کمک می کند. در این مورد دم کرده این گیاه نیز موثر است.

طرز تهیه دم کرده جعفری: یک دسته تازه ار این گیاه شسته شده را در یک بشقاب گذاشته و آب در حال جوشیدن را روی آن بگذارید و روی آن را بپوشانید تا گرم بماند، وقتی سرد شد مایع را در 24 ساعت آینده مصرف کنید. چنانچه این عمل را تا سه هفته تکرار نمایید تمام اختلالات کلیه و مثانه شما درمان خواهد شد.

19- تسکین درد گوش با جعفری:

چکاندن آب جوشانده غلیظ برگ های این گیاه در گوش در تسکین درد آن موثر است. همچنین استفاده از ضماد برگ له شده آن بر روی گوش در تحلیل ورم گوش مفید است (در صورت نبودن آب له شده جعفری یا جوشانده غلیظ آن، از روغن برگ جعفری بهره بگیرید.)

20- معالجه نقرس با جعفری:

جهت درمان نقرس و کاهش اسید اوریک خون سه مثقال تخم این گیاه را با دو مثقال برگ آن و 5 مثقال عناب مخلوط کرده، جوشانده و آب صاف شده آن را صبح و عصر میل کنید. همچنین می توانید جهت کاهش سوزش نوک انگشتان پا و درمان خارجی از ضماد کمپرس جوشانده ریشه کاسنی و ریشه این گیاه بر محل سوزش بی بهره بگیرند.

21- درمان بندآمدگی ادرار با جعفری:

استفاده از جوشانده 30 تا 40 برگ جعفری خشک در یک لیتر آن به عنوان داروی ضدعفونی کننده مجاری ادراری و ادرار آور عمل نموده و در رفع بندآمدگی ادرار به کار می رود. (توجه: مصرف روزانه 3 تا 4 فنجان از آب صاف شده این جوشانده کافی است.)

22- پایین آوردن تب با جعفری:

مصرف 3 تا 200 گرم از شیره ساره برگ جعفری (بدون الکل) و مالیدن روزانه چند قطره از شیره الکلی آن به سر و پیشانی آوردن درجه حرارت بدن و رفع تب به ویژه تب های متناوب توصیه می شود.

23- تسکین دردهای عصبی با جعفری:

استفاده از شیره برگ این گیاه را روی مفیدی جهت رفع دردهای عصبی می باشد. شیره برگ جعفری را به تنهایی یا همراه الکل 90 یا 70 درجه تهیه می کنند از شیره الکلی برگ این گیاه به مقدار بسیار کم و به صورت استعمال خارجی استفاده می کنند.

24- درمان بندآمدگی شیر مادران با جعفری:

مادرانی که شیر آنها کم شده یا شیر در سینه آن ها بند آمده، چنانچه کمی از برگ های تازه این گیاه را له کرده و بر روی سینه ها ضماد کنند، به مدت چند ساعت آن را بسته، بعد آن را بشویند و این عمل را تا چند روز تکرار کنند نتایج شفابخشی به دست خواهند آورد.

25- دفع کرم های ریز روده با جعفری:

جهت رفع انگلها و کرم های دستگاه گوارشی 5 مثقال پودر برگ خشک این گیاه را با 5 مثقال پودر کرفس و 5 مثقال پودر گل بنفشه مخلوط کرده در کمی آب جوشانده و صبح ناشتا میل کنید و این عمل را تا چند روز متوالی تکرار کنید.

26- رفع اختلالات قاعدگی در زنان با جعفری:

تقریبا کلیه اجزای این گیاه اعم از ریشه، تخم و برگ آن در درمان اختلالات قاعدگی از قبیل عقب افتادگی خون قاعدگی، عادت ماهیانه و همچنین ترشحات سفید غیر طبیعی زنان به صور مختلف دارویی (جوشانده، پودر و حمام دارویی) به کار می رود.

الف- جوشانده تخم جعفری:صد گرم تخم این گیاه را در یک لیتر آب به مدت 10 دقیقه جوشانده و آب صاف شده آن را میل کنید. این جوشانده معالج قاعده های سخت بوده و عادت ماهیانه را باز می کند.

ب- جوشانده برگ جعفری: سی گرم برگ جعفری خشک یا تر را در 250 گرم آب جوشانده و آب صاف شده آن را میل کنید. این جوشانده علاوه بر رفع بند آمدگی خون قاعدگی معالج خوبی جهت رفع یائسگی زودرس خانم ها می باشد.

حمام دارویی گیاه کامل جعفری: 100 گرم گیاه کامل جعفری (همراه با ریشه، ساقه و برگ) را در کمی آب ریخته و بجوشانید، آب صاف شده آن را در تشتی ریخته و پس از سرد شدن در آن بنشینید و محل را با آن شستشو دهید.

27- نقش جعفری در ترک عادت مشروب خوری:

استفاده از شربت ساده برگ این گیاه یا جوشانده 40 گرم برگ آن در یک لیتر آب موجب رفع عادت استفاده از شراب و نوشابه های الکلی می گردد.

مصارف درمانی و خواص طبی روغن جعفری:

چکاندن چند قطره روغن جعفری در گوش موجب تسکین درد آن می گردد. جهت معالجه روماتیسم و نقرس از مالیدن روغن این گیاه بر محل درد و مالش مداوم آن غفلت نورزید. روغن جعفری به دلیل داشتن خاصیت ملین (نرم کننده) در رفع گرفتگی ماهیچه ها، درمان زبری و سختی پوست و همچنین تحلیل ورم به صورت استعمال خارجی و مالیدن آن به عضو کاربرد دارویی دارد.


خواهشمندیم اگر سوال یا نکته‌ای برای مطلب جعفری و فواید جعفری

در ذهن شما باقی مانده است، آن‌را در قسمت نظرات با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.

---------------------------------------------------------------------

مجله اینترنتی دلگرم

مرجان امینی

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان