به گزارش ایسنا، تعطیلات نوروز امسال در حالی به پایان رسید که تهرانیها در این ایام با وجود کاهش تردد وسایل نقلیه در سطح شهر و تعطیلات نوروزی صنایع و معادن اطراف پایتخت، تنها 8 روز هوای مطلوب تنفس کردند این درحالیست که در سالهای قبل کیفیت هوای تهران در ایام نوروز در شرایط ایدهآل بود و پایتختنشینان در نوروز هوای مطلوبی را تنفس کردند. وحید حسینی - مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران- پیش از این اظهار کرده بود که برآیند شاخصهای کیفیت این دهه نشان میدهد نوروز 97 آلودهترین هوا را داشت.
وی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه نوروز امسال برای تهران نوروز بی سابقهای بود، تصریح کرد: طی دهه اخیر اندازهگیری آلایندههای جوی بهصورت علمی و با استناد به معیارهای متداول جهانی انجام شده است و بررسی این آمار نشان میدهد که هیچگاه هوا در پایتخت در ایام نوروز به اندازه امسال آلوده نبود. همانطور که شاخصها مشخص کردند در نوروز امسال، هوا یک روز پاک، 7 روز سالم و 5 روز ناسالم برای گروههای حساس بود.
حسینی درباره علت این آلودگی گفت: یکی از عوامل اصلی افزایش غلظت آلایندههای جوی پایتخت در روزهای اخیر ورود گرد و غبار به فضای تهران است. پدیده گرد و غبار و سامانه آلوده ناشی از آن در پایتخت پدیده غالب نوروز 97 در تهران بود که همین امر تاثیر مستقیمی بر افزایش غلظت آلایندههای شهر در روزهای تعطیل داشت.
مدیر عامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران ادامه داد: علاوه بر گرد و غبار، حجم ترافیک معابر سطح شهر تهران نیز در هفته نخست سال جدید بیش از حد انتظار بود که همین امر منجر به افزایش شاخص آلایندگی هوای تهران در روزهای نخست تعطیلات نوروز شد. به همین دلیل امسال شاهد افزایش آلودگی هوا و تعداد روزهای ناسالم شهر تهران در ایام نوروز بودیم که نسبت به سالهای گذشته چشمگیر بود.
حسینی با بیان اینکه به احتمال زیاد امسال شرایط کیفی هوای تهران در مقایسه با سالهای گذشته مطلوب نخواهد بود، تصریح کرد: ممکن است طی امسال شاهد افزایش روزهای آلوده و ناسالم هوای شهر تهران در مقایسه با سال گذشته باشیم این در شرایطی است که هوای پایتخت در 15 روز از سال بطور معمول پاک است که بیشتر این روزهای پاک نیز مربوط به فروردین ماه هستند که متاسفانه نوروز امسال هوا اینطور نبود.
وی در پایان گفت: بخش عمده پدیده گرد و غبار نوروزی به عنوان یکی از عوامل اصلی آلودگی هوای شهر تهران منشا داخلی دارد و راهکار اصلی مقابله با این پدیده مدیریت منابع آبی کشور با هدف مقابله با ریزگردها است.