ماهان شبکه ایرانیان

در نشست مجمع ناشران انقلاب عنوان شد؛

ضرورت مقابله با جریان تطهیر پهلوی/ نگذاریم تاریخ مصادره شود

نشست هم‌اندیشی «مقابله با تحریف تاریخ معاصر و تطهیر پهلوی» با میزبانی مجمع ناشران انقلاب اسلامی برگزار شد.

ضرورت مقابله با جریان تطهیر پهلوی/ نگذاریم تاریخ مصادره شود

به گزارش خبرگزاری مهر، در آستانۀ چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی، به دلیل ضرورت پرداختن به موضوع مقابله با جریان تطهیر پهلوی، مجمع ناشران انقلاب اسلامی نشست هم‌اندیشی «مقابله با تحریف تاریخ معاصر و تطهیر پهلوی» را با حضور اساتید، ناشران و نویسندگان انقلابی در سالن اندیشۀ حوزۀ هنری برگزار کرد.

در ابتدای همایش، میثم نیلی، مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی، توضیحاتی دربارۀ نشست‌ها و کارگروه‌های برگزارشده، ارائه کرد. نیلی در ادامه گفت: این جمع مؤمنانۀ ناشران و نویسندگان با انگیزه‌ای که دارند، اگر در سال‌ها بعد موفق بشوند که هر کدام یک یا دو کتاب برای نسل نوجوان و جوان کشور که درکی از انقلاب ندارند و جنگ را ندیده‌اند، منتشر کنند، حتماً موجب رضایت الهی و ناراحتی دستگاه طاغوت است.

 مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی در پایان از حمایت هیئت مدیرۀ مجمع ناشران انقلاب اسلامی و نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور از ناشران و نویسندگانی که در این حوزه آثاری منتشر کنند، خبر داد.

نیلی گفت: امیدوارم این نشست آغازی برای قیام‌های فردی و جمعی و دامن‌زدن به تولیدات خواندنی این حوزه و مقابله با طاغوت باشد. در این راستا و به منظور کمک به این کار، حمایت‌های مادی نیز برای ناشران و نویسندگانی در نظر گرفته شده که آثارشان از  استانداردهای لازم برای مخاطب عام برخوردار باشد. لازم به توضیح است که ناشران و نویسندگانی که دغدغۀ انقلابی دارند، طبیعتاً به انگیزۀ مادی نیازی نخواهند داشت، اما این انجام وظیفه‌ای است که باید توسط دستگاه‌های فرهنگی و حمایتی انجام شود.

رهبرمان کتابخوان‌ترین رهبر دنیا است

حجت‌الاسلام محمدحسن رحیمیان، رئیس هیئت امنای مجمع ناشران انقلاب اسلامی هم در این نشست با اشاره بر آیه‌ای از قرآن که رسالت همۀ انبیاء پرستش خداوند و گریز از طاغوت است، گفت: به میزانی که اولیاء خدا را دوست داریم، باید از دشمنان خدا بیزار باشیم. مگر می‌شود دوستدار امام(ره) بود و از آمریکا بیزار نبود؟ ما افتخار زندگی کردن در کشوری را داریم که رهبر آن کتاب‌خوان‌ترین رهبر دنیاست. رهبری که اهل مطالعه، مروج و پشتیبان کتاب و کتاب‌خوانی است و ما باید قدردان این نعمت باشیم.

رحیمیان ادامه داد: در موقعیتی هستیم که در جنگ همه‌جانبه به سر می‌بریم که یکی از عرصه‌های آن حوزۀ فرهنگ است و یکی از اهداف دشمن در این حوزه تحریف تاریخ است. البته تحریف تاریخ از صدر اسلام وجود داشته است و در زمان ما هم این مسئله مبتلابه است؛ حالا چه تحریف تاریخ پهلوی؛ چه تاریخ بعد از انقلاب و رحلت امام(ره). حضرت آقا هم بر مقابله با تحریف تاریخ بعد از رحلت امام(ره) تأکید کرده‌اند.

در پایان رحیمیان گفت: امروز ما با 38 سال تأخیر اقدام به مقابله با این مسئله کرده‌ایم و دشمن نیز از این غفلت جهت محو کردن آثار ضعف، خیانت‌ها و جنایت‌های پهلوی به خوبی استفاده کرده است. به هر حال این مسئله‌ای است که ما وظیفه مهمی در قبالش داریم و باید در چنین مقطع مهمی وظیفه خود را که دفاع از انقلاب و نشان دادن چهره پلید رژیم پهلوی است به خوبی بشناسیم و در زمان خود و بدون تاخیر بدان عمل کنیم، چرا که در غیر این صورت اثرگذاری لازم را نخواهد داشت.

قبل از این همایش کارگروه‌هایی با حضور نویسندگان، ناشران و صاحب‌نظران حوزۀ فرهنگ برگزار شد که به بررسی راهکارهایی برای جلوگیری از تحریف تاریخ معاصر و تطهیر پهلوی در حوزۀ نشر و ادبیات پرداختند.

دکتر محمدمهدی اسماعیلی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران توضیحاتی دربارۀ راهکارهای ارائه‌شده در کارگروه خود داد. اسماعیلی سخنان خود را با نقل قولی از امام خمینی(ره) که فرموده بودند: بروید از این پدر و پسر (رضاخان و محمدرضا) بنویسید که فردا از آن‌ها یک انوشیروان عادل نسازند، آغاز کرد و گفت: بعضی از خناس‌ها به این حرکت‌ها دست زده‌اند. از این رو هیئت علمی‌ای در  مجمع ناشران انقلاب اسلامی تشکیل شد و یک سری محورهای کلی در این جلسات مطرح شد.

اگر به تاریخ توجه نکنیم دیگران مصادره‌اش می‌کنند

دکتر اسماعیلی محورهای مطرح‌شده در کارگروه را در پنج محور اصلیِ «عدم توقف کار در حوزۀ نشر و لزوم تولیدات تصویری و نمایشی در این حوزه»، «نیاز به شبکۀ ارتباطی خوب بین ناشران و نویسندگان انقلابی»، «تدوین نقشۀ راه برای طرح بلندمدت به‌منظور افزایش بازدهی و جلوگیری از موازی‌کاری»، «در دستور کار قراردادن ترجمه؛ هم ترجمه به فارسی، هم ترجمه از فارسی» و «اولویت‌بندی کارها بر اساس اولویت‌بندی دشمن» برشمرد.

حجت‌الاسلام ساداتی‌نژاد هم مهم‌ترین نکات مطرح‌شده در کارگروه خود را در چند نکته توضیح داد. ساداتی‌نژاد گفت: ماهیت و چیستی انقلاب اسلامی درست مطرح نشده و باید به آن پرداخته شود، بازآفرینی تاریخ بحث مهمی است که اگر ما به آن توجه نکنیم، توسط دیگران مصادره خواهد شد، معرفی کتاب‌های خوب باید رصد شود و معرفی آن‌ها در دستور کار قرار بگیرد، به قالب‌های جدید و ذائقۀ مخاطبان توجه شود، به کارآمدی نظام و ناکارآمدی رژیم پهلوی تأکید شود، به جای پرداختن به موضوعات کلی به موضوعات جزئی پرداخته شود، به افراد نخبه و صاحب‌نظر برای تولید محتوای خوب فراخوان داده شود.

پیشنهاد تشکیل کمپین دغدغه‌مندان فرهنگی

در پایان مراسم، دکتر شفیعی‌فر، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، با نقل قولی از مقام معظم رهبری که این انقلاب از کم‌کارترین انقلاب‌ها دربارۀ خود است، به کم‌کاری ناشران و نویسندگان و صاحب‌نظران در این زمینه اشاره کرد و گفت: برآنیم تا در آستانۀ چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی کمپینی از دغدغه‌مندان فرهنگی تشکیل بشود و از طریق کتاب و ادبیات با تحریف تاریخ معاصر و تطهیر پهلوی مقابله کنیم. اصل تطهیر پهلوی از سوی دشمنان وجود دارد و طرح ما باید متناسب با این هجمه باشد.

عضو هیئت علمی دانشگاه، بر استفاده از زبان فاخر در تولید آثار تأکید کرد و گفت: زبان و قلم ما باید زبان فاخر، علمی و دقیق باشد و این نباشد که فقط از فحش و ناسزا استفاده کنیم. باید رده‌های سنی مختلف را در نظر بگیریم.

شفیعی‌فر افزود: تولید آثار خوب یک‌سوم راه است و کار اصلی بعد از تولید محتوای خوب، توزیع و ارائۀ مناسب آن است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان