یدالله موحد رئیس کل دادگستری استان کرمان در گفتوگو با خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان از صلح و سازش 42 درصدی پروندههای شورای حل اختلاف در یکسال گذشته خبرداد و گفت: در سال گذشته 148 هزار و 530 فقره پرونده در شوراهای حل اختلاف استان کرمان مورد رسیدگی قرار گرفته است.
این مقام قضایی تصریح کرد: شوراهای حل اختلاف استان کرمان در سال 1396 مجموعا تعداد 42 هزار و 34 فقره از پروندههای وارده خود را از طریق صلح و سازش به سرانجام رسانده اند و از سوی دیگر، تعداد پروندههای قابل صلح و سازش استان در این سال معادل 99 هزار و 767 فقره بوده است. بدین ترتیب نسبت پروندههای صلح و سازش به پروندههای قابل صلح معادل 42 درصد بوده است.
رئیس کل دادگستری استان کرمان با بیان اینکه امروز شورای حل اختلاف جایگاه مستحکم قانونی خودش را پیدا کرده است، افزود: شورای حل اختلاف ایجاد شده است تا بین عدالت قضائی و عدالت سازشی یک تعامل مثبت و سازنده برقرار کند و از توان و ظرفیتهای نهادهای مردمی برای حل و فصل اختلافات نهایت استفاده را نماید.
موحد بر نهادینه شدن فرهنگ صلح، سازش، مروت و مدارا در جامعه تاکید کرد و گفت: برگشت به عدالت سازشی و صلح و سازش که جزو تعالیم دینی ما است ضرورت دارد.
به گفته رئیس کل دادگستری استان کرمان، شهرستانهای نرماشیر، ریگان و فهرج به ترتیب با 94 درصد،93 درصد و 84 درصد بیشترین درصد صلح وسازش را به خود اختصاص داده اند و در مقابل شهرستانهای شهربابک، رفسنجان و کرمان به ترتیب با 18 درصد،23 درصد و 25 درصد کمترین میزان صلح وسازش را داشته اند.
این مقام قضایی اعلام کرد:آمارها نشان میدهد مناطقی که هنوز با نظام سنتی جوامع اداره میشود سازش 94 درصد است و هرچه به سمت مراکز پرجمعیت میآیم میبینیم این درصد کم میشود.
رئیس شورای قضائی استان کرمان عنوان کرد:برای بهبود وضعیت اعضا و دبیران شورایهای حل اختلاف گامهایی برداشته شده است، اما باید تلاش شود به وضعیتی برسیم متفاوت از وضع موجود و تلقی ما از این مسائل تلقی احقاق حق است.