به گزارش روز شنبه ایرنا از شرکت آب منطقه ای تهران، «وحید مرادی نسب» افزود: با همکاری گروه گشت و بازرسی و با اخذ دستور قضایی تعداد 184 حلقه چاه غیرمجاز در محدوده عملکرد این شرکت در این مدت پر و مسدود شده است.
به گفته این مقام مسئول، این تعداد چاه در مجموع پنج هزار و 500 متر عمق و چهار هزار و 410 لیتر در ثانیه آبدهی داشته است.
وی ادامه داد: با اجرای این عملیات از خروج بیش از هشت هزار و 808 مترمکعب آب از سفره های آب زیرزمینی جلوگیری خواهد شد.
مرادی نسب خاطرنشان کرد: در این مدت همچنین از اضافه برداشت هفت حلقه چاه غیرمجاز در مجموع به حجم سالیانه 384 هزار و 459 متر مکعب آب جلوگیری شده است.
وی از توقیف 10 دستگاه غیرمجاز حفاری و شناسایی 145 حلقه چاه غیرمجاز از آغاز امسال تاکنون خبر داد.
مدیر امور منابع آب تهران بزرگ خاطرنشان کرد: از ابتدای امسال تاکنون بر اساس طرح احیاء و تعادل بخشی آب های زیرزمینی، گروه های گشت و بازرسی این شرکت از چهار هزار و 900 حلقه چاه بازدید کرده اند و سه هزار و 367 مورد پیگیری و اخذ حق النظاره از بهره برداران آب های زیرزمینی نیز اخذ شده و به انجام رسیده است.
به گزارش ایرنا، طرح احیا و تعادل بخشی آب های زیرزمینی با توجه به مصوبه شورای عالی آب، اقدام های مشترک وزارتخانه های کشور، جهادکشاورزی، راه و شهرسازی، صنعت، معدن و تجارت و سازمان برنامه و بودجه را نیاز دارد که به همراه وزارت نیرو باید در خصوص مدیریت مصرف آب پیاده شود.
بر اساس این طرح، سال گذشته به میزان 475 میلیون متر مکعب اضافه برداشت از منابع آب زیرزمینی کنترل شد و در چهار سال آینده نیز به میزان 11 میلیارد متر مکعب و پس از 20 سال به میزان 120 میلیارد متر مکعب اضافه برداشت ها کنترل خواهد شد.
مسئولیت حفاظت و نظارت بر بهره برداری از منابع آب های سطحی و زیرزمینی در حوزه شهرستان های تهران، اسلامشهر و پردیس بر عهده امور آب تهران بزرگ است.
وسعت این حوزه 1900 کیلومتر مربع و جمعیتی نزدیک به 10 میلیون نفر ساکن آن هستند که حدود 9 میلیون نفر آن در شهر تهران ساکن اند.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با کانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
https://t.me/irnaeco
اقتصام**3065**2025**خبرنگار: محمد ملک دار ** انتشار: لیلا جودی