رژیم غذایی برای نوجوانان - بخش اول

تغذیه یک کودک از زمان تولد تا بزرگسالی روی سلامت او تاثیر بسزایی داشته و حتی از بسیاری مشکلات از جمله اضافه وزن، استخوان‌های ضعیف و دیابت پیشگیری می‌کند.

رژیم غذایی برای نوجوانان - بخش اول

تحریریه ماهنامه دنیای سلامت

 

 

تغذیه یک کودک از زمان تولد تا بزرگسالی روی سلامت او تاثیر بسزایی داشته و حتی از بسیاری مشکلات از جمله اضافه وزن، استخوان‌های ضعیف و دیابت پیشگیری می‌کند. از آنجا که هر مرحله از زندگی نیازهای تغذیه‌ای متفاوتی دارد، لازم است تمام گروه‌های غذایی متناسب با این نیازها در رژیم غذایی گنجانده شود. اگرچه تغذیه در رده‌های مختلف سنی از کودکی تا پیری بسیار مهم است، اما تغذیه نوجوانان اهمیت بیشتری داشته و تاثیر بسزایی در سلامت آینده آنها دارد. برای سلامت نوجوانان به توصیه‌های غذایی زیر توجه کنید:

 مصرف انواع غذاها

 داشتن رژیم غذایی متعادل همراه با فعالیت فیزیکی

 انتخاب رژیم غذایی سرشار از حبوبات، سبزی و میوه

 پیروی از رژیم غذایی که کمتر در آن چربی‌های اشباع‌شده و کلسترول وجود داشته باشد

 انتخاب رژیم غذایی با نمک و قند متوسط

 رژیم غذایی سرشار از کلسیم و آهن کافی برای تامین نیازهای بدن در دوران رشد یافته

چه خوب است عادات سالم صحیح خوردن و ورزش منظم در برنامه زندگی نوجوانان قرار گیرد و خانواده برای این عادات، برنامه منظم داشته باشد. بهتر است والدین خود نیز از این برنامه‌ها پیروی کرده و بیشتر از محصولات کم کالری و کم چربی استفاده کنند. هرم غذایی نوجوانان باید به گونه‌ای باشد که در آن پنج وعده غذایی و هر آنچه برای سلامت لازم است، گنجانده شود. همچنین غذاهایی که حاوی میزان بالایی چربی، روغن و قند هستند، باید کمتر استفاده شود. تعداد وعده‌های غذایی به اندازه غذایی که نوجوان مصرف می‌کند، بستگی دارد. غذاهایی در حجم زیاد به عنوان بیش از یک وعده غذایی شناخته می‌شوند و غذاهایی با حجم کم، جزئی از یک وعده کامل هستند.

چربی‌ها، روغن‌ها و شیرینی

سعی کنید بیشتر از 30 درصد از رژیم غذایی‌تان از چربی‌ها نباشد. در یک رژیم غذایی 2200 کالری، روزانه 73 گرم چربی و برای یک رژیم با 2800 کالری، 93 گرم چربی لازم است. نوع چربی مصرفی هم اهمیت ویژه‌ای دارد. چربی‌های اشباع‌شده در غذاهایی مانند گوشت و محصولات لبنی پرچرب، میزان کلسترول را بیشتر از چربی‌های غیراشباع بالا می‌برند. چربی‌های غیراشباع در روغن زیتون، بادام‌زمینی، روغن ذرت، روغن آفتابگردان و سویا یافت می‌شوند. میزان بالایی از کالری بدن ما هم به وسیله قندها تامین می‌شود؛ در حالی که ارزش غذایی قندها کم است.

پس:

 از گوشت بدون چربی و محصولات لبنی کم‌چرب استفاده کنید.

 در رژیم غذایی نوجوانان بیشتر از روغن‌های گیاهی و کره مارگارین استفاده نمایید.

 همیشه برچسب روی مواد غذایی را بخوانید و از میزان چربی آن مطمئن شوید.

 غذاهایی را که حاوی میزان زیادی قند و چربی اشباع هستند، حذف کنید.

ادامه مطلب

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان