به گزارش ایسنا، ذخایر قابل برداشت عربستان سعودی مدتها بزرگترین ذخایر جهان به شمار میرفت اما پرسشهایی درباره حجم و کیفیت آنها مطرح شده و ممیزی بدنبال فراهم کردن آمار معتبر از نظر بینالمللی برای سرمایهگذاران است.
دو منبع آگاه به رویترز اظهار کردند ممیزی مستقل دریافته ذخایر نفتی قطعی آرامکو حداقل 270 میلیارد بشکه است که اندکی بالاتر از 260.8 میلیارد بشکهای است که این شرکت در بازبینی سالانه خود در سال 2016 اعلام کرده بود.
ممیزی ذخایر که در سطح بینالمللی تایید شده باشد، اقدام مهمی محسوب است که آرامکو باید پیش از عرضه اولیه 5 درصد از سهام خود در اواخر امسال یا اوایل سال 2019، انجام دهد.
منابع آگاه اظهار کردند آمار ذخایر رسمی آرامکو بالاتر از میزان اعلام شده بوده و این مسئله برای ارزش این شرکت خوب است اما آرامکو در این باره اظهارنظر نکرد.
طبق بازبینی آماری BP، به مدت حدود 30 سال با وجود تولید رو به رشد، نوسانهای بزرگ در قیمتهای نفت و بهبود فناوری، ریاض سالانه آمار مشابه 261 میلیارد بشکه را برای ذخایرش اعلام میکرد.
آمار ذخایر اگر بالا یا پایین 261 میلیارد بشکه اعلام شده از سوی آرامکو باشد، مسلما بر ارزش سهام این شرکت تاثیر خواهد گذاشت.
به گفته منابع آگاه، شرکتهای دیگولیر و مکناتون و گافنی، کلاین و آسوشیتس که بخشی از بیکر هیوز است، در این ممیزی مشارکت دارند.
فروش 5 درصد از سهام آرامکو در سال میلادی آینده، بخش محوری از برنامه چشم انداز 2030 است که هدف آن متنوع کردن اقتصاد عربستان و کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی است. هیچ تصمیمی درباره مکان عرضه بین المللی سهام آرامکو گرفته نشده که به گمانهزنیهایی درباره به تاخیر افتادن یا مسکوت شدن این طرح منجر شده است.
خالد الفالح، وزیر انرژی عربستان پیش از این به رویترز گفته بود بازار بورس نیویورک به همراه لندن و هنگ کنگ، گزینههای اصلی برای عرضه بینالمللی سهام آرامکو هستند.
هیات مدیره آرامکو اوایل مه در هیوستون دیدار میکنند و مسائل مربوط به عرضه اولیه سهام را در این دیدار بررسی خواهند کرد.
آرامکو شنبه هفته جاری اعلام کرد اعضای جدیدی شامل یک مدیر زن را در هیات مدیره خود منصوب خواهد کرد. انتصاب یک زن در هیات مدیره آرامکو نقطه عطفی برای عربستان و صنعت نفت این کشور است که مدیران زن معدودی دارد.