به گزارش ایسنا، سورنا ستاری در مراسم شروع پذیرهنویسی "صندوق سرمایهگذاری جسورانه یکم دانشگاه تهران" که امروز 5 خرداد با حضور رئیس دانشگاه تهران و رئیس سازمان بورس در دفتر ریاست دانشگاه تهران برگزار شد، با بیان اینکه تاکنون نحوه تامین مالی در زیستبوم دانشبنیان معادل با وام دادن بوده است، این شیوه تامین مالی را خیانت به استارتآپها و صاحبان ایده دانست و گفت: تامین مالی از طریق وام دادن اتفاق نمیافتد.
وی این شیوه تامین مالی را وظیفه بانکها دانست و تشریح کرد: بانکها در این زمینه نسبت به صندوقهای پژوهش وفناوری تخصص و تجربه بیشتری دارند. این در حالی است که وام دادن به شرکتها، مختص مواردی است که شرکت از آب و گل درآمده و بتواند فعالیتهای آیندهاش را پیشبینی کند.
معاون علمی و فناوری رییسجمهور ادامه داد: شرکتی که در حالت استارتآپ وام دریافت کند، در صورت شکست از پا در خواهد آمد، حال آنکه روشهای جدید تامین مالی کمک میکنند که همان شرکت بتواند روی پای خودش بایستد.
ستاری با اشاره به اینکه در کشورهای پیشرفته تا 40 درصد تامین مالی با روشهای جدید اتفاق میافتد، تاکید کرد: تمام صندوقهای پژوهش و فناوری و سایر صندوقهای فعال در زیستبوم دانشبنیان باید بدانند در صورتی که ادای بانکها را در بیاوریم، زمین خواهیم خورد.
وی با بیان اینکه فرهنگ قدیمی کارآفرینی و تامین سرمایه با اقتصاد نفتی نابود شده است، بر لزوم پیگیری این فرهنگ تاکید و خاطرنشان کرد: مساله فرهنگی در کشور جدی است.
معاون علمی و فناوری رییسجمهور در همین زمینه ضمن انتقاد از این موضوع که به استارتآپهای خدماتی داخلی انگ وابستگی زده میشود، بر لزوم نام بردن از این موارد به جای نمونههای خارجی آنها تاکید کرد و افزود: اکنون زیست بوم دانشبنیان در کشور ایجاد شده و معیارهای آن مشخص است. شرکتهای دانش بنیان هر دو سال یک بار ارزیابی شده و مهمترین نکته، موضوع شفافیت در ارزش گذاری این شرکتها است.
ستاری، صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه تهران را مهمترین صندوق در بین دانشگاههای کشور دانست و ابراز امیدواری کرد: این روش سرمایهگذاری در صندوقهای سایر دانشگاهها نیز پیادهسازی شود.
وی همچنین از قرار گرفتن 12 صندوق در نوبت پذیرهنویسی و 13 الی 14 صندوق نیز در مرحله تکمیل مدارک خبر داد و افزود: امیدوار هستیم که بتوانیم حمایت از شرکتهایی را که دارای زیرساخت دانشی و نه فیزیکی هستند، در دستور کار خود قرار دهیم.