به گزارش ایسنا و به نقل از دیجیتالترندز، پژوهشگران "مؤسسه فناوری کالیفرنیا" (CalTech)، اپلیکیشنی برای عینک "هولولنز" (Hololens) شرکت مایکروسافت ابداع کردهاند که میتواند افرادی که دچار معلولیت چشمی هستند، برای گذشتن از ساختمانهای پیچیده راهنمایی کند. این روش غیرتهاجمی، علاوه بر رساندن عکسهای خام به مغز، به نوعی تصویربرداری در زمان واقعی تکیه دارد که کاربر را در گذشتن از یک ساختمان ناآشنا هدایت میکند.
معمولا هولولنز، اشیاء مجازی را از دید کامل کاربر در دنیای واقعی بررسی میکند. برای مثال، مهندسان میتوانند از مدل سهبعدی یک ساختمان در فضای فیزیکی استفاده و هر قسمت را با قدم زدن در اطراف این ساختار مجازی بررسی کنند. همچنین، میتوان از هولولنز برای خرید آنلاین لوازم خانگی با استفاده از قرار دادن مدل سهبعدی آنها در محل دلخواه، استفاده کرد.
در مقاله این پژوهش آمده است: اصل طراحی ما بر معنا دادن به همه اشیای موجود در طبیعت است. هر شی موجود در محیط میتواند از محل قرار گرفتن خود، با کاربر صحبت کند. گام صدا، با نزدیکتر شدن شیء افزایش مییابد و کاربر میتواند با کمک چند حالت کنترل، شیء مورد نظر را برای صحبت انتخاب کند.
این حالات، اسکن، نورافکن و هدف هستند. پس از انتخاب حالت اسکن، هر شیء، نام خود را میگوید و به این ترتیب کاربر میتواند براساس فاصله و محل قرار گرفتن هر شیء، وجود آن را در دنیای واقعی درک کند. حالت نورافکن، در هنگام صحبت شیء، مستقیما به آن میتابد و هدف، موجب میشود شیء، پیدرپی نام خود را تکرار کند. در این میان، موانع و دیوارها، در صورت نزدیکی بیش از حد کاربر به آنها، صدایی شبیه به "هیس" ساطع میکنند.
پژوهشگران در آزمایشی، یک صندلی مجازی به وجود آوردند و با استفاده از حالت هدف، کاربران هولولنز را برای نزدیک شدن به آن راهنمایی کردند. این آزمایش، بر دو مرحله تعیین محل صدا و رسیدن سریع به مقصد درست هم تکیه داشت. پس از آن، پژوهشگران، یک صندلی فیزیکی را در همان محل گذاشتند و از افراد خواستند با راه رفتن، آن را پیدا کنند. بدون کمک هولولنز، طول این فرآیند، هشت برابر و مسافت آن 13 برابر بیشتر بود.