به گزارش فارس، شاه عباس یکم (زادهٔ 978 ه.ق - درگذشتهٔ 1038 ه.ق / 1571 - 1629م)، معروف به شاه عباس بزرگ، نامدارترین پادشاه دورهٔ صفویان است.
او فرزند شاه محمد خدابنده و پنجمین شاه از دودمان صفوی است که از سال 996 ه.ق تا زمان مرگش، به مدت بیش از 42 سال با اقتدار بر ایران شهریاری کرد. او به معماری، موسیقی، نقاشی و شعر علاقه داشت و میدان نقش جهان، عالیقاپو، بخشهایی از عمارت چهلستون، چهارباغ و سیوسهپل از آثار بهجای مانده از دوران سلطنت وی هستند.
شاه عباس فردی سخت گیر و جدی بود. هیچگونه رحمی با متخلفین نداشت و با مجازاتهایی بسیار سخت با آنان برخورد میکرد و این کار او باعث امنیت در جادهها و شهرها شد.
در این رابطه نادر فلاحی - سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری اردبیل اظهار داشت: این دو اثر نفیس همزمان با مراسم تجلیل از میراثداران فرهنگی اردبیل معرفی شد.
وی افزود: یکی از این دو اثر شامل خنجر شاهعباس صفوی منقوش به جمله «جهان منتظر توست یا مهدی (عج)» است.
سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری اردبیل افزود: اثر دیگر قرآن خطی بود که هر دو به گنجینه شیخ صفیالدین اردبیلی وقف شدند.
به گفته فلاحی این اقدام فرصتی برای آشنایی نسل جوان با تاریخ و فرهنگ این مرز و بوم است و میتواند به بازیابی هویت تاریخی منجر شود.
وی با تاکید به اینکه یکی از بازههای زمانی طلایی در تاریخ استان اردبیل، دوره صفوی است، اضافه کرد: معرفی این برهه از تاریخ به ویژه برای نسل جوان اهمیت ویژه دارد.
به گفته فلاحی - جد خاندان صفوی، شیخ صفیالدین اردبیلی بهحد مطلوب معرفی نشده و ضروری است در این خصوص اهتمام ویژه داشته باشیم.
وی با اذعان به انسجام کشور بعد از آغاز حکومت شاه اسماعیل صفوی و انتخاب تشییع به عنوان مذهب رسمی ایران ادامه داد: حق مطلب در معرفی این چهره فاخر ادا نشده است.
فلاحی متذکر شد: انتظار میرود سازمانهای مردمنهاد، اهالی فرهنگ و هنر، اساتید دانشگاه و نهادهای فرهنگی در معرفی چهرهها و آثار فاخر دوره صفوی یاریگر ما باشند.