ماهان شبکه ایرانیان

۴ برابر متوسط جهانی خاک از دست می‌دهیم

مدیر اجرایی پروژه‌های بین‌المللی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور با بیان اینکه هم‌اکنون نزدیک به ۴ برابر متوسط جهانی خاک از دست می‌دهیم و بیش از ۱۰۰ برابر آبی که به زمین نفوذ می‌کند آب استفاده می‌کنیم، گفت: برای مقابله با معضلات آب وخاک باید شناسنامه‌ای برای حوزه آبخیز تهیه و در دفاتر توسعه محلی اتاق ...

4 برابر متوسط جهانی خاک از دست می‌دهیم

مدیر اجرایی پروژه‌های بین‌المللی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور با بیان اینکه هم‌اکنون نزدیک به 4 برابر متوسط جهانی خاک از دست می‌دهیم و بیش از 100 برابر آبی که به زمین نفوذ می‌کند آب استفاده می‌کنیم، گفت: برای مقابله با معضلات آب وخاک باید شناسنامه‌ای برای حوزه آبخیز تهیه و در دفاتر توسعه محلی اتاق فکر ایجاد شود.

به گزارش به نقل از ایسنا، مهندس هوشنگ جزی در سومین کارگروه اجرایی پروژه جامع مدیریت حوزه آبخیز، تصریح کرد: سازمان جنگل‌ها و مراتع، تجارب 20سال خود از پروژه‌های پایلوت در کشور را در قالبی جمع‌آوری و تحت عنوان طرح جامع مدیریت حوزه آبخیز ابلاغ کرده است. اجرای طرح مدیریت جامع حوزه‌های آبخیز باعث جلوگیری از موازی‌کاری‌ها و رفع بسیاری از مشکلات موجود در راه حفظ و احیای منابع طبیعی می‌شود.

مدیر اجرایی پروژه‌های بین‌المللی سازمان جنگل‌ها به رویکرد مبتنی بر توسعه و پیشرفت 5 سرمایه انسانی، فیزیکی، مالی، طبیعی و اجتماعی اشاره کرد و گفت: اکنون این سرمایه‌ها به خوبی مدیریت نمی‌شوند و باید توجه جدی به این امر داشت. وی گفت: با توجه به سرمایه‌های خوبی که در کشور داریم خوب است که برای حوزه‌های مرتبط، برنامه‌های مشخص و جامعی ارائه کنیم تا بتوان از این سرمایه‌ها به‌خوبی استفاده کرد. جزی با بیان اینکه نیاز به برنامه منسجم داریم، یادآورشد: درحال حاضر، بیشتر تمرکز ما روی تلفیق بودجه است نه تلفیق برنامه.

جزی در بخشی از گفته‌های خود از نشست 60تا 65درصدی زمین در دشت میناب خبر داد و گفت: در آبخوان‌ها نشست‌های خطرناکی دیده می‌شود و دشت میناب در حال نابودی است که این نشان می‌دهد موضوعات مربوط به آب‌های زیرزمینی به حوزه‌های دیگر هم مربوط می‌شود؛ لذا نباید از ارتباط حوزه‌ها با هم غافل شد.

مدیر اجرایی پروژه‌های بین‌المللی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری تشکیل ستاد مناسب برنامه‌ریزی، انتخاب حوزه آبخیز، تدوین برنامه راهبردی حوزه، ظرفیت‌سازی‌، توانمندسازی و آموزش، هماهنگی پروژه‌های دولتی و فعالیت‌های مردمی، اجرا، نظارت، پایش، ارزیابی و مستند‌سازی‌ را از گام‌های اصلی تشکیل حوزه آبخیز برشمرد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان