درمان شوگرن و روش های تشخیص روماتیسم شوگرن

به طور متوسط هشت سال از زمان پیدایش تا تشخیص بیماری شوگرن طول می کشد و زنان بیشتر از سایرین مستعد مبتلا شدن به این بیماری هستند. در بین تمام بیماری های روماتولوژیک شوگرن بیشترین خطر سرطان لمفوم را به دنبال دارد و حدود ده درصد بیماران شوگرنی به سرطان لمفوم دچار می شوند. برای درمان شوگرن معیارهای تشخیص این بیماری بسیار اهمیت دارد.

درمان شوگرن و روش های تشخیص روماتیسم شوگرن

از جمله افرادی که در معرض خطر ابتلا به سرطان لمفوم به علت وجود بیماری شوگرن هستند می توان به افرادی که اغلب دچار تورم غدد بزاق بناگوشی می شوند، وجود کرایوگلوبولین سروم، پایین آمدن سطح خونی جز چهارم کمپلمان، وجود آنتی بادی آنتی اس- اس- بی، کاهش تعداد گلبول های سفید خون، وجود پورپورای قابل لمس، بالا بودن سطح خونی فاکتور فعال کننده سلول های بی ای اف اف، مونو کلونال بودن پروتئین های خون، بالا بودن سطح خون بتا، میکرو گلوبولین اشاره کرد که پزشکان باید به این علائم قبل از تبدیل شدن شوگرن به سرطان لمفوم توجه نمایند. درمان شوگرن باید در جهت از بین بردن علایم و بهبود کیفیت زندگی بیمار باشد.

راه های تشخیص بیماری شوگرن:

معیارهای تشخیص بیماری شوگرن عبارتند از: علایم چشمی، حداقل یکی از علایم نام برده شده: خشکی چشم روانه به مدت سه ماه، احساس وجود داشتن شن یا گرد و خاک در چشم، استفاده از قطره چشم های اشک مصنوعی بیشتر از سه بار در روز. علائم دهانی، حداقل یکی از علایم نام برده شده: خشکی روزانه دهان به مدت سه ماه، تورم دائمی غدد بزاقی، مصرف مداوم آب برای بلعیدن غذا. نشانه های چشمی، حداقل یکی از موارد نام برده شده: تست مثبت شیر مر، نمره بیشتر از چهار در رنگ آمیزی چشم با روز بنگال. بیوپسی: سیلادنیت لمفو سیتیک با فوکوس اسکور بالای یک. اختلال در کار غدد بزاقی: تولید بزاق کمتر از پانزده میلی لیتر در پانزده دقیقه، وجود گشادی مجارای غد بزاقی در سیالوگرافی غده پاروتید، تاخیر در برداشت ماده رادیواکتیو در اسکن سینتی گرافی غدد بزاقی. وجود اتو آنتی بادیها: وجود آنتی بادی های آنتی اس- اس- ای- اس- اس- بی یا هر دو.

وجود چهار معیار از شش معیار ذکر شده در پاراگراف بالا به شرطی که پیوبسی و یا وجود آنتی بادی مثبت باشد نشان دهنده وجود بیماری رماتیسم شوگرن است.

تشخیص شوگرن با چند معیار

درمان شوگرن:

برای درمان علائم خشکی چشم، بیماران شوگرنی باید از گرد و خاک دور باشند، از مطالعه زیاد و کار با کامپیوتر در طولانی مدت بپرهیزند و از عینک استفاده کنند. استفاده از قطره چشمی اشک مصنوعی در بیماران مبتلا به شوگرن لازم است و اگر مصرف این قطره به بیش از چهار بار در روز برسد به معنای بدتر شدن علایم بیماری می باشد و در این حالت استفاده از قطره چشمی سایکلوسپورین توصیه می گردد.

شوگرن چیست؟

در درمان و رفع علت خشکی دهان، نوشیدن الکل و استعمال سیگار را باید حتما ترک کرد، باید به طور منظم آب بنوشند، بهداشت دهان و دندان را رعایت کنند و از ترکیبات بیوتین استفاده نمایند. در موارد شدید خشکی دهان برای درمان شوگرن مصرف قرص سیوی مه لین با نام تجاری اووکساک در اشکال 25 میلی گرم سه مرتبه در روز توصیه می گردد.

معیارهای تشخیص شوگرن

و در ایمونوتراپی، داروهای ضد مالاریا همانند هایدروکسی کلوروکین تنها در هفتاد درصد بیماران موثر واقع شده است اما داروی کم خطری می باشد و از عوارض جانبی آنچنانی بروردار نیست. بیمار را پیش از شروع درمان برای معاینه ته چشم و سپس سالانه یک بار نزد چشم پزشک ببرید.

راه های درمان شوگرن

تمام موارد دارویی ذکر شده برای درمان شوگرن در این متن باید زیر نظر پزشک و با تجویز وی صورت بگیرد و از مصرف سرخود هر گونه دارویی بپرهیزید. از همراهی شما سپاسگزاریم.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان