نشانه ها و عوارض حمله ی قلبی بسیارند. در این مقاله با چند مورد از آن ها بیشتر و بیشتر آشنا میشوید. در ادامه با پارسی طب همراه باشید.
عوامل خطر حمله قلبی:
• فاکتورهای خطر حمله قلبی چه هستند ؟ و چه اقداماتی برای کاهش این عوامل میتوان انجام داد؟
بعضی ازین عوامل ،تحت کنترل شما هستند اما برخی دیگر خیر. بیماری عروق قلب سالانه باعث تقریبا 2/1 میلیون حمله قلبی میشود.و بیشتر از %40 کسانیکه دچار حمله قلبی شده اند،میمیرند.ناراحت کننده تر اینست که 335000 از افرادی که سکته کرده اند،در اورژانس و یا حتی قبل از رسیدن به بیمارستان فوت میکنند. بنابر آمار سازمان قلب آمریکا،بیش از 7 میلیون از شهروندان آمریکایی در طول زندگیشان دچار حمله قلبی شده اند.
نشانه حمله قلبی چیست؟
عوامل گوناگونی برای حمله قلبی وجود دارد که برخی از آنها قابل کنترل هستند و برخی دیگر خیر.عوامل غیر قابل کنترل شامل این موارد میشود:
• مرد بودن (مردان بطور ژنتیکی بیشتر از زنان در معرض حمله قلبی هستند.)
• پیر شدن و افزایش سن
• سابقه ی خانوادگی از لحاظ ژنتیکی
• یائسگی زودرس در زنان
• نژاد (آمریکایی های آفریقا،هندی های آمریکا و آمریکایی های مکزیک نسبت به سفیدپوستان هندو اروپایی بیشتر در معرض خطر حمله قلبی هستند.
اما عوامل زیادی هستند که با تغییر شیوه ی زندگی قابل کنترل و پیشگیری هستند.عوامل قابل کنترل شامل این موارد میشود.
• سیگار کشیدن
• LDL بالا یا کلسترول بد، و HDL پایین یا کلسترول خوب
• فشار خون بالا
• عدم فعالیت جسمی و بی تحرکی
• چاقی (20% بیشتر از وزن نرمال بودن)
• دیابت غیر قابل کنترل
• بالا بودن پروتئین انفعالی C
• خشم و استرس غیر قابل کنترل
چه کارهایی برای کاهش خطرات حمله قلبی میتوان انجام داد؟
تغییر در شیوه زندگی، روشی اثبات شده برای کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی است. در حالی که هیچ تضمینی برای داشتن قلب سالم و جلوگیری از بیماری های قلبی وجود ندارد، این تغییرات قطعا باعث بهبود سلامتی از طریق راههایی مانند بهبود جسمی و روحی میشوند.همچنین، به دلیل اینکه برخی از عوامل خطر به دیگران مربوط است، ایجاد تغییر در یک مورد می تواند زمینه های دیگر را هموار سازد.
در اینجا برخی از روش هایی که خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش می دهند، معرفی میکنیم:
• سیگار را ترک کنید. افراد سیگاری بیش از دو برابر نسبت به افراد غیر سیگاری در معرض خطر حمله قلبی هستند. اگر سیگار می کشید، آن را ترک کنید.و بهتر است هرگز سیگار کشیدن را شروع نکنید. خطر ابتلا به حمله قلبی در افراد غیر سیگاری که بطور دائم در معرض دود سیگار هستند (مانند زندگی با همسر سیگاری) نیزبسیار زیاد است.بنابراین اقدام به حذف این قرار گرفتن در معرض دود مهم است.
• سطح کلسترول خود را بهبود ببخشید. خطر افزایش بیماری های قلبی با افزایش مقدار کل کلسترول رابطه ی مستقیم دارد.به طور کلی، میزان کلسترول کل باید کمتر از 200 میلی گرم/دسی لیتر باشد. HDL یا همان کلسترول خوب، در مردان باید بالاتر از 40 میلی گرم/دسی لیتر و در زنان 50 میلی گرم/دسی لیتر باشد.(و هرچه بالاتر باشد،بهتر است). و در بزرگسالان سالم، LDL باید کمتر از 130 میلی گرم/دسی لیتر باشد.به افراد مبتلا به بیماری عروق کرونر، دیابت، یا LDL بالاتر از 190میلی گرم/دسی لیتر، به عنوان افرادی که بیشتر از 7٫5 درصد، در معرض خطر حمله قلبی در ده سال آینده شان هستند،استاتین توصیه میشود. تفسیر و درمان مقادیر کلسترول، باید بصورت فردی و با در نظر گرفتن تمام عوامل خطر ابتلا به بیماری های قلبی صورت پذیرد. دکتر شما ممکن است از ماشین حساب برای کمک به تعیین میزان خطر استفاده کند. رژیم غذایی با کلسترول کم، چربیهای اشباع و ترانس و قندهای ساده، به پایین آوردن سطح کلسترول کمک می کند و باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی میشود. ورزش منظم نیز باعث کاهش کلسترول “بد” و بالا بردن کلسترول “خوب” میشود. بعضی اوقات نیز استفاده از داروها برای رسیدن به کلسترول مناسب لازم است.
• فشار خون بالا را کنترل کنید. حدود 60 میلیون نفر در ایالات متحده به فشار خون بالا دچارند و آن را شایع ترین عامل خطر بیماری های قلبی میدانند.از هر سه نفر،یک نفر بزرگسال،به فشار سیستولیک خون (تعداد بالا) بیش از 140، و یا فشار خون دیاستولیک (تعداد کمتر) بیش از 90 مبتلا هستند،که تعریفی از فشار خون بالا میباشد. همانند کلسترول، تفسیر و درمان فشار خون نیز باید فردی و با در نظر گرفتن مشخصات خطر ابتلا به بیماریهای قلبی صورت بگیرد. کنترل فشار خون از طریق رژیم غذایی، ورزش، کنترل وزن، و در صورت نیاز، دارو انجام میگیرد.
• دیابت را کنترل کنید. دیابت اگر به درستی کنترل نشود، می تواند باعث آسیب های قلبی شامل حملات قلبی و مرگ شود.دیابت را از طریق رژیم غذایی سالم، ورزش، حفظ وزن مناسب، و دارو با تجویز دکتر کنترل کنید.
• فعال باشید. بسیاری از ما زندگی بی تحرکی داریم، به ندرت ورزش میکنیم یا اصلا نمیکنیم. افرادی که ورزش نمیکنند،خطر بالاتری از مرگ و بیماری های قلبی،نسبت به افرادی که حتی به مقدار متوسط یا اندک فعالیت بدنی دارند،را دارند. حتی فعالیت های اوقات فراغت مانند باغبانی و یا پیاده روی می تواند خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دهد. اکثر مردم باید در روز 30 دقیقه ورزش کنند.هرچقدر میزان فعالیت بیشتر باشد، منافع بیشتری درپی دارد. ورزش ها باید هوازی باشند،تا گروه های عضلانی بزرگرا نیز شامل شود.فعالیت های هوازی شامل پیاده روی سریع، دوچرخه سواری، شنا، طناب زدن، و آهسته دویدن میباشد. اگر پیاده روی ورزش منتخب شماست، از گام شمار استفاده کنید و 10،000 گام در روز بروید. قبل از شروع هر برنامه ورزشی با دکتر خود مشورت کنید.
•تغذیه ی مناسب داشته باشید. داشتن یک رژیم غذایی سالم که نمک، چربی های اشباع، چربی ترانس، کلسترول، و قندهای تصفیه شده ی کم دارد،بسیار ضروری ست. سعی کنید استفاده از غذاهای غنی از ویتامین ها و سایر مواد مغذی، به ویژه آنتی اکسیدان ها، که ثابت شده است به کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی کمک میکند و همچنین خوردن غذاهای گیاهی مانند میوه ها و سبزیجات، آجیل، و غلات سبوس دار را افزایش دهید.
• استرس را مدیریت کنید . استرس و خشم غیر قابل کنترل، می تواند باعث حمله قلبی و سکته مغزی شود. از تکنیک های استرس و مدیریت خشم برای کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی استفاده کنید. برای مدیریت استرس ،یادگیری تکنیک های تمدد اعصاب،نحوه مدیریت زمان، تعیین اهداف واقع بینانه و برخی از روش های جدید مانند تصاویر هدایت، ماساژ، تای چی، یا یوگا لازم است.
منبع:
http://www.webmd.com
گروه ترجمه پارسی طب – فرزانه سعیدیان