به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، رادیو بین المللی فرانسه گزارش داد، پس از اقدام یکجانبه دولت ترامپ مبنی بر خروج از توافق سال 2015 با ایران و تهدید وی علیه شرکت های اروپایی، شرکت خودروسازی پژو در ابتدای ماه ژوئن اعلام کرد که در نظر دارد از بازار ایران خارج و به ادامه همکاری با شرکت های ایرانی پایان دهد.
این در حالیست که یک مقام آگاه فرانسوی که نامش فاش نشده، به خبرگزاری فرانسه گفت که این شرکت در انتظار دوران پس از ترامپ یا احتمال تغییر ناگهانی نظر رئیس جمهوری آمریکا، تلاش خواهد کرد تا به عنوان یک شریک خاموش در ایران باقی بماند.
در همین ارتباط، خبرگزاری فرانسه روز گذشته (شنبه) در گزارشی به تلاشهای دو شرکت مهم خودروسازی این کشور، یعنی رنو و پژو برای باقی ماندن در بازار ایران، که یک بازار حیاتی برای این دو شرکت محسوب میشود، پرداخت.
کارلوس غصن مدیرعامل شرکت رنو چندی پیش تاکید کرده بود که این شرکت، با وجود برقراری مجدد تحریمهای اقتصادی آمریکا، ایران را ترک نخواهد کرد، هر چند که میزان تولید خودروهای خود در ایران را کاهش خواهد داد.
رنو در سال گذشته میلادی، فقط یکصد و 60 هزار خودرو خود را در ایران به فروش رساند، اما پژو توانست با فروش 444 هزار و 600 خودرو در ایران، بازار خودرو این کشور را تا حدود زیادی قرق کند. از این رو، منافع شرکت خودروساز پژو قابل مقایسه با منافع شرکت رنو در ایران نیست.
در این شرایط، برای پژو دشوار است که روابط تجاری خود با ایران را به طور کامل قطع کند. ضمن این که خاطره ترک بازار ایران از سوی پژو در سالهای گذشته به علت تحریمها، برای ایرانیها هنوز زنده است.
پس از خروج آمریکا از برجام، کاخ ریاست جمهوری فرانسه (الیزه) با صدور بیانیه ای اعلام کرد که پاریس تمام تلاش خود را برای حفاظت از منافع شرکت های فرانسوی در ایران در برابر تهدیدهای واشنگتن به کار خواهد بست.
رئیسجمهوری آمریکا پیشتر با تکرار اتهام و توهین علیه ایران اعلام کرد که دولتش دیگر در برجام نخواهد ماند.
فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بلافاصله پس از اعلام تصمیم رئیسجمهوری آمریکا تأکید کرد که این اتحادیه به توافق هستهای با ایران پایبند است.
سران انگلیس، آلمان و فرانسه نیز با انتشار بیانیه های جداگانهای حمایت خود را از برجام اعلام کردند.