به گزارش ایسنا، بنا بر آمارهای مرکز آمار ایران، در خرداد ماه ١٣٩٧، بیشترین افزایش قیمت در ماه جاری نسبت به ماه گذشته، مربوط به اقلام «پرتقال محصول داخل» با ٣٤.٩ درصد افزایش، «سیب درختی زرد» با ٢٦.٢ درصد افزایش و «گوجه فرنگی» با ١٤.٠ درصد افزایش بوده است. همچنین بیشترین کاهش قیمت در ماه جاری نسبت به ماه گذشته مربوط به اقلام «مرغ ماشینی» با ٦.٢ درصد کاهش و «پیاز» با ٣.٢ درصد کاهش بوده است.
محمدرضا فلاح، رئیس اتحادیه میوهفروشان کرج با اشاره به گران شدن برخی از اقلام میوه ای اظهار کرد : به طور کلی بسیاری از محصولات سردرختی کرج به دلیل برف و سرمای فروردین ماه آسیب دیده و شاهد کاهش تولید در آنها بودهایم و همین عاملی برای گرانی برخی میوهها شده است.
او همچنین مشکلات صنفی کامیونداران و برخی مسائل در جابجایی بار را نیز در افزایش قیمت برخی میوهها موثر دانست.
علاوه بر اینها مطابق با آمارهای اعلام شده توسط مرکز آمار برای خردادماه 1397 بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه مشابه سال قبل (خرداد ١٣٩٦) مربوط به اقلام «تخم مرغ ماشینی» با ٥٨.٢ درصد افزایش و پس از آن «موز» با ٥٤.٩ درصد افزایش و «برنج خارجی درجه یک» با ٣٦.٨ درصد افزایش است. بیشترین کاهش قیمت نسبت به خرداد ١٣٩٦ هم مربوط به «پیاز» با ٢٥.٧ درصد کاهش و پس از آن «سیب زمینی» با ٢٤.٤ درصد و «عدس» با ٥,٨ درصد کاهش بوده است.
اقلامی مانند موز و برنج های خارجی که به صورت مستقیم از خارج از کشور وارد می شوند تحت تاثیر افزایش قیمت ارزهای خارجی و مخصوصا دلار گرانتر می شوند. اقلامی مانند تخم مرغ هم به همین دلیل و هم به دلیل اینکه دانه های خوراکی مرغداری ها از خارج کشور وارد می شود تحت تاثیر نرخ ارز قرار دارند.
در زیر جدول تغییرات قیمتی اقلام ذکر شده ارائه می شود:
![](/Upload/Public/Content/Images/1397/04/11/1308520712d.jpeg)
جدول1. روند تغییرات قیمتی برنج های ایرانی و خارجی
![](/Upload/Public/Content/Images/1397/04/11/1308520728q.jpeg)
جدول2. روند تغییرات قیمتی مرغ و تخم مرغ
![](/Upload/Public/Content/Images/1397/04/11/1308520728q.jpeg)
جدول 3. روند تغییرات قیمتی موز، سیب، پرتغال، پیاز، سیب زمینی، گوجه خیار