دکتر مصطفی قانعی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا با اشاره به مصرف محصولات پروبیوتیک در کشور اظهار کرد: اثربخشی و ماندگاری پروبیوتیک این محصولات باید طبق استاندارد مشخصی بررسی شود؛ برای مثال، مشخص شود که خاصیت پروبیوتیک ماست پروبیوتیک چند روز پایدار می ماند.
پروبیوتیک ها گروهی از باکتری های فلور روده انسان هستند که علاوه بر کمک به گوارش، مولکول های پیچیده و ترکیباتی مانند ویتامین ها و آنتی بیوتیک های مختلفی را تولید میکنند که برای بدن مفید است.
اداره غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد و سازمان بهداشت جهانی، پروبیوتیک را اینگونه تعریف میکند؛ پروبیوتیکها میکروارگانیسمهای زندهای هستند که مصرف کافی آنها سبب نمایان شدن اثرات سلامت بخش در بدن میزبان میشود.
وی گفت: در حال حاضر محصولاتی که در بازار عرضه می شوند، استاندارد دارند اما در ستاد توسعه زیست فناوری به دنبال توسعه این استاندارد هستیم؛ از این رو این اقدام با همکاری سازمان استاندارد در حال انجام است که با تدوین آن در استانداردسازی محصولات پروبیوتیک دنیا نیز شریک خواهیم شد.
قانعی با بیان اینکه استفاده از محصولات پروبیوتیک در جامعه باید ترویج شود، افزود: محصولات تولیدشده از پروبیوتیک هیچ آسیبی به سلامتی وارد نمی کنند و سازگار با بدن انسان و محیط زیست هستند؛ بنابراین باید در زمینه ترویج استفاده از این محصولات تلاش بیشتری صورت گیرد.
وی با اشاره به اینکه عادات غذایی و نژاد افراد، پروبیوتیک روده را تغییر می دهند و پروبیوتیک روده ساکنان هر کشور و محلی با افراد کشورهای دیگر متفاوت است، بیان کرد: ستاد توسعه زیست فناوری در تدوین استاندارد محصولات پروبیوتیک، این موضوع را درنظرگرفته است.
قانعی اظهار کرد: در گذشته در زمینه تحقیق روی محصولات پروبیوتیک با مشکلاتی مواجه بودیم اما اکنون اقدامات بسیار خوبی در این زمینه صورت می گیرد؛ در حال حاضر ستاد توسعه زیست فناوری از ساخت پروبیوتیکی در زمینه رفع چاقی حمایت می کند و همچنین پروبیوتیکی برای مبتلایان به دیابت در دست ساخت است.
وی گفت: درحال حاضر سوش صنعتی پروبیوتیک ها وارداتی است اما با اقداماتی که در زمینه توسعه سوش در ستاد صورت گرفته است، در آینده شاهد عرضه سوش های مختلف داخلی خواهیم بود.
علمی9340 ** 1834
خبرنگار: منیر ابراهیمی زاده** انتشار: ناهید شفیعی