ماهان شبکه ایرانیان

الاخبار فاش کرد: طرح مشترک آمریکا و عربستان برای تشکیل اتاق عملیات جنگ علیه ایران

دولت پاکستان بار دیگر با طرح آمریکایی- سعودی- صهیونیستی برای تشکیل اتاق عملیات فرماندهی فعالیت‌های شورشی ضد ایران در مرزهای بلوچستان خود مخالفت کرده است.

الاخبار فاش کرد:			طرح مشترک آمریکا و عربستان برای تشکیل اتاق عملیات جنگ علیه ایران

به گزارش تسنیم به نقل از روزنامه لبنانی الاخبار، آمریکایی‌ها و سعودی‌ها تلاش دارند اتاق عملیات توطئه و تحریکات مرزی نظیر اتاق الموک در اردن و ترکیه را از مرزهای سوریه به ایران انتقال دهند تا شاید بتوانند از طریق ایجاد کانون‌های فرسایش توسط تحریک بلوچ‌های ایران، جنگ جدیدی را از اقلیم بلوچستان پاکستان ضد ایران به راه بیندازند.

اتاق الموک، اتاق عملیات نظامی بود که جز در صورت موجودیت آن در امان پایتخت اردن و انطاکیه در اسکندرون، امکان استمرار جنگ سوریه وجود نداشت. از دو هفته پیش تلاش می‌شود نسخه پاکستانی این اتاق عملیات نیز در مرزهای ایران تشکیل شود.

در اتاق‌های اردن و ترکیه، افسران آمریکایی ، اردنی ، سعودی ، اماراتی ، فرانسوی ، انگلیسی و ترک حضور دارند تا جنگ شکست خورده سوریه را از لحاظ برنامه‌ریزی و تامین مالی و تسلیحاتی گروه‌های مسلح ضد ارتش سوریه مدیریت کنند.

پیش از این محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی وعده داده بود که جنگ را به داخل ایران بکشاند. طرف آمریکایی - سعودی برنامه‌ریزی‌های گسترده‌ای برای گسترش اختلافات نژادی در مناطق مرزی بین ایران و پاکستان و کشاندن جنگ به داخل ایران از طریق اتاق عملیات مستقر در این منطقه برای تحریک بلوچها در پاکستان انجام داده اند. آن‌ها تلاش دارند گروه‌های متمرکز در بخش پاکستانی اقلیم بلوچستان را به افزایش سطح عملیات جنگی خود در خاک ایران ترغیب کنند و به این ترتیب جمهوری اسلامی ایران را در جنگ فرسایشی بلند مدت قرار دهند تا این روند باعث تقویت اعتراضات مردمی در داخل ایران شود.

البته اطلاعات موجود نشان می‌دهد که دولت انتقالی پاکستان درخواست آمریکا و عربستان برای تشکیل این اتاق عملیات در بلوچستان خود را رد کرده است. اتاقی که ناظر آن یک تیم کاری مشترک آمریکایی - صهیونیستی است که هدف آن بی ثبات کردن نظام در ایران معرفی شده و فرماندهی آن بر عهده سرویس‌های جاسوسی آمریکا و عربستان قرار دارد.

بنابراین گزارش، برنامه ریزی و تامین مالی و تسلیحاتی عملیات نظامی از اراضی پاکستان ضد ایران با استفاده از گروه‌های مسلح تروریستی نظیر جیش العدل از اهداف تشکیل اتاق عملیات ضد ایران معرفی شده است.

بر اساس اطلاعات موجود، این اولین بار نیست که پاکستان درخواست‌های عربستان و آمریکا برای استفاده از اقلیم بلوچستان به عنوان پایگاهی تحت فرماندهی سرویس‌های جاسوسی این کشورها جهت عملیات ضد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و به فرسایش کشاندن ایران را رد می‌کند. بلکه اسلام آباد طی ده سال گذشته بارها درخواست‌های مشابهی را دریافت و آنها را رد کرده است.

بر اساس گزارش ها و اطلاعات موجود، سعودی‌ها از سال گذشته حمایت های مالی خود از شبکه مدارس و آکادمی‌های دینی وهابی در اقلیم بلوچستان را افزایش داده‌اند تا بتوانند از رویکردهای وهابی به عنوان پشت پرده و بسترساز حمایت از مبارزات ضد ایرانی استفاده کنند.

این رویکرد را مرکز بین‌المللی پژوهش‌های ایران پیشنهاد داده که از سوی محمد بن ‌سلمان تامین مالی می‌شود. این مرکز در پژوهش سال گذشته خود از طریق محمد حسن حسین پور از عربستان خواسته است تا پاکستان را قانع کند سطح مخالفت خود با حمایت نظامی عربستان از بلوچها ضد ایران را کاهش دهد.

این نظریه پرداز حامی گروه های تروریستی ضد ایرانی مدعی شده که در صورتی که چنین چالشی فراروی ایران قرار گیرد، غیر ممکن است که دولت ایران بتواند برای حفاظت از مساحت‌ها و مسافت های گسترده ای از اراضی خود کاری انجام دهد.

برخی تحلیلگران اعتقاد دارند که حضور 20 الی 30 میلیون شیعه از جمعیت 180 میلیونی پاکستان به عنوان عامل فشاری برای تصمیم گیری اسلام آباد به نفع ایران ارزیابی می‌شود. البته باید گفت که این تحلیل تحولات استراتژیک عمیق در موضع‌گیری های پاکستان از جمله گرایش این کشور به سمت ائتلاف با چین و روسیه را نیز نادیده گرفته است.

پاکستان از زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی مناسبات خوبی با آمریکا برقرار کرده بود، اما آمریکا طی سالهای گذشته روند ائتلاف‌های خود در آسیا را تغییر داد. واشنگتن در درجه اول، مناسبات خود با هند به عنوان دشمن سنتی پاکستان را تقویت کرد، چرا که به دنبال مهار چین بود. به همین علت بود که اسلام آباد بیش از پیش خود را به چین نزدیک کرده است که همواره به عنوان متحد مهم این کشور در جریان جنگ سرد مطرح بود. به عبارت دیگر پاکستان اهمیت استراتژیک خود برای آمریکا را از دست داده است و در عین حال برای چین از اهمیت راهبردی برخوردار شده است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی