به گزارش ایرنا، پمپئو در مصاحبه با روزنامه انگلیسی زبان «نشنال» چاپ امارات اظهار کرد: «قاسم سلیمانی باعث ایجاد مشکل در عراق و سوریه شده است و ما باید هزینه ها را برای وی و سازمان تحت فرماندهی اش بالا ببریم.»
وزیر امورخارجه آمریکا همچنین بدون اشاره به برنامه ریزی هفت ساله تسلیحاتی، اطلاعاتی و مالی واشنگتن و چند متحد خاورمیانه ای کاخ سفید از جمله عربستان برای تشکیل گروههای تروریستی مانند داعش و جبهه النصره در سوریه و فراهم کردن امکان حضور گسترده عوامل این گروهها در عراق، گفت: راه های زیاد (ضدایرانی) وجود دارد. نخست، ایجاد یک اپوزیسیون یکپارچه حائز اهمیت است. این یکی از دلایلی است که به خاطر آن به اینجا آمده ام. ما شرکای بزرگی درامارات داریم. سعودی ها وبحرینی ها شرکای بزرگ ما هستند.
وزیرخارجه آمریکا دراین مصاحبه درحالی با مداخله در امور منطقه ای خواهان خروج مستشاران نظامی ایران از سوریه شده که واشنگتن همچنان از گروههای مسلح و تروریستی ضدسوری حمایت می کند.
از سوی دیگر دولت سوریه با رد فشارهای آمریکا همکاری مستشاری نظامی با ایران را در چارچوب توافق دو کشور و غیرقابل لغو دانسته و روسیه هم بارها اعلام کرده همگرایی ضدتروریستی مسکو، تهران و دمشق همچنان ادامه خواهد یافت.
پمپئو با اشاره به برنامه های آمریکا برای وضع تحریم های ضدایرانی پس از خروج واشنگتن از برجام که نقض قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل را درپی داشت، اظهارکرد: ابزارهایی که ما به کار می بندیم، متفاوت است. این ابزارها غالبا دیپلماتیک است. شما شاهد تلاش هایی در مورد تحریم ها با مدیریت آمریکا هستید. این ابزاری اقتصادی است...ما آماده ایم از لحاظ نظامی نیز از منطقه دفاع کنیم.
وزیر امور خارجه آمریکا در مورد احتمال بسته شدن تنگه هرمز گفت: آمریکا به روشنی اعلام کرده است که اطمینان می دهد خطوط دریایی باز خواهد ماند. این جزو سیاست های قدیمی آمریکاست و آماده ایم اطمینان دهیم که این اتفاق خواهد افتاد.
پمپئو در خصوص تحولات یمن نیز خاطرنشان کرد: امیدوارم که در نهایت راه حلی سیاسی برای این مساله پیدا شود.سازمان ملل ومارتین گریفیتس فرستاده سازمان ملل درامور یمن سخت تلاش می کنند تا به راه حلی سیاسی دست پیدا کنند. اما درنهایت به تلاشی جهانی نیاز است.
وی در این باره که ایران علیه تحریم ها مقاومت کرده است، گفت:بسیاری از حمایت های ایران از گروهها در منطقه در سایه کاهش تحریم ها در پی امضای برجام رخ داد. آمریکا حالا از این توافق خارج شده است و تحریم ها بازگردانده می شود. یقین دارم که مجموعه تلاش های کشورهای عربی خلیج فارس، آمریکا و اروپایی ها سرانجام به نتایج خوبی خواهد رسید.
پمپئو موضوع «توافق جایگزین برای برجام» را نیز مطرح کرد. وی درباره مفاد احتمالی چنین توافقی گفت: اگر توافق دیگری وجود داشته باشد، کاملا متفاوت خواهدبود.زمان آن موقت نخواهدبود بلکه دائمی خواهد بود. چنین توافقی شامل یک رژیم راستی آزمایی خواهد بود که به قدر کافی تضمین خواهد کردکه سلاح های هسته ای به صورت مخفیانه تولید نشده یا مخفی نخواهد شد.نکته مهمتر دیگر آنکه، این توافق صرفا درمورد برنامه هسته ای نخواهد بود، بلکه در مورد برنامه فضایی نیز که پوششی برای تلاش های موشکی است، خواهد بود. چنین توافقی در مورد برنامه موشکی و رفتار مخرب آنها و تلاش جامعی خواهد بود تا ایران را متقاعد کند همان شیوه ای رفتار کند که ما از هر کشور دیگری می خواهیم آنگونه رفتار کند.
تحولات سوریه یکی دیگر از موضوعات مورد بحث در گفت وگوی پمپئو با نشنال بود. وی اظهار داشت: در رابطه با سوریه با طرف های زیادی از جمله با روس ها صحبت کرده ایم. ما و اسرائیلی ها به صراحت اعلام کرده ایم که حضور ایران در سوریه مناسب نیست و تحمل نخواهد شد. ما تلاش زیادی کرده ایم تا به راه حلی سیاسی برسیم که نه تنها هدف آمریکا برای شکست دادن داعش را تامین می کند بلکه باعث شود تا ایران را به این نتیجه برساند حضور در سوریه به نفع آنها نیست. دلیلی وجود ندارد که آنها در این کشور باشند. ما و شرکایمان برنامه جامعی برای کاستن از آن فعالیت ها اجرا می کنیم.
پمپئو در پاسخ به این سوال که آیا آمریکا همچنان خواستار کنار رفتن بشار اسد از قدرت است، اظهار داشت: اولین چیزی که آمریکا می خواهد این است که سطح خشونت کاهش پیدا کند... تصمیمات سیاسی و قانون اساسی سوریه توسط مردم سوریه ارائه خواهد شد.
«نزدیک شدن قطر به ایران» یکی دیگر از محورهای مصاحبه نشنال با پمپئو بود. وی «امیدوارم که کشورهای عربی خلیج فارس نزاع خود را از طریق گفت وگو حل کنند» اظهار داشت: ما می دانیم که این مناقشه ها ایران را تقویت می کند.