به گزارش ایسنا، ژورژیک آبراهامیان نماینده ارامنه در مجلس شورای اسلامی اظهارکرد: ریشههای ایثار و دگر خواهی را باید در تاریخ بررسی کرد چرا که این ارزش انسانی در تاریخ با دین همنشین شده و جایگاه ویژهای در فرهنگ پیدا کرده است.
وی با ذاتی خواندن روح ایثارگری در زندگی مردم، گفت: ازخودگذشتگی، هنجار شناخته شدهای است که هم بخش تاریخی دارد و هم بخش تربیتی؛ برای همین است که با زندگی مردم عجین شده و پایانی برای آن تصور نمیشود.
آبراهامیان با اعلام اینکه مسیحیت هم همانند سایر ادیان توحیدی روی کردار نیک تمرکز دارد، گفت: یکی از اصلیترین تعلیماتی که دین مسیحیت برای مردم دارد در خصوص نیکوکاری و فداکاری است که انسان خود را موظف به تزکیه روح بداند.
وی در خصوص نقش رسانهها در ترویج فرهنگ دگرخواهی گفت: رسانهها همین که ارزشهای ایثارگری را در جامعه تحریف نکنند خود کار بزرگی انجام دادهاند. در طول تاریخ نمونههای بسیاری از نوعدوستی و مهرورزی وجود دارد که اگر آنها را در جامعه نشر دهیم میتوانیم به زنده ماندن این هنجار امیدوار باشیم. برای اینکه بتوانیم رفتارهای مهرورزانه و نیکوکاری را دربین مردم نشر دهیم باید جامعه را از هر لحاظ به شرایط عادی بازگردانیم تا مردم با میل و رغبت به سمت این فرهنگ حرکت کنند.
وی مشکلات شهرنشینی را یکی از اصلیترین دلایل کمرنگ شدن ایثارگری خواند و ادامه داد: زندگی شهرنشینی مشکلاتی را هم به همراه دارد که میتوان به افسردگی، خشونت و کنارهگیری از دیگران اشاره کرد که همین چالشها موجب میشود مردم از فداکاری و دگرخواهی فاصله بگیرند.
آبراهامیان منصف بودن را یکی از راههای مهم ترویج نوعدوستی در جامعه برشمرد و گفت: رسانهها باید با تبلیغ فرهنگ نیکوکاری مردم را به مهر و دوستی نزدیک کنند. ما در زندگی باید منصف باشیم؛ آنگاه میتوانیم بذر محبت و نیکی را در جامعه بکاریم و زشتی و پلیدی را از جامعه پاک کنیم.
نماینده ارامنه جنوب،برگزاری نخستین مراسم نشان و جایزه ایثار و رسانه را زمانی مفید دانست که این مراسم با کرامت انسانها همراه باشد و در ادامه گفت: برای بهتر برگزار شدن این مراسم باید به روح فداکاری در جامعه توجه شود. اگر جایزهای به فردی داده میشود باید با محبت و مهر خالصانه شکل بگیرد تا آن فرد نیکوکار هم بتواند با نوعدوستی و مهرانگی به مردم خدمت کند.