سید علی اصغر رفاهی مدیرکل پیشگیریهای مردمی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در گفتوگو با خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان درخصوص سامانه سجام و عملکرد این سامانه اظهار کرد: یکی از برنامههای خوب اداره کل پیشگیریهای مردمی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه استفاده کردن از ظرفیت شهروندان در قالب دیده بانان یا ناظران پیشگیری با استفاده از سامانه سجام است.
وی گفت: سامانه سجام مخفف سامانه جامع اطلاعات مردمی است، یعنی شهروندان ما هر معضل و مشکلی را که در محله یا شهر خود مشاهده میکنند و به اصطلاح واقف به آن معضل و مشکل هستند، اگر آن را از طریق این سامانه به این آدرس sajam.adliran.ir برای ما بفرستند، ما هم اقدامات لازم را برای پیشگیری از آن اقدام که منجر به جرم یا آسیب بزرگتر بشود را انجام خواهیم داد.
این مستشار قضایی تصریح کرد: مثال بارز و استفاده خوبی که از این سامانه میتوان ذکر کرد این است که مثلا امروز کشور ما که با کم آبی زیادی مواجه است. طبیعتا هرکس به سهم خود باید صیانت از منابع آب را مدنظر داشته باشد؛ لذا یکی از اقدامات مناسب پیشگیری در راستای صیانت از منابع آب درخصوص حفر چاههای غیرمجاز است.
رفاهی بیان کرد: همانگونه که میدانید در بسیاری از نقاط کشور چاههایی وجود دارند که پروانه و مجوز حفر ندارند و به صورت غیرمجاز ایجاد شده اند. این قبیل چاهها به منابع زیرزمینی ما لطمه میزنند.
مدیرکل پیشگیریهای مردمی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه بیان کرد: اگر اهالی محل که اشراف به منطقه دارند و میدانند چنین چاههایی وجود دارد که تعدادشان هم در بعضی از نقاط کم نیست بیایند و در سامانه ثبت سجام نام کرده و به عنوان ناظر پیشگیری این موضوع را مستندسازی کرده و در سامانه منعکس کنند ما بدون اینکه هویتشان افشا شود آن گزارش را به قید فوریت پیگیری میکنیم.
این مقام قضایی تصریح کرد: ما پس از دریافت گزارش مردمی بلافاصله آن گزارش را به بالاترین مقامات قضایی و اجرایی مرکز، همچنین در سطح استان به بالاترین مقام قضایی و اجرایی استان و در سطح شهرستانها هم به بالاترین مقام قضایی و اجرایی شهرستان ارسال میکنیم.
وی خاطرنشان کرد: نهایتاً پس از ارسال گزارش، شروع به پیگیری و مطالبهگری میکنیم که آن موضوع حتی المقدور بدون تشکیل پرونده قضایی مرتفع شود.
رفاهی عنوان کرد: یقین داریم که اگر مردم شریف و متدین بحث نظارت را به دست گیرند و بحث نظارت غیرمتمرکز از این طریق عملی شود و به عبارت دقیقتر مسئولیت اجتماعی مردم بالا رود قطعا میتوانیم بسیاری از مشکلات جامعه را حل کنیم. اگر این کار با کمک مردم عملیاتی شود قطعا هم جرائم و آسیبهای اجتماعی کاهش پیدا میکند و ما هم کاهش ورودی پرونده به دستگاه قضایی را شاهد خواهیم بود.