برترین ها - ترجمه از محمد کاملان: صنعت موبایل رشد سریعی دارد و گوشیهایی که هر سال معرفی میشوند نسبت به مدلهای سال قبل خود پیشرفتهای زیادی را تجربه کردهاند. در این بین سال 2018 از سالهای پرتغییرات در صنعت موبایل بود و بهینهسازیهای مختلفی را در گوشیها شاهد بودیم. به همین دلیل قصد داریم اکنون که به نیمه سال 2018 رسیدهایم توقف کوتاهی داشته باشیم و نگاهی به دنیای موبایل در 6 ماهی که گذشت بیاندازیم.
طراحی و ساختار
ابعاد و طراحی گوشی: در سال 2017 نسبت تصویر 18:9 و 19:5:9 در گوشیهای تراز اول رواج پیدا کرد تا قد و قامت گوشیها به صورت میانگین چیزی حدود 3.65 میلیمتر بلندتر شود، این گوشیها به در عرض نیز به مقدار بسیار کمی کمی عریضتر شدند. در نتیجه در نیمه اول سال 2018 بلند بودن قد گوشیها به امری طبیعی تبدیل شد و یک بار دیگر شاهد بلندتر شدن گوشیها نیز تا حدود 1.54 میلیمتر بودیم.
سال 2017 شرکتهای سازنده گوشیهای هوشمند تلاش زیادی برای باریکتر کردن پرچمداران خود به خرج دادند اما این داستان در نیمه سال 2018 تکرار نشد و ضخامت گوشیهای پرچمدار 2018 حدود 0.47 میلیمتر بیشتر شده است. دلیل این امر را میتوان قرار دو طرف گوشی را در لایهای از شیشه دانست.
از طرف دیگر گوشیهایی که تاکنون در سال 2018 معرفی شدهاند وزن گرفتهاند و حدود 5.6 گرم وزن این گوشیها نسبت به مدلهای 2017 بیشتر شده است، این امر را نیز میتوان به دلیل حضور شیشه در بدنه گوشیهای پرچمدار 2018 دانست. وزن شیشه نسبت به آلومینیوم و پلاستیک که در بدنه گوشیهای هوشمند استفاده میشد بیشتر است. افزایش ظرفیت باتری گوشیهای جدید را نیز میتوان یکی دیگر از دلایلی دانست که ضخیم و سنگینتر شدن گوشیهای پرچمدار 2018 را به دنبال داشته است.
موادی که در ساخت گوشی استفاده میشود: جالب است بدانید در یک سوم از گوشیهایی که تاکنون در سال 2018 عرضه شدهاند شاهد حضور شیشه در پشت و جلو آنها هستیم. بدون شک در نظر داشتن اصول زیباشناختی را میتوان یکی از دلایل حضور شیشه در بدنه گوشیهای جدید دانست، از طرف دیگر شیشه فرآیند تعبیه کردن تجهیزات RF را سادهتر میکند و باعث حذف خطوط آنتن در پشت گوشی میشود. از طرف دیگر از آنجایی که شیشه چگالی بیشتری دارد سیگنالهای LTE، وایفای و بلوتوث را ضعیف میکند.
جالبتر اینکه از بین تمامی گوشیهای 2018 که در آنها از شیشه استفاده شده است تنها 22 درصد از قابلیت شارژ وایرلس بهره گرفتهاند.
رنگبندی گوشیها: شرکتهای سازنده گوشی تاکنون در سال 2018 به لحاظ رنگبندی در گوشیهای خود خوشسلیقگی زیادی نشان ندادهاند و رنگبندی گوشیها تغییر چندانی نسبت به سالهای گذشته ندارد.
کماکان رنگ مشکلی غالبترین رنگ در گوشیهای هوشمند تراز اول امروزی است و رنگهای آبی، زرد، قرمز، نقرهای، خاکستری، رزگلد، سفید، صورتی، سبز، بنفش و مسی را میتوان از دیگر رنگهایی دانست که سلاطین موبایل برای گوشیهای تراز اول خود در سال 2018 انتخاب کردهاند.
صفحهنمایش گوشیها
از آنجایی که صفحهنمایش نقش واسط میان گوشی و کاربر را ایفا میکند، شرکتهای سازنده موبایل همیشه تمرکز ویژهای بر روی افزایش کیفیت و طراحی صفحهنمایش در گوشیهای خود داشتهاند. به همین دلیل در سال 2018 با گوشیهایی طرف هستیم که قد و قامت صفحهنمایش آنها بلندتر شده است و میانگین ابعاد صفحهنمایش این گوشیها نیز چیزی حدود 5.8 اینچ است.
صفحه نمایش این گوشیها به لحاظ تراکم پیکسل نیز پیشرفت زیادی داشته است و به صورت میانگین تراکم پیکسلهای صفحهنمایش گوشیهای جدید 2018 چیزی حدود 369 پیکسل در هر اینچ است. با توجه به اینکه تراکم بیشتر از 300 پیکسل در صفحهنمایش باعث عدم رویت پیکسلها میشود میتوان گفت در گوشیهای تراز اول 2018 با صفحهنمایشهایی طرف هستیم که پیکسلها در این صفحهنمایشها قابل تشخیص نیستند.
ازطرف دیگر پنلهای صفحهنمایش گوشیهای 2018 شاهد تغییر مهمی در طراحی نیز بودهاند و این تغییر چیزی نیست جز بریدگی قسمت بالای صفحهنمایش برای قرار دادن بلندگو و دوربین سلفی. این طراحی که اولین بار آنرا در گوشی اسنشیال فون شاهد بودیم به سرعت در سایر گوشیها نیز استفاده شد و تا این روزها بیشتر گوشیهای پرچمدار 2018 را با بریدگی قسمت بالای صفحهنمایش شاهد باشیم.
صدا در گوشیها
یکی دو سالی است که برخی از سلاطین موبایل حضور جک 3.5 میلیمتری هدفون را در گوشیهای پرچمدار خود کنار گذاشتهاند به همین دلیل در حین معرفی یک گوشی جدید باید نگران بود و نبود این جک محبوب و قدیمی باشیم.
خوشبختانه تولیدکنندگان گوشیهای هوشمند در سال 2018 تاکنون روی خوشی به جک 3.5 میلیمتری هدفون نشان دادهاند و حدود 87 درصد از این گوشیها به جک هدفون 35. میلیمتری مجهز هستند. طیف وسیعی از گوشیهای میانرده در سال 2018 نیز از این جک هدفون بهره گرفتهاند اما در بیشتر این گوشیها خبری از بلندگوهای استریو نیست.
باتری و شارژ گوشی
اوضاع گوشیهای هوشمندی که تاکنون در 2018 عرضه شدهاند به لحاظ ظرفیت باتری مطلوب بوده و میانگین ظرفیت باتری این گوشیها چیزی معادل 3422 میلیآمپر ساعت است. به لحاظ مدت زمان روشن بودن نیز گوشیهای 2018 تاکنون پیشرفت بهترین نسبت به گوشیهای 2017 داشتهاند و 82 ساعت زمان روشن بودن را میتوان برای گوشیهایی که تاکنو در 2018 معرفی شدهاند رکورد گرفت.
میزان 50 درصد از این گوشیها به قابلیت شارژ سریع مجهز هستند و تنها 10 درصد از گوشیهای 2018 از ویژگی شارژ وایرلس بهره میگیرند.
درگاه یواسبی
سازندگان گوشیهای هوشمند در حال مهاجرت از درگاه USB به USB-C هستند، اما پورت محبوب میکرو یواسبی را همچنان در 60 درصد از گوشیهایی که تاکنون در سال 2018 معرفی شدهاند شاهد هستیم. پورت USB-C حدود 30 درصد از سهم گوشیهای 2018 را در اختیار دارد و پورت USB3-C تنها در 11 درصد از گوشیهای 2018 حضور پیدا کرده است.
تجهیزات تشخیص هویت بایومتریک
صفحهنمایش تمامصفحه در گوشیهای هوشمند 2018 باعث حذف سنسور تشخیص اثر انگشت از جلوی بیشتر این گوشیها شده است و تنها در 11 درصد از گوشیهای 2018 شاهد حضور سنسور تشخیص اثر انگشت در جلوی گوشی هستیم.
در نتیجه سنسور تشخیص اثر انگشت در بعضی از این گوشیها به زیر پنل صفحهنمایش مهاجرت کرده است. از طرف دیگر در گوشیهای اندرویدی شاهد فناوری تشخیص چهره برای باز کردن قفل گوشی نیز هستیم. این فناوری در اندروید در بیشتر مواقع امنیت بالایی ندارد اما اپل با معرفی فیسآیدی توانست فناوری تشخیص هویت کاربر از طریق چهره را دگرگون کند.
به همین دلیل سازندگان گوشیهای اندرویدی نیز یک بار دیگر از این قابلیت به عنوان روشی جدید برای باز کردن قفل گوشی استفاده کردهاند تا در گوشیهایی که تاکنون در 2018 تولید شدهاند شاهد رشد 5 درصدی تعبیه شدن قابلیت تشخیص چهره باشیم. انتظار میرود این آمار در سالهای آینده رشد چشمگیری داشته باشد.
دوربین پشت گوشی
انصافاً باید اعتراف کرد کیفت دوربین برای خیلی از کاربران حرف اول را میزند و در حین خرید گوشی به دنبال محصولی هستند که بهترین دوربین را داشته باشد. این امر باعث شد تا حضور دوربین دوگانه در گوشیهایی که تاکنون در 2018 معرفی شدهاند به میزان 55 درصد افزایش داشته باشد. از طرف دیگر در حال حاضر تنها 1 درصد از این گوشیها به دوربین سهگانه مجهز هستند اما انتظار میرود دوربین سهگانه در گوشیهای آینده حضور بیشتری داشته باشد.
متأسفانه ویژگیهای ثبات نوری یا دیجیتالی تصویر در دوربین گوشیهای 2018 پیشرفت زیادی نداشته است و تنها 28 درصد از این گوشیها به این ویژگی مجهز هستند.
اگر به بحثهای فنی دوربین گوشی علاقه داشته باشید حتماً به خوبی میدانید که سنسور گوشیها به میزان مگاپیکسل بالایی دست پیدا کردهاند و مانند گذشته شاهد افزایش مگاپیکسل سنسور گوشی نیستم، در عوض شرکتهای سازنده تمرکز بیشتر به استفاده از چند سنسور در دوربین برای جذب بیشتر نور و تشخیص دقیق عمق تصویر دارند. به همین دلیل میانگین مگاپیکسل حاضر در دوربین گوشیهای هوشمندی که تاکنون در سال 2018 تولید شدهاند چیزی معادل با 14.5 مگاپیکسل است.
قابلیت فیلمبرداری با کیفیت 4K نیز یکی دیگر از ویژگیهایی است که 40 درصد از گوشیهای میانرده سال 2018 از آن بهره میبرند. فیلمبرداری سوپر اسلوموشن با سرعت 960 فریم در ثانیه نیز سلانهسلانه راه خود را به گوشیهای هوشمند بیشتری پیدا کرده است و در 6 درصد از گوشیهایی که تاکنون در 2018 عرضه شدهاند شاهد حضور این ویژگی هستیم.
دوربین سلفی
گوشیهای هوشمند تراز اول در نیمه سال 2018 شاهد ارتقا دوربین سلفی بودهاند و در بیشتر این گوشیها شاهد ترکیب دوربین دوگانه و ویژگی ثابت نوری یا الکترونیک تصویر هستیم.
دوربین گوشیهای سلفی که در این چند ماهه اخیر معرفی شدهاند به لحاظ مگاپیکسل پیشرفت زیادی داشتهاند و به صورت میانگین 11 مگاپیکسل را در دوربین سلفی این گوشیها شاهد هستیم.
سیستمعامل اندروید
چیزی حدود 15 درصد از گوشیهای هوشمندی که تاکنون در 2018 عرضه شدهاند از سیستمعامل قدیمی اندروید 7.1 بهره میبرند و 20 درصد از این گوشیها به سیستمعامل قدیمیتر اندروید 7 مجهز هستند. اندروید 8 نیز در 35 درصد از این گوشیها حضور دارد و اندروید 8.1 بهعنوان جدیدترین نسخه سیستمعامل اندروید در 29 درصد از گوشیها تعبیه شده است.
رم و فضای ذخیرهسازی
گوشیهای هوشمندی که در چند ماه اخیر عرضه شدهاند نیز همانند مدلهای قبلی خود به لحاظ رم و فضای ذخیرهسازی بهینهسازیهایی را شاهد بودهاند و این روزها حتی گوشیهایی را شاهد هستیم که 8 گیگابایت رم دارند. از طرف دیگر تمایل شرکتهای تولید کننده گوشیهای هوشمند را برای عدم پشتیبانی از کارت حافظه میکرو اسدی شاهد هستیم و این شرکتها به تعبیه کردن حافظه داخلی تمرکز نشان میدهند.
پردازنده و عملکرد گوشی
اسنپدراگون بازار تراشههای گوشیهایی که در نیمه سال 2018 معرفی شدهاند را با میزان 65 درصد در اختیار داشته است و مدیاتک سهم 23 درصدی از این بازار را از آن خود کرده است. تراشه HiSilicon تنها 5 درصد در این بازار سهم داشته و پردازنده اگزینوس که ساخت دست سامسونگ است 7 درصد از بازار پردازندههای حاضر در گوشیهای 2018 را در اختیار داشته است.
در حال حاضر نتایج بنچمارک بعضی از گوشیهای تراز اولی که در نیمه اول 2018 عرضه شدهاند منتشر نشده و در نتیجه نمیتوان جمعبندی درستی در خصوص کارآیی این گوشیها داشت اما آمار و ارقام حکایت از بهینهتر شدن عملکرد گوشیهای 2018 نسبت به 2017 حکایت دارد.
قیمت
انصافاً باید اعتراف کرد قیمت یکی از اهرمهای مهم در انتخاب و خرید گوشی بهحساب میآید و گوشیهایی که در سال 2018 تاکنون معرفی شدهاند به صورت میانگین چیزی حدود 354 یورو قیمت دارند که کاهش قیمت در میانگین گوشیها را به دلیل حضور بیشتر گوشیهای میانرده در بازار ذکر کرد.
در پایان پیشنهاد میکنیم اگر شما هم گوشیهای معرفی شده از جانب شرکتهای مختلف را دنبال میکنید و نقطهنظر جالبی در این زمینه در ذهن شماست، در قسمت نظرات ما را در جریان دیدگاههای خود قرار دهید.