به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان، جعفر بدری رئیس کل دادگستری استان لرستان در اولین جلسه مشترک کمیته حمایت قضایی از سرمایه گذاری بخش خصوصی و دولتی گفت: اقتصاد مقاومتی نیازمند شاخصهایی همچون استفاده از استعدادهای شرکتهای دانش بنیان، بهرهگیری از سرمایه معنوی و علمی جوانان و متخصصان، استفاده از نیروی انسانی کارآمد و تحصیل کرده، بهرهبرداری از قدرت رسانهها در ترویج سبک زندگی ایدهآل، برنامهریزی مدیران جهت تحقق استقلال اقتصادی، جلوگیری از پدیده فساد و رانت در تمامی سطوح، تعاملات دیپلماسی اقتصادی، مردمی کردن عرصه اقتصاد و به میدان آوردن مردم در تحرک اقتصادی کشور است.
بدری خاطر نشان کرد: بزرگترین تهدید برای سرمایه گذاران مطالبات بانکی است. قطعا هرگاه بانکها در وصول تسهیلات خود با سرمایه گذاران همکاری بیشتری داشته اند شاهد اتفاقات خوبی بودهایم و برعکس هرگاه بانکها فشار بیشتری بر سرمایه گذاران وارد کرده اند علاوه بر توقف چرخ اقتصاد در آن بخش، شاهد افزایش پروندههای بانکی در محاکم قضایی بوده ایم و این مهم بر حجم کاری دستگاه قضایی افزوده است.
وی درباره دلایل عمده ورشکستگی اقتصادی اظهار کرد: ورشکستگی دارای دلایل و عوامل بسیاری از جمله، فقدان سرمایه، بالارفتن هزینهها، عدم برنامهریزی صحیح، فرسودگی تجهیزات، نبود بازار مصرف، نیروی انسانی کم تجربه، عدم دقت کافی در احراز شرایط لازم برای تأسیس شرکتها از جانب مراجع ذیربط و از همه مهمتر تخصیص وامهای بانکی با سود بالا و عدم توان شرکتها در پرداخت اقساط به دلیل نوسانات بازار و نبود بازه تنفس در پرداخت تسهیلات است.
بدری ادامه داد: تبعیض در پرداخت تسهیلات کلان بانکی نیز موجب دلسردی صنایع کوچک شده و واردات بی رویه کالاهای ارزان و بی کیفیت خارجی، نظام اقتصادی را با چالشهای فراوانی روبرو ساخته است.
رئیس شورای قضایی استان لرستان تصریح کرد: ضربههای اقتصادی که در قالب ورشکستکی بر پیکر اقتصاد کشور وارد میشود موجب بیکاری، سردرگمی، فراهم شدن فضای ارتکاب جرم، بدهی های کمرشکن و.. در بین تجار، بازاریان و کارگران زحمتکش شده است.
وی اضافه کرد: سوء مدیریت در برنامههای اقتصادی و عدم استفاده از برنامههای هدفمند اقتصادی، بازار کنونی را به رکود کشانده است و پدیده نامطلوب ورشکستگی محصول این روند نامطلوب است، علت مهم دیگر آن واردات بی رویه و افراط گونه کالاهای خارجی است.
بدری افزود: در محاکم قضایی در صدور احکام، قضات باید دقت بیشتری در خصوص شیوه طرح دعوا و شیوه انجام تحقیقات و صدور حکم صورت دهند و حتی الامکان با مواردی که به وسیله قانون تجارت میتوان از سرمایه گذاران حمایت کرد، مساعدت کنند.
رئیس کل دادگستری استان لرستان یادآور شد: هرچند ورشکستگی عوامل داخلی و خارجی فراوانی دارد لیکن در لرستان مساعدت و حمایت قضایی مجموعه قضایی لرستان و برگزاری جلسات تعاملات بین بانکها و شرکتها در قالب کمیته حمایت از سرمایهگذاری با همکاری اتاق خرّم آباد، کمک شایانی به اقتصاد مقاومتی کرده است.
وی تاکید کرد: حمایت عملی از تولیدات با کیفیت داخلی و معرفی برندهای استاندارد توسط اداره استاندارد با کمک رسانههای ارتباط جمعی قطعا هم راستا با روند اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال است.
بدری ادامه داد: کشور ایران کشور ثروتمندی است لیکن علم و هنر " مدیریت " در عرصه اقتصاد و استفاده از دانش آموختگان جویای کار در بخشهای کشاورزی، صنعت و خدمات میتواند نوید آینده ای بهتر را برای مردم شریف ایران داشته باشد.
این مقام قضایی بیان کرد: ایجاد اشتغال دغدغه مقام معظم رهبری است، مدیران هوشیار باشند، ولایتمداری صرف گفتن الفاظ نیست. در عمل باید منویات راهگشای ولی امر مسلمین را محقق کرد. اینگونه است که کشور ایران سربلند میشود.