ماهان شبکه ایرانیان

بیانیه موگرینی و وزرای خارجه سه کشور اروپایی: تحریم‌های آمریکا علیه ایران را مسدود می‌کنیم

اتحادیه اروپا روز دوشنبه اعلام کرد که قوانین مسدودساز این اتحادیه برای مقابله با تحریم های آمریکا علیه ایران از فردا(سه شنبه) اجرایی می شود.

بیانیه موگرینی و وزرای خارجه سه کشور اروپایی: تحریم‌های آمریکا علیه ایران را مسدود می‌کنیم

به گزارش الف به نقل از خبرگزاری ها، فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بیانیه ای مشترک با وزرای خارجه فرانسه، آلمان و انگلیس این مسئله را مطرح کرد.

در این بیانیه اعلام شده است که نسخه به روز شده قوانین مسدودساز تحریمی اتحادیه اروپا از فردا برای مقابله با تحریم های آمریکا علیه ایران، اجرایی می شوند.

اتحادیه اروپا در بیانیه خود افزوده است: ماعمیقا در مورد اعمال تحریم های آمریکا علیه ایران به دنبال خروج واشنگتن از توافق هسته ای ابراز تاسف می کنیم.برنامه جامع اقدام مشترک(برجام) در حال عمل کردن و رسیدن به اهدافش از جمله تضمین اینکه برنامه هسته ای ایران همچنان منحصرا صلح آمیز باقی می ماند، است. 

این بیانیه می افزاید:برجام عنصری کلیدی درمعماری منع اشاعه هسته ای درجهان، توافقی سرنوشت ساز برای امنیت اروپا و منطقه و کل جهان محسوب می شود. ما انتظار داریم که ایران همچنان به طور کامل به تمامی تعهداتش در قبال توافق هسته ای عمل کند. 

بنابراین بیانیه، لغو تحریم های مربوط به امور هسته ای بخش ضروری توافق هسته ای با ایران است.هدف از لغو این تحریم ها تاثیر مثبت بر نه تنها روابط اقتصادی و تجاری با ایران بلکه مهمتر از آن تاثیر مثبت بر زندگی مردم ایران بوده است. 

در این بیانیه آمده است: ما مصمم به حفاظت ازفعالان اقتصادی اروپایی که تجارت قانونی با ایران دارند، براساس قوانین اتحادیه اروپا و در هماهنگی با قطعنامه 2231شورای امنیت سازمان ملل هستیم.به همین دلیل از روز 7 اوت (16 مرداد) نسخه به روز شده قوانین مسدودساز تحریمی اتحادیه اروپا برای مقابله با تحریم های آمریکا علیه ایران، اجرایی می شوند تا از شرکت هایی اروپایی که تجارت قانونی با ایران دارند در برابر تاثیرات تحریم های امریکا حفاظت شود. 

در ادامه این بیانیه عنوان شده است:اعضای باقی مانده برجام متعهد به فعالیت در راستای حفظ کانال های مالی موثر با ایران و ادامه صادرات نفت وگاز ایران بوده اند.دراین راستا فعالیتهای ما ادامه خواهد داشت که از جمله آن همکاری با کشورهای ثالث علاقمند به حمایت از برجام و حفظ روابط اقتصادی باایران است. این اقدامات ظرف هفته های آتی درسطوح وزرا افزایش و مورد بررسی قرار خواهد گرفت.حفظ توافق هسته ای با ایران مسئله احترام به توافق نامه های بین المللی و همچنین مسئله امنیت جهانی است.

کمیسیون اروپا چندی پیش در بیانیه ای اعلام کرد: قانون انسداد پیروی شرکت های اتحادیه اروپا را از تحریم های فرامرزی آمریکا ممنوع ساخته و شرکت ها را مجاز می شمارد تا زیان های ناشی از این تحریم ها را از عامل آن دریافت نمایند. بر اساس این قانون، آراء ناشی از داوری های خارج از اتحادیه اروپا که بر اساس تحریم های آمریکا صادر شده باشند، ملغی می شوند.

پیش از این وزارت اقتصاد آلمان نیز با انتشار بیانیه ای اعلام کردکه این کشور کماکان با واشنگتن مذاکره می کند تا معافیت های شرکت های آلمانی از تحریم های ایران را اخذ نماید. این وزارتخانه دربیانیه خود تصریح کرد:ضمانت صادرات و ضمانت سرمایه گذاری وزارت اقتصاد فدرال آلمان کماکان برای شرکت های فعال در ایران موجود است.

قانون مسدودساز چیست؟

اتحادیه اروپا اولین بار در سال 1996 با هدف مقابله با آثار فراسرزمینی تحریم‌های یکجانبه آمریکا، قوانین مسدودساز تحریمی را تدوین کرد. این قوانین شرکت‌های اروپایی را از تبعیت از تحریم‌های یکجانبه آمریکا بازداشته و این امکان را به آن‌ها می‌دهد که با شکایت از ایالات متحده یا افرادی که به واسطه تحریم بر آن‌ها خسارت تحمیل کرده‌اند، غرامت دریافت کنند.

قوانین مسدودساز شرکت‌های کشورهای عضو اتحادیه اروپا را ملزم می‌کند ظرف 30 روز پس از آنکه به واسطه آثار فراسرزمینی تحریم‌های اتحادیه اروپا متحمل خسارت شدند، شورای اروپا را در جریان قرار دهند. شرکت‌های اروپایی همچنین از رعایت آثار فراسرزمینی تحریم‌های مشمول قوانین مسدودساز، منع شده‌اند. علاوه بر این، این قوانین احکام دادگاه‌های خارجی که بر اساس آثار فراسرزمینی تحریم‌های آمریکا وضع شده باشند را در اتحادیه اروپا بی‌اثر می‌کند. 

پس از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای با ایران، سران اتحادیه اروپا روز 16 می (26 اردیبهشت) با به روزرسانی قوانین مسدودساز موافقت کرده و شورای اروپا را موظف کردند که تحریم‌های مرتبط با هسته‌ای یکجانبه آمریکا علیه ایران را به فهرست تحریم‌های مشمول قوانین مسدودساز بیافزاید. شورای اروپا روز 6 ژوئن (16 خرداد) رسما این روند را آغاز کرد.

در فرآیند به روزرسانی این قوانین، شورای امور خارجی اروپا و پارلمان اروپا هم حق اظهار نظر دارند و می‌توانند با این کار مخالفت کنند. این دو نهاد تا روز 7 آگوست (16 مرداد)، یعنی دو ماه پس از آغاز رسمی فرآیند به روزرسانی، برای اعلام مخالفت با این اقدام فرصت دارند. شورای اروپا ماه گذشته رسما عدم مخالفت خود را با به روز رسانی قوانین مسدودساز اعلام کرد. فردا با عدم اعلام مخالفت پارلمان اروپا با این اقدام، قوانین مسدودساز رسما اجرایی خواهند شد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی