به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان به نقل از سی ان ان، چین میگوید که نخستین پرتابگر مافوق صوت خود را با موفقیت آزمایش کرده است. این گام بزرگ چین در فناوری هوافضا میتواند فشار مضاعفی بر ارتش آمریکا وارد کند.
آکادمی علوم فضایی چین روز سه شنبه در پایگاه اینترنتی خود گزارشی مبنی بر آزمایش پرتابگر جدید مافوق صوت با نام استار اسکای 2 را منتشر کرد.
بر اساس این گزارش، این پرتابگر با قابلیت حمل موشکهای هستهای سرعتی شش برابر سرعت صوت دارد؛ این یعنی طی مسیر تا آمریکا تنها در حدود 30 دقیقه. این گزارش حاکی است که با تکمیل این پرتابگر با قابلیت حمل کلاهکها و موشکهای هستهای، چین میتواند در سامانهها و سپرهای موشکی دفاعی نیز نفوذ کند.
چین آزمایش روز جمعه که در شمال این کشور انجام شد را اقدامی موفق و راهبردی توصیف کرده که آینده مقتدرانه تری را برای نیروی هوایی رقم خواهد زد.
آکادمی علوم فضایی چین تصاویری از این آزمایش را در رسانههای اجتماعی نیز منتشر کرده است. بر اساس گزارشها و تصاویری منتشر شده، این پرتابگر با چند راکت به هوا پرتاب و سپس از آنها جدا شده و به هدف اصلی برخورد کرده است.
روزنامه استاندارد نیز پیش بینی کرد چین نزدیک به 5 سال زمان برای تسلیحاتی کردن این پرتابگر نیاز دارد.
ارتشهای سراسر جهان در تلاشند تا سلاحهای مافوق صوت خود را ارتقا دهند. در سال 2015 نیروی هوایی آمریکا اعلام کرد تا سال 2023 یک سلاح مافوق صوت را رونمایی خواهد خواهد کرد. روسیه در سال جاری اعلام کرد که اولین پرتابگر مافوق صوت را با موفقیت آزمایش کرده و فیلمهای این آزمایش را در ماه جولای منتشر کرد.
آمریکا سالهاست که پرتابگرهای بدون سرنشین مافوق صوت را آزمایش میکند، اما ادعای جدید چین همانطور که ژنرال جان هیتن فرماندهی نیروهای راهبردی و هستهای آمریکا در اوایل سال جاری اعلام کرد، میتواند فشار بیشتری بر آمریکا وارد کند.
هیتن در ماه مارس به سی ان ان گفت: «چین تواناییهای مافوق صوت خود را آزمایش کرده است. روسیه نیز آزمایش کرده است. ما هم دارای قابلیتهای مافوق صوت هستیم. ما در مقابل تهدیدات مافوق صوت نیاز به این قابلیتها داریم.»
به گفته موسسه نیروی دریایی آمریکا، رابرت ورک معاون وزیر دفاع سابق آمریکا در ماه ژوئن هشدار داد آمریکا در معرض از دست دادن انحصار تکنولوژیهای نظامی خود است.
وی در یک سخنرانی با اشاره به افزایش هزینههای دفاعی چین که منجر به پیشرفت قابل توجه این کشور در جنگهای الکترونیک، اطلاعاتی و تسلیحات مافوق صوت شده، گفت: «این مسابقهای است که ما باید پیروز آن باشیم.»