به گزارش ایسنا، مجموعه شعر طنز «مشکل حکایتیست» از محمد صالحی آرام در 118 صفحه با شمارگان 330 نسخه و قیمت 13 هزار تومان در نشر مروارید منتشر شده است.
محمد صالحی آرام متولد 1317 در شهر همدان است. سال 1336 سرآغاز فعالیت مطبوعاتی در روزنامه اطلاعات تا سال 1392 است. او همکاری با مجله اطلاعات هفتگی(صفحه نمکدون)، نشریه فکاهی کشکیات ضمیمه مجله تهران مصور، نگارش صفحه زیر آسمان کبود و ستون طنز «قابل عرض» روزنامه اطلاعات، مجله فکاهیون» (64-67)، همکاری غیرمستمر و غیرموظف با مجله گلآقا و .. را در کارنامه خود دارد. از دیگر آثار صالحی آرام میتوان به «شکل دگر خندیدن» و «همچون شرر خندیدن» اشاره کرد.
نمونه شعری از از کتاب که در پشت جلد آمده است: پونه از مار شکایت میکرد:
ز چه این موذی بدشکل شریر
از من (پونه) بدش میآید؟
«نسترن» درددل پونه شنید
گفت: ای پونه، عزیزم،
تبریک
مار اگر از تو و از عطر تنت بیزار است،
او خودش بیمار است؛
شاد باید باشی،
که توئی «پونه» و خصمت «مار» است.
همچنین رمان «پنهانی» نوشته نسترن خالصی در 197 صفحه با شمارگان 550 نسخه و قیمت 24هزار تومان در نشر یادشده عرضه شده است.
در نوشته پشت جلد کتاب میخوانیم: زوج جوانی که درگیر فراز و فرودهای یک زندگی معمولی و کمحاشیه هستند، به ناگاه وارد یک ماجرای جنایی میشوند؛ ماجرایی که آنها را به شناخت جدید از یکدیگر میرساند و در نهایت قضاوت کردن را برای آن دو سخت میکند. در تب و تاب همین حوادث است که مرز عشق و نفرت باریکتر میشوند و هر کدام میفهمند که چقدر درست زیستن دشوار است.
تمام تغییرات زندگی، تمام تصمیمات نامعقول و حوادث بینظیر زمانی ایجاد میشوند که آگاهانه زندگی نمیکنی. آن زمانی که چشمانت را به روی بزرگی دنیا بستهای و فکر میکنی تنها انسانی هستی که گرفتار میشوی، افسرده میشوی و در رختخوابت غلت میزنی.
در همان شبهایی که سرگردانی را تجربه میکنی، در حال انجام یک کار بزرگ هستی؛ چیزی که بعدها تو را وا میدارد روی صندلی حصیری بزرگی بنشینی و داستان زندگیات را تعریف کنی.
دیگر کتاب چاپشده در نشر مروارید، «مبشران و یک نمایشنامه دیگر» نوشته اسواومیر مروژک با ترجمه غلامرضا صراف است که در 216 صفحه با شمارگان 250 نسخه و بهای 17 هزار تومان راهی بازار شده است.
اسواومیر مرژوک 29 ژوئن 1930 در لهستان به دنیا آمد و 15 اوت 2013 در نیس فرانسه درگذشت. داستاننویس، نمایشنامهنویس، طنزپرداز و کارتونیست بود. در 1963 به ایتالیا و فرانسه مهاجرت کرد و بعد در مکزیک سکنی گزید. در 1996 دوباره به لهستان برگشت و ساکن کراکوف شد. از آثار او میتوان به «تانگو»، «بر پهنه دریا»، «مهاجران» و «پرتره» اشاره کرد.
در نوشته پشت جلد کتاب عنوان شده است: به راستی این دو بازی مهجور و ناشناخته مروژک را چه میتوان نامید؟! تمثیل سیاسی؟ ابزورد؟ گروتسک؟ مروژسک؟!(به قیاس از پینترسک!)؛ یا همه اینها؟ یا یک کدامشان؟ یا هیچکدام؟
اما در این دو بازی مروژک هم اختراعی ذهنی صورت داده و هم ما مجموعه کار را به این شکل ندیده بودیم.
و به راستی هم که مروژک تمام مدت دارد با ما بازی میکند. اما برنده این بازی کیست؟