به گزارش خبرنگار مهر ششمین نمایشگاه نوشت افزار «ایران نوشت» امروز 23 مردادماه با حضور محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش، سعید حسینی مدیر عامل مجمع نوشت افزار، فاضل نظری مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، همسر شهید باغبانی و سیاح طاهری در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.
در افتتاحیه این نمایشگاه بطحایی وزیر آموزش و پرورش یاد شهدای کشور که جان خود را از دست داده اند را گرامی داشت و گفت: باید با قهرمان سازی از شهدایمان در کالای ایرانی یاد آنان را زنده نگه داریم. با توجه به گفته های جناب مازنی بحث اقتصاد در حوزه فرهنگی باید برای همه ما قابل تأمل باشد. زیرا گردش مالی و برآورد آن در این حوزه بسیار حائز اهمیت است.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به گردش مالی نوشت افزارها در کشور عنوان کرد: حدس می زنم رقمی بین 4 تا 6 هزار میلیارد گردش مالی اقلام لوازم التحریر را میان دانش آموزان داریم که از این رقم نباید به سادگی عبور کنیم. آموزش و پرورش باید خودش را مقید و مکلف این امر بداند که وارد عرصه نوشت افزار شود و با توجه به شعار سال «حمایت از کالای ایرانی» از تولیدات نوشت افزار حمایت کند زیرا باعث گسترش اشتغال زایی در جامعه خواهد شد.
وی افزود: بار فرهنگی برای وزارت آموزش و پرورش در این حوزه که حامل فرهنگی برای دانش آموزان است وجود دارد. باید ملاحظات تربیتی و فرهنگی در نوشت افزارها را رعایت کنیم که اگر رعایت نشود به این معنی است هرچه در حوزه پرورشی سعی کنیم و نشان دهیم که کشورما دارای قهرمان های بسیاری است فایده ندارد.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به نمادهای موجود بر روی لوازم التحریر تصریح کرد: نگاه مستمرو روزانه دانش آموز به عنوان نماد بر روی لوازم التحریر در ذهنشان باقی می ماند پس این نتیجه بار فرهنگی در مجلس بسیار اهمیت دارد و ما به عنوان آموزش و پرورش باید با مسئولیت زیادی وارد این عرصه شویم.
بطحایی یادآور شد: در سالهای آغازین انقلاب اسلامی استفاده از کالای خارجی ضد ارزش به حساب می آمد و استفاده از کالای ایرانی یک فضیلت بود اما به تدریج این امر تغییر کرد و در حال حاضر در جایگاهی هستیم که استفاده از کالاهای خارجی تبدیل به فضیلت شده است. باید به تدریج اصالت فرهنگی مبتنی بر زندگی ایرانی – اسلامی را برگردانیم.
وی خاطرنشان کرد: 14 میلیون دانش آموز در مدارس مشغول یادگیری هستند و 30 میلیون از جمعیت 80 میلیونی مستقیماً با آموزش و پرورش سر و کار دارند و این ضریب نفوذ بالایی است که می توانیم در این زمینه موثر باشیم. باید تا جایی که می توانیم اقلام ایرانی نوشت افزار را در بوفه های مدارس و فروشگاه های مرتبط با آن را گسترش دهیم.
وزیر آموزش و پرورش تأکید کرد: باید استفاده از کالاهای خارجی در مدارس ممنوع شود و اولیای دانش آموزان باید متوجه باشند که کالای ایرانی برای کودکانشان خریداری کنند. ما بر روی این ممنوعیت مصر هستیم.
وی گفت: تولید برنامه های آموزشی برای تغییر بچه ها با استفاده از آثار محصولات فرهنگی ایرانی باید صورت بگیرد. سامانه یکپارچه برای معرفی اقلام ایرانی و استاندارد ایجاد کنیم. نمایشگاه دائمی را در مناطق آموزش و پرورش داشته باشیم تا مردم دسترسی آسان به کالاهای ایرانی داشته باشند.
بطحائی بیان کرد: ما در رقابت ناجوانمردانه و شرایط نابرابری بین کالاهای خارجی ازلحاظ قیمت، کیفیت، کمیت هستیم. برای کاهش این فاصله و رقابت ناجوانمردانه باید نهادهای دولتی به کمک بیایند و فرصت بهتر به کالاهای ایرانی بدهیم تا بتوانیم گام بهتری دراین میان برداریم. زیرا استفاده از کالای ایرانی یک منفعت ملی است. به نوعی باید از رانت استفاده کنیم تا عرضه و تقاضای کالای ایرانی ایجاد شود.