ماهان شبکه ایرانیان

على بن مهزیار و دیدار با امام عصر (عج)

على بن مهزیار مى گوید: وقتى بالاى عقبه طائف رسیدم تا نماینده اى که از طرف امام عصر دنبال من آمده بود، مرا خدمت ایشان ببرد، وقتى جاى حضرت را نشان داد، گفت که این خیمه اى که وسط صحراست، مرکز زندگى ایشان است

على بن مهزیار و دیدار با امام عصر (عج)

على بن مهزیار و دیدن یار «1»

على بن مهزیار مى گوید: وقتى بالاى عقبه طائف رسیدم تا نماینده اى که از طرف امام عصر دنبال من آمده بود، مرا خدمت ایشان ببرد، وقتى جاى حضرت را نشان داد، گفت که این خیمه اى که وسط صحراست، مرکز زندگى ایشان است.
بعد رو به سوى من کرد و گفت: این جا جاى پرهیزکاران است، هر چشمى را راه نمى دهند، هر نفسى را راه نمى دهند، خودشان هم که ظاهر مى شوند، تمام نفوس خبیثه را از بین مى برند، دنیا پر از عدل و داد مى شود تا لایق دیدن ایشان باشد.


وقتى ایشان ظاهر مى شود، با بودن ایشان دیگر ظلم و جورى نیست. الان چشم ایشان را دور دیده اند که ظلم به طور مارپیچى در دنیا حرکت مى کند به گونه اى که من مى توانم ظالم باشم یا مى توانم ظلم کنم، ولى وقتى ایشان بیایند، خدا به دست ایشان و یارانشان تمام جهان را پاک مى کند. «2» امام باقر علیه السلام مى فرمایند: زمانى که ایشان بیاید، عرب با آن آتش شهوتش در زمان ایشان بسیار آرام مى شود.


امام باقر علیه السلام مى فرماید: اگر زیباترین دختر با روى باز از بازار بغداد شترى را بار کند، یک طرف طلا و یک طرف نقره و این دختر زیبا با پاى پیاده تا شام پشت سر شتر برود، یک دور بین، بین این عرب ها بگردد نه چشمى پیدا مى شود که او را نظر کند و نه دستى که به مالش دست بزند. این قدر دنیا پاک مى شود.


به دست او و 313 تن از یاران اولیّه «3» او که یک عرب هم بین آنها نیست و تمام آنها ایرانى هستند، چون ایران همیشه سعى کرده بهترین بندگان را براى خدا داشته باشد، بهترین فقیه را داشته باشد، بهترین مفسّر قرآن را داشته باشد، بهترین عارف را داشته باشد، عالى ترین اولیاى خدا را داشته باشد، شما به هر برنامه مثبتى که روى بیاورید، شاهکار انسانى آن برنامه مثبت ایرانى است. نباید دچار غرور شود، چون هر چه دارد از خدا دارد نه از خودش، کسى به خودش نبندد که چون ایرانى هستم، چنین هستم، این تعصّب ایرانیّت او، به قول خارجى ها، گرایش به ناسیونالیزمى و کفر است، بلکه فقط باید بگوید: «هذَا مِن فَضْلِ رَبّى» «4» آن چه دارم مال مولایم است نه مال خودم.

 

پی نوشت ها:

-------------------------------------------------------------
(1)- مناسب است در این جا اشاره اى به زندگانى على بن مهزیار بشود: على بن مهزیار، على بن مهزیار دَوْرَقى اهوازى مُکنّى به ابوالحسن، از فقها و دانشمندان شیعه و از روات و محدثان موثق احادیث ائمه اطهار علیهم السلام بوده و در وثاقت او شک و تردیدى وجود ندارد. وى از پدرى نصرانى به دنیا آمد و گویند که خود نیز در آغاز نصرانى بوده که بعد در کودکى همراه پدرش مسلمان شده است. گفته شده است: خدا براى شناسایى مذهب مقدس شیعه بر او منت نهاد و وى فقیه شد.
مهزیار از حضرت رضا علیه السلام حدیث نقل کرده و از جانب حضرت جواد علیه السلام و حضرت هادى علیه السلام وکالت و نیابت داشته و از اصحاب و یاران ایشان بوده است. نامه ها و توقیعاتى که از طرف حضرت جواد و حضرت هادى علیهما السلام در امر شیعه اهواز به وى نوشته شده و بر جلالت قدر او دلالت دارند، در کتب رجال مسطور است. این توقیعات نشان مى دهد که او درنقل روایاتش موثق بوده است، ضمن این که هیچ دانشمندى از وى نکوهش نکرده است.
درباره مقام تقواى او گفته اند: على بن مهزیار پس از این که آفتاب طلوع مى کرد سجده مى نمود و سر خود را از سجده بلند نمى کرد تا این که براى هزار نفر از برادران دینى خود همان دعائى را مى کرد که براى خود مى نمود. اثرى که از سجده در پیشانى وى بود نظیر زانوى شتر شده بود، موقعى که عبدالله بن جنْدَب از دنیا رفت، على بن مهزیار قائم مقام او شد. همچنین نقل شده که نورى مثل نور آفتاب از مسواکش خارج شد؛ این نور در آن موقعى که وى در آخر شب براى وضو گرفتن داخل صحن خانه شد از مسواکش ظاهر گردید. این موضوع در ضمن خبرى طولانى در کتاب شیخ کشى نقل شده است.
آثار مهزیار، حدود 40 کتاب از وى نقل شده که از آن جمله مى توان به: کتاب الانبیاء، الزهد، المکاسب، المَلاحِم، الرد على الغُلاة، التجمل و المُرُوَّة، النوادر، حروف القرآن، کتاب البشارات، الخصال، وفات ابوذر رَضِىَ اللّه عَنْه، حدیث بدر، کتاب سلمان فارسى رَضِىَ اللّه عَنْه، الوضوء، الصلوة، الحج، المَثالب، حدیث الاشعریه، کتاب زکات، صوم، طلاق، حدود، دیات، تفسیر، فضائل، عتق و تدبیر، تجارات و اجارات، دعاء مزار، وصایا، مواریث، خمس، شهادات، فضائل المؤمنین و بِرُّهُم، کتاب تقیّه، صید و ذبائح، کتاب القائم علیه السلام، وسائل على بن اسباط اشاره کرد.
وفات على بن مهزیار بعد از سال 254 ق بوده است. مدفن على بن مهزیار طبق نقل محدث بزرگوار حاج شیخ عباس قمى در کتاب فارسى منتهى الآمال در اهواز است.
دایرة المعارف تشیع: 11، حرف ع واژه على.
(2)- الغیبة، شیخ لطوسى: 263- 266؛ بحار الأنوار: 52/ 11، باب 18، حدیث 6.
(3)- امام باقر علیه السلام مى فرماید:
کمال الدین: 1/ 331، باب 32، حدیث 16؛ بحار الأنوار: 52/ 192، باب 25، حدیث 24؛ «... فَإِذَا خَرَجَ أَسْنَدَ ظَهْرَهُ إِلَى الْکَعْبَةِ وَ اجْتَمَعَ إِلَیْهِ ثَلَاثُمِائَةٍ وَ ثَلَاثَةَ عَشَرَ رَجُلًا وَ أَوَّلُ مَا یَنْطِقُ بِهِ هَذِهِ الآْیَةُ بَقِیَّتُ اللَّهِ خَیْرٌ لَکُمْ إِنْ کُنْتُمْ مُؤْمِنِینَ ثُمَّ یَقُولُ أَنَا بَقِیَّةُ اللَّهِ فِی أَرْضِهِ فَإِذَا اجْتَمَعَ إِلَیْهِ الْعِقْدُ وَ هُوَ عَشَرَةُ آلَافِ رَجُلٍ خَرَجَ فَلَا یَبْقَى فِی الْأَرْضِ مَعْبُودٌ دُونَ اللَّهِ عز و جل مِنْ صَنَمٍ وَ غَیْرِهِ إِلَّا وَقَعَتْ فِیهِ نَارٌ فَاحْتَرَق وَ ذَلِکَ بَعْدَ غَیْبَةٍ طَوِیلَةٍ لِیَعْلَمَ اللَّهُ مَنْ یُطِیعُهُ بِالْغَیْبِ وَ یُؤْمِنُ بِهِ.
در هنگام قیام پشت خود را بکعبه میگذارد و سیصد و سیزده نفر یاران مخصوصش پیرامون او اجتماع میکنند، و اول آیه اى را که میخواند این است بَقِیَّتُ اللَّهِ خَیْرٌ لَکُمْ إِنْ کُنْتُمْ مُؤْمِنِینَ.
پس از این خواهد گفت: من بقیه پروردگار و خلیفه و حجت او در میان شما هستم، در این هنگام مسلمین بر وى بعنوان «بقیّة اللَّه» سلام خواهند کرد، چون ده هزار نفر گرد وى اجتماع کنند پرچم خود را بلند میکند و دعوت خود را علنى مینماید، در روى زمین هر معبود باطلى گرفتار آتش سوزى مى شود، و این خروج بعد از غیبت طولانى خواهد بود، و خداوند به این وسیله بندگان خود را در ایمان به غیبت آزمایش مى کند».
(4)- نمل (27): 40؛ «این از فضل و احسان پروردگار من است.»

 

مطالب فوق برگرفته شده از 

کتاب: نفس

نوشته: استاد حسین انصاریان



قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان